The_Bogus_Man Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Witam. Zajmuje sie serwerem plikow naszej sieci. Jak ustawic optymalnie poziomy logow samby zeby bezstresowo (tzn. zeby nie musiec przegladac przy okazji stosow maloprzydatnych informacji) moc podejrzec kto co wrzucil na serwer albo z niego zgral? Z gory wielkie dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 A btw zabezpieczacie jakoś sambę (jaka ver?) Właśie się zabieram za taką konfigurację ale z tego co na razie wiem łamanie hasła jest banalnie proste. Jako takie bezpieczeństwo daje jakiś nowszy system szyfrowania hasła w sambie 3. Jak dotrę do logów to napisze jak to zrobiłem u siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Bogus_Man Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Wersja samby to 2.2.7. Security jest ustawione na share wiec nie ma problemu hasel. O tym czy dany uzytkownik moze wejsc do poszczegolnych zasobow decyduje jego IP. Wiem, ze jezeli chodzi o kwestie bezpieczenstwa to takie rozwiazanie nie jest polecane, jednak w moim przypadku liczy sie wygoda. Dostep do serwera maja tylko osoby z sieci a nie ma wsrod nich zadnych domoroslych hakerow wiec kweste bezpieczenstwa leza tam gdzies na kolejnym planie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
housed Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 tez byl bym zainteresowany konfiguracja logow bo przegladanie stosu bzdur juz mnie pomalu denerwuje :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...