Skocz do zawartości
siengrzesio

Bios ECS KT600A

Rekomendowane odpowiedzi

Ludzie HELP! Niedawno zakupiłem płytę ECS KT600-A.

Jakie wielkie moje było zdziwienie gdy komputer po kilku sekundach się wyłączał. Myślałem, że procek się zfajczył. Okazało sie jednak, że płyta ma zabezpieczenie w postaci kontroli obrotów wentylatora na procku, a ja mam wentylator z termikiem.

Jest bios który wyłącza to zabezpieczenie, ale nigdzie nie moge go znaleść. Wszystkie linki do niego są nieczynne. Może ktoś z Was ma ten bios. Będę bardzo wdzięczny! Jego nazwa to: kt600a_10e.exe

a oficjalny link to:

ftp://ftp.ecs.com.tw/bios/mb/k7/kt600a/kt600a_10e.exe

:evil: :twisted: :evil: :evil: :twisted: :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że szukajka nie gryzie! Ale bios który mi podałeś jest mi całkowicie nieprzydatny. Jest to najstarsza wersja z dnia 08/22/03 czyli "10a" mnie natomiast interesuje "10E" z dnia 2004/3/16 ze strony:

http://www.ecs.com.tw/download/dw_spec.asp...?product_id=360

bo tylko on ma wyłączoną kontrolę coolera :idea:

Nie wiem dlaczego nie można go zassać, a jest to jedyny link jaki znalazłem mimo, że innych szukałem przez tydzień.

Żaden inny jest mi nie potrzebny, bo płyta śmiga jak trzeba.

Więc proszę o dokładne przeczytanie tego co jest napisane powyżej, zanim ktoś coś chlapnie nie na temat.

Będę wdzięczny za wszelką pomoc!

Pozdrowionka! Grzegorz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi