Makonar Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Witam ponownie, jakiś czas temu wpadł mi w oko nowy wynalazek na stronie http://www.titan-cd.com/b7530_n.htm . Jest to blower fan, tak jak napisali, ale wyglądem przypomina wiatraki jakie dodali do Noise Control Silverado. No więc właśnie, przecież Titan nijak się ma do Noise Control, więc po co by robił wiatraki do ich coolera? Gdzie widziałem to w obudowie, ale za nic nie mogę pojąc jak to się montuje, albo w ogóle gdzie? Którą stroną??? Kto ma pomysły? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 turbina wprowadza w ruch powietrze i wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e przez ten otwor imho Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Tak, ale gdzie się to montuje, wiem jak działa Noise Control, ale nie mam pojęcia po co Titan Robi takie wiatraki, skoro w ofercie nie ma ani jednego coolera z takimi wynalazkami, chyba, że proponują zamianę wiatraka w Titan D5TB, na taki, ale jakoś mi to nie pasuje, no i gdzie przykręcić śrubki? Spód jest gładki, a miejsce ma tylko z boku, może ma wyciągać powietrze z radiator tą turbiną? Na śledziu też sie przykręcić nie da... więc gdzie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 ale to nie jest do coolera tylko taki do obudowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 No dobra, to jak to przykręcić? I gdzie? Jeżeli to ma wydmuchiwać ciepłe powietrze z obudowy to jak to coś przykręcić? I w ogóle wylot jest 30 mm gruby więc żaden śledź tu nic nie pomoże. No, a jeżeli to coś ma dmuchać powietrzem na procesor, to również chyba to się mija z celem, bo wiatrak zasysa z wewnątrz obudowy, można by to przykręcic zamiast wiatraka wylotowego, ale przecież wtedy to będzie dmuchał przy samej ścianie... gdzie w tym sens? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 mozna to w polsce kupic? uzylbym tego do kompa siostry Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Musisz się dowiedzieć bezpośrednio u dystrybutora Titan na polskę, albo w hurtowniach sprowadzających Titan'y. W Warszawie chyba jest taka, albo pod Warwszawą, jeden sklep zamawia właśnie od nich, i kupiłem stamtąd Titana TTC-CF80A a teraz poluję jeszcze na Titana TTC-HDC3, ale o tym nic mi nie wiadomo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Titany są w mint.com.pl (tam jest dział mint electronics albo sklep - znajdziesz bez problemu). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Niestety oferta ta sama co wszędzie. Titan TCC-HDC2 jest ale HDC3 już nie ma, a bardzo to dziwne, jest to panel chłodzący z dwoma wiatrakami, a ja chcę kupić z trzema, bo oczywiste, że wydajniejszy no i podłączone 3 wiatraczki do jednej przelotki, a oczywiście w hurtowniach jest tylko podwójny... coś mi się wydaje, że hurtownie zamawiają jak popadnie, albo tylko 2 produkty z jednego działu... Oczywiście tego wynalazku nie ma również! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 ja mam w chacie dwa takie fan blowery, dokładniej nidec gamma 28, a więc te które są w silverado. qpiłem je w sklepie po bodajże 30zł. jakby ktoś chciał, to mogę pchnąć po cenie zakupu, bo przestałem się bawić w chłodzenie powietrzem. Pozdrawiam M. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 A gdzie je montowałeś? I jak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...