Lisek Opublikowano 20 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2002 No właśnie się zatanawiam jaką pompę sobie kupić. Na początku myślałem o Eheim'ie. Tutaj tylko był problem czy brać model 1250 (1200 l/h) czy może 1048 (600 l/h). Niestety nic pośredniego nie ma :( Dzisiaj połaziłem troche po sklepach akwarystycznych i koleś w jednym sklepie polecił mi firmę Fluval. Wyparzyłem sobie model 304 o wydajności 1000 l/h. Teraz już w ogóle nie wiem co kupić :) Czy Eheim'a czy Fluvala. Ten drugi mi się bardziej podoba, bo ma 1000 l/h, czyli w sam raz. Ale jak tutaj jest z hałasem? Ktoś ma może taką pompę? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 20 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2002 No właśnie się zatanawiam jaką pompę sobie kupić. Na początku myślałem o Eheim'ie. Tutaj tylko był problem czy brać model 1250 (1200 l/h) czy może 1048 (600 l/h). Niestety nic pośredniego nie ma :( Dzisiaj połaziłem troche po sklepach akwarystycznych i koleś w jednym sklepie polecił mi firmę Fluval. Wyparzyłem sobie model 304 o wydajności 1000 l/h. Teraz już w ogóle nie wiem co kupić :) Czy Eheim'a czy Fluvala. Ten drugi mi się bardziej podoba, bo ma 1000 l/h, czyli w sam raz. Ale jak tutaj jest z hałasem? Ktoś ma może taką pompę? To koles w sklepie troche przegial bo Fluval 304 to nie pompa tylko filtr kubelkowy (chyba ze o to ci wlasnie chodzi?). A z Pomp to ci moge poradzic Power Heada 402 (1000 l/h) lub 802 (ponada 1300 l/h) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 20 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2002 To koles w sklepie troche przegial bo Fluval 304 to nie pompa tylko filtr kubelkowy (chyba ze o to ci wlasnie chodzi?). A z Pomp to ci moge poradzic Power Heada 402 (1000 l/h) lub 802 (ponada 1300 l/h) PowerHead? :) Nie znam... tylko ciekawe jak to hałasuje. Heh, chyba zostane przy Eheim'ie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Asten Opublikowano 20 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2002 PowerHead to m.in Hagen(producent) tyle że jest to model zatapialny i w porównaniu z Eheimem tani :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 20 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2002 PowerHead to Hagen(producent) tyle że jest to model zatapialny i w porównaniu z Eheimem tani :D No to odpada. Czyli zostajemy przy Eheimie :))) Tylko 600 czy 1200 l/h? :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Asten Opublikowano 20 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2002 Jeśli masz pieniądze bierz 1200l/h, zawsze się w przyszłości może przydać :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 20 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2002 Jeśli masz pieniądze bierz 1200l/h, zawsze się w przyszłości może przydać :D Pieniądze mam :) Ale boje sie hałasu i czy przypadkiem 600 l nie bedzie 2x glosniejsza od 1200 l :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 20 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2002 PowerHead to Hagen(producent) tyle że jest to model zatapialny i w porównaniu z Eheimem tani :D No to odpada. Czyli zostajemy przy Eheimie :))) Tylko 600 czy 1200 l/h? :)) jestem posiadaczem F. 304 tylko ze pracuje w moim akwarium :D i moge ci go polecic z czystym sumieniem. Dopiero zajrzylem ze chodzi ci pewnie o WB :oops: . No i masz wartosc posrednia 1000 l/h 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Asten Opublikowano 20 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2002 Z tego co się orientuje Eheimy są bardzo ciche :D Niemniej można je jeszcze owinąć matą(mogą się wtedy troche grzać). Mate w którymś wątku wspominał o testowaniu przez siebie różnych pompek(tyle że chyba tej 1200l/h jeszcze nie miał) więc On może dokładnie Ci powie co i jak :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furmek Opublikowano 20 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2002 jestem posiadaczem F. 304 tylko ze pracuje w moim akwarium i moge ci go polecic z czystym sumieniem.problem w tym ze wiele pompek dopuki nie pojawi sie "obciazenie" nei wydaja zadnych dzwiekow.. wiec proponuje probe.. jesli nie chodujesz pirani wluz reke do zbiornika i zatkaj palcem wylot pompki (tylko nie calkiem) i powiedz jaka jest reakcja.. oczywiscie pompka wlaczona.. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...