SylwekB Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Cześć! Chcę złożyć zestaw WC, dostałem od kumpla nagrzewnicę od Mitsubishi Galant - 17x21x6, niestety wygląda na to, że część jest zrobiona z mosiądzu a część (oddająca ciepło) aluminium. Nie wiem czy ta chłodnica wystarczy, ale trzeba spróbować. Rurki z nagrzewnicy mają 17mm na wyjściu. Czy radzicie robić instalację na 16mm? Zamierzam kupić blok Crystal, więc mógłbym zamówić na nim kroćce na 16mm, ale nie wiem jakie wyjścia mają pompy? (jak narazie myślę o Atman At-305) Zamierzam chłodzić CPU (AMD - teraz 2GHz, ale jak trzeba to pójdzie na 2.4), myślicie że da radę ten blok? A jeśli zrobię na 16 to nie będzie problemu potem z dołożeniem bloków ew. wymianą chłodnicy? Pozdrawiam Sylwek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 co rozumiesz przez "Nie wiem czy ta chłodnica wystarczy" oraz "myślicie że da radę ten blok?" ? nie musisz stosowac koniecznie jednego rozmiaru weza . jesli jednak tak chcesz to mozesz spokojnie nałozyc np waz 12/16 na krociec od tej nagrzewnicy po np: ogrzaniu koncowki we wrzatku i rozciagnieciu koncowki . pamietaj ze im mniejsza srednica wew węza tym wieksze opory dla pompy ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SylwekB Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 "Nie wiem czy ta chłodnica wystarczy" oraz "myślicie że da radę ten blok"? Odpowiadam: Obawiam się po prostu, czy ta chłodnica i ten blok wystarczy na 2.4 GHz, czytałem kilka testów bloków, ale to były procesory max 2.1 GHz i prawdę mówiąc wyniki były porównywalne z moim aktualnym AC: jakiś duży Manhattan (nie mam pudełka, nie podam typu) z miedzi i fan@4100 RPM. Tak mi się wydaje, że do proców ~2GHz to byle co nie warto zakładać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...