ridlaa Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Dopadla mnie mysl zeby na plycie zamontowac radiator zamiast kiepskiego wentylatorka. Niestety musialbym to zelastwo przykleic i nie za bardzo wiem jaki klej wybrac. Poza tym czy mozna by to zrobic jakims "domowym sposobem"? Po prostu nie chce wydawac kupy kasy na kropelke kleju :( . Nie ma na rynku jakiegos kleju ktory moglby z srednim powodzeniem zastapic te za 50zl ? Dzieki za pomoc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Arctic Alumina kosztuje 29zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Arctic Alumina kosztuje 29zł. No wlasnie... ale mi chodzi o domowe metody. Ja tez bym chetnie co nieco o radiatorzyl,a nie wiem jaki tani klej najlepiej jakies domowe metody tak jak kolega powiedzial. (Maka i jajka LOL) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Po pierwsze można przykleić na kropelkę, i będzie tanio i na zawsze. Po drugie, klej musi być przewodzący ciepło, Artic Alumina ma jakieś 8 W/mK, a to bardzo przyzwoita przewodność. Jeżeli radiator będzie się tylko stykał z powierzchnią, to będzie słabo odbierał ciepło, a w chłodzeniu nie pomoże. Jakby można było bez, to by i zwykłą taśmą antystatyczną możnaby przyczepić. Pamiętajmy, że chodzi o chłodzenie, a nie przyczepianie radiatorków na byle co... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TanneR Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Sory że nie związane z tematem ale ma ktoś z tu obecnych posiadaczy Asusa A7V133 zrobiony VCore mod ??? Jeśli tak to napiszcie jak to robiliście THX z góry 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 :arrow: ja polecam THERMOPOX 85 CT z 11 zl, przewodnosc 8.0 W/mK, wiec powinno byc ok. tanszego i dobrego nie znajdziesz (chyba)... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Dopadla mnie mysl zeby na plycie zamontowac radiator zamiast kiepskiego wentylatorka. Niestety musialbym to zelastwo przykleic i nie za bardzo wiem jaki klej wybrac. Poza tym czy mozna by to zrobic jakims "domowym sposobem"? Po prostu nie chce wydawac kupy kasy na kropelke kleju :( . Nie ma na rynku jakiegos kleju ktory moglby z srednim powodzeniem zastapic te za 50zl ? Dzieki za pomoc... Czlowieku ! Jezeli tak latwo byloby zastapic klej za 50 zl, jakims lepiszczem domowej roboty, to myslisz ze ktos by to produkowal ????????????? Cos za cos, nie ma nic za darmo ! Jak chcesz dobry klej to plac, bo wytworzenie go i komponenty kosztuja ! Jak nie chcesz placic za klej, to zastosuj swoj pomysl, przyklej na make z jajami, na pewno ci sie to oplaci. LOL ROTFL czemu niektorzy sa tacy dziwni ??? 8O 8O 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Proponuje zastosowac sprawdzona metode , nakladasz na uklad paste na sam srodek w odpowiedniej ilosci tzn (nie za duzo ale tez nie za malo ) zostawiasz sobie czysta powierzchnie w rogach i tam nakladasz jakas kropelke lub cos w tym stylu . no i zakladasz na to radiator i dociskasz na max'a ... montowalem juz tak kilka radiatorow i zawsze dzialalo bez problemow a przewodnictwo cieplne bylo OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridlaa Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Dopadla mnie mysl zeby na plycie zamontowac radiator zamiast kiepskiego wentylatorka. Niestety musialbym to zelastwo przykleic i nie za bardzo wiem jaki klej wybrac. Poza tym czy mozna by to zrobic jakims "domowym sposobem"? Po prostu nie chce wydawac kupy kasy na kropelke kleju :( . Nie ma na rynku jakiegos kleju ktory moglby z srednim powodzeniem zastapic te za 50zl ? Dzieki za pomoc... Czlowieku ! Jezeli tak latwo byloby zastapic klej za 50 zl, jakims lepiszczem domowej roboty, to myslisz ze ktos by to produkowal ????????????? Cos za cos, nie ma nic za darmo ! Jak chcesz dobry klej to plac, bo wytworzenie go i komponenty kosztuja ! Jak nie chcesz placic za klej, to zastosuj swoj pomysl, przyklej na make z jajami, na pewno ci sie to oplaci. LOL ROTFL czemu niektorzy sa tacy dziwni ??? 8O 8O 8O Dlatego napisalem ZE SREDNIM POWODZENIEM. Doskonale zdaje sobie sprawe ze jakby mozna bylo uzyc jajek i maki to nikt by kleju nie produkowal :x . A co sadzicie zeby w naroznikach czipsetu dac kropelke a reszte powierzchni pociagnac pasta (ktora mam na stanie)? Moze ktos juz tak probowal? .. O widze ze probowal hihi.. nie doczytalem pieterko wyzej :D. I wlasnie o taka domowa metode mi chodzilo :D . Duze dzieki za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Proponuje zastosowac sprawdzona metode , nakladasz na uklad paste na sam srodek w odpowiedniej ilosci tzn (nie za duzo ale tez nie za malo ) zostawiasz sobie czysta powierzchnie w rogach i tam nakladasz jakas kropelke lub cos w tym stylu . no i zakladasz na to radiator i dociskasz na max'a ... montowalem juz tak kilka radiatorow i zawsze dzialalo bez problemow a przewodnictwo cieplne bylo OKPodpisuje się pod kolegą - dobra, sprawdzona metoda (najtańsza). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 A może dałoby się tak: Pasta, a w rogach silikon i tak przyłożyć? Bo nie ukrywam, ale chodzi mi o to, żeby ściągnąć potem kiedyś ten radiator, bo jak każdy wie (sprzęty na gwarancji oddane z radiatorkiem dodanym własnoręcznie mają dziwny zwyczaj tracenia gwarancji ;D ;D ;D ). Jak więc? Czy z silikonu można by potem ściągnąć ten radiator? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 :arrow: ja polecam THERMOPOX 85 CT z 11 zl, przewodnosc 8.0 W/mK, wiec powinno byc ok. tanszego i dobrego nie znajdziesz (chyba)... Gdzie go kupowałeś? Próbowałeś potem ściągnąć radiator z czegoś polepionego tym klejem? Jak to zrobiłeś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 :arrow: klej mozesz kupic w 4max cool. radiatorkow nie odklejalem, ale bruce wspominal kiedys, ze zamrazarka moze pomoc. nigdy takiego doswiadczenia nie robilem i polecam Ci zapytac o to innych ludzi na forum 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 lepiej samarowac cala powieszchnie pasta potem NA PASTE kropelke kropelki :D wtedy latwiej sie odrywa radiator wystarczy mocniej pociagnac a i klej przy drapaniu paznokciem terz shodzi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...