KIULIK Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Gdy dam większe napięcie dla proca ( > By SPD ( 1,65V ) to komp nie wstaje, wiatraczki pracują, miga dioda od zasilania, diody diagnostyczne z głyty pokazują uszkodzenie procesora. Zmnienie V-Core na By SPD i wszystko chodzi bez problemu. Bios najnowszy ze strony MSI. Sprzęt jak w podpisie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michasiek Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Nie wstaje, gdy dasz jakiekolwiek większe(nawet o 0,025V)? Bywa, że proce odmawiają pracy na wysokim napięciu, ale ma to miejsce w okolicach 2V... Sprobuj zmniejszyć napięcie(minimalnie). Może coś nie tak z układem zasilającym? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Niewstaje nawet jak zwiększe o 0.025V :( Zjechać z napięciem w dół mogę bez problemu. A przydało by mi się zwiększyć delikatnie napięcie niż 1.65. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilas Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Jaki masz zasilacz? Może to on nie wyrabia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zasilacz FEEL 300W, ale prubowałem na Chieftec'u 360W DF i to samo :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 moze masz chłodzenie do bani......... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 moze masz chłodzenie do bani.........Przy zmianie vcore o 0,025 chłodzenie nieedzie miało duże znaczenia, bo wydzielanie ciepła zmieni sie nieznacznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 moze masz chłodzenie do bani.........Przy zmianie vcore o 0,025 chłodzenie nieedzie miało duże znaczenia, bo wydzielanie ciepła zmieni sie nieznacznietylko to mi przyszło do głowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 cos z biosem nie tak ,albo sa jakies zworki zabezpieczajace instrukcja w lape i czytac (ja tez kiedys mostki dwa razy malowalem zamiast przestawic zworke na Solteku KAV -instrukcja sie przydaje) a tak poza tym to trzeba bylo lepsza plyte kupic :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 KGB: Zworek zabezpieczających nie ma żadnych :( Instrukcje przeczytałem kilka razy i nic :( A co do płyty to zawaliłem mogłem kupić Abit'a NF7 ( s ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 mi leci bez problemu na 1,8V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Phil: A jak masz zworki J10 i J11 ustawione ??? Ja masz regulaminowo J10 na User mode 133 MHz, a J11 na Short 133/166 MHz. I wszystko powinno być w porządku, ale niestety nie moge sprzęta dovoltować :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 ja mam 11 otwarta i 10 na gorze... o widze ze zle :) ciekawe bo batonik leci na 200fsb .. :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Ustawiłem tak jak ty i dalej napięcia nie moge zmienić :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Udało się wyciągnołem całkowicie zworki J10 i J11 i napięcie moge ciągnąć w góre do 1.8 :) Wygrana pierwsza bitwa na polu over-clockerskim. Wielkie dzięki dla KGB i Phil'a za naprowadzenie na trop. Teraz tylko lepszy zasilacz i lepsze chłodzenie ( pewnie WC jak fundusze pozwolą ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...