Skocz do zawartości
jurek911

Barton 2500 jak z jego stabilnością?

Rekomendowane odpowiedzi

Moj na soltku max stab do193fsb przy1,85vcore i temp52 normal a w stresie na prime 62. Przy mniejszym vcc niestabilny.Przy wiekszym fsb winshit sie wywala.Czy wahania napiec na cpu 0,05 max i na -12 o 0.13 nawet, mają na to zdecydowany wpływ? :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wahania vcore masz wręcz malutkie :)

natężenie na -12 liczy się w miliamperach - o ile coś zasila, to jest jakieś małe dziadostwo i wahania na tej linii nie wpływają na stabilność.

Bardziej niepokoiłaby mnie ta temperatura...

Jakie pamięci, na jakich timingach?

Być moze to koniec możliwości oc proca...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj barton nie chce wstac na 210, aczkolwiek zauwazylem pewna prawidlowosc. Jak komp wczesniej pracowal i go zaczalem podkrecac to w ogole nie ladowal windowsa, ale jak na swiezo po wlaczeniu go zabralem sie za krecenie to nawet windowsa wgrywal tylko, ze szybko potem sie resetowal. Mysle ze to zbyt gorace mofsety. Bo ramy na pewno nie gdyz puszczalem je asynchrono by sprawdzic czy to nie ich wina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za to na+12 jest max 11,73 a wahania przy oc to nawet do 11,38 !!

A vcore na 1,725 to od 1,728 1,712. Może i w normie ale to BARDZO irytujące gdy ktosik smiga na fsb230 a tu 200 winde wywala ze nie wspomne o prime.

Pamiątki zwykłe 400Mhz timy 7 2 2 2,5 lub noraml 8 3 3 3 lub 7 2 2 3 lub 6 2 2 2,5 na 6 2 2 2 plyta wywala błąd.Zmienilem bios na 4 power user i nic lepiej.Ba przy ustawieniach na auto pamiecie ida ok, gdy zmienie na by spd-ok ale po restarcie na auto i zmianie na by spd nadal ida synchro miast asych ??Dalej na starym biosie (1,6L-orginalny) komp smigal, na drugi dzien cisza (nie wykrywal pami)?? i nic ani clear cmos ins itd. tylko 220 off na 5 min i ok wszystko jak dawniej ??HELP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to ci powiem ze masz dwa problemy :-] i jeszcze kilka przy oc mozesz dopiero miec.....

pierwszym jest zasilka ktora wlasnie wyczerpuje swoje mozliwosci, normy atx byly juz podawane ale streszcze ci je raz jeszcze - dla napiec dodatnich tolerancja +/- 5% dla minusow +/- 10%

drugi problem to temperatora - 62*C to troche duzo, napisz jak wyglada twoje chlodzenie

trzeci problem ktory ci wroooze to pamieci ktore przy 400+ nie musza juz chciec latac,,

a czwarty problem ktory wroze ci z mojego magicznego tarocika to slay procek - sporoo pradu potrzebuje do dzialania ponizej 2200MHz....

Pozdrawiam 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chłodzenie to Arctic Cooling miedziana podstawka,nieoszlifowana szorstka jak tarka, biala oem pasta.Mobo 62 st to na sofcie ABS pokazuje ok 10 st wyzej jak wiadomo ja ujrzlem 69 max u mnie fakt duzo.

Pamieci tara puszczam asynchor (400Mhz) i to samo,a zaiłka u mnie słaba bo Huntkey 300w, chce zmienic na lepszy ale sprawdzam czy duza szansa ze to pomoze.

a czwarty problem ktory wroze ci z mojego magicznego tarocika to slay procek - sporoo pradu potrzebuje do dzialania ponizej 2200MHz....

slay procek?? A fakt prad żre,czytalem chyba tutaj 2500@3200 na 1,65 V U mnie tak wstawal do fsb185 ale dalej to misialem podniesc (stopniowo) do1,775 by bylo stabilnie np na 186fsb.

Co z tą zasiłką zmieniac czy nie??Thx.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...