Skocz do zawartości
pawson121

JAK PŁYTA DO MAKS. OVERLOCKU OD KT266 -KT400 + hyniksy 512 d

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zwracam sie z prośba o pomoc jaką kupic płyte główna z przedziału od kt266a do kt400...zeby dobrze było krecic poprzez wysokie ustawienia fsb i zeby ładnie chodziła z pamieciami HYNIX 512 DDR ..zeby dobrze wykorzystywała mozliwosci tych pamięci..???

Z góry dziekuje

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KT400 to niejest max OC bo max fsb przy dzielniku to 166 mhz.POlecam cos na kt600 wtedy bedziesz miałfsb 200 przy dzielniku 1/6.Spokojnie bedziesz mógł ustawić fsb na 220 mhz.Nie polecam NF2 bo kapryśny jest.Jak masz mało wiedzy na temat kompów i niechce ci sie bawić to olej nf2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto pisze o kapryśnym nf2 jeżeli się zapewniu mu odpowiedni zasilaccz, odpowiednie pamiątki, procek i dasz odpowiednie do tego chłodzenie to wszystkie inne (płyty z innymi układami np.KT400, 400a, 600) na razie wysiadają.

Wszystko może kaprysić jak się nie orjentujesz i nie wiesz o czym mówisz. A układ ten przecież jak na specyfikę rynku powinien dawno powinien zejść ze sceny, a jak jest to znaczy coś w nim jest takiego. Pozostaje tylko problem wyboru odpowiedniej płyty, królują Epoxy, Abity, Solteki

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to

Kto pisze o kapryśnym nf2  

i to

jeżeli się zapewniu mu odpowiedni zasilaccz, odpowiednie pamiątki, procek i dasz odpowiednie do tego chłodzenie to  

wlasnie o takich rzeczach mowimy ze sa kaprysne :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wszystko może być kapryśne nawet to, że sąsiad zacznie spawać, a jest podłączony pod Twoją fazę i komp Tobie akurat w tej chwili się zwiesi. A co inne chip sety to buła z masłem wziął i pojechał od razu na 220 i akurat słabe pamiątki przy KT się sprężą i jak dawni mistrzowie trójek murarskich ;) każdy rekord pobiją. Bo jeżeli ktoś pisze OC na maxa to przynajmniej trochę wie o co mu bryzga a nie w małej nieświadomości stawia fsb 200 , pada mu HD i ma żal do ojca, że go nie ostrzegł.

Cze!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wszystko może być kapryśne nawet to, że sąsiad zacznie spawać, a jest podłączony pod Twoją fazę i komp Tobie akurat w tej chwili się zwiesi. A co inne chip sety to buła z masłem wziął i pojechał od razu na 220 i akurat słabe pamiątki przy KT się sprężą i jak dawni mistrzowie trójek murarskich ;) każdy rekord pobiją. Bo jeżeli ktoś pisze OC na maxa to przynajmniej trochę wie o co mu bryzga a nie w małej nieświadomości stawia fsb 200 , pada mu HD i ma żal do ojca, że go nie ostrzegł.

Cze!

raczej chodzi o to ze na nf2 niektore pamiatki bez o/c sie wykrzaczaja

jezeli chodzi o mocne wyniki to oczywistym jest ze trzeba dostosowac do siebie komponenty tak by kazdy byl w stanie przeniesc na swoich barkach czesc sukcesu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Epox 8KHA+ (akurat tak sie sklada ze mam na sprzedaz :P )

8K5A ,8K9A2+

Abit KR7A , KX7 ,KD7  

osobiscie to polecam 8KHA+ :P  i KD7 :D

Ja mimo wszystko jak bym już musiał to bym brał kd7.

A co do osiągów to na kd7 i kx7 ludzie ciągneli ok. 225-230, podobnie na 8k3a. Tylko trochę strach już o hd.

Moge jedynie o kx7 się dokładnie wypowiedzieć - praktycznie każa sztuka bez modów ciągnie ok. 200. Moja po zmianie chłodzenia na chipsecie szła całkowicie stabilnie na 206, ale po jakimś czasie dysk zaczął się buntować i rzucił jednym badam (hdd regenarator załatwił sprawę).

Na 200 przez ok. rok latała bez najmniejszych problemów.

Jeszcze z płyt była at7 - ale jak dobrze pamiętam była dośc awaryjna...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...