Skocz do zawartości
pmp

Niedrogi i przyzwoity PSU....

Rekomendowane odpowiedzi

a moze ktos z was testowal tego nowego chefa z 12 cm wentylem? jak z cisza?popatrzcie tutaj: niby te same zasilki a jednak sie róznia umiejscowieniem wylacznika no i jedem ma przelacznik a drugi nie. o co w tym chodzi?

http://www.chieftec.pl/GFX/duze/GPS-350BB-101L.jpg

http://www.chieftec.pl/index.php?action=zasilacze

drugi: http://sklep.tweak.pl/index2.php?idtresc=p...XZASCHI350BB101

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem ciekaw co powiecie na ten wynalazek:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=24044841

:?:  :?:  :?:

zobaczylem tylko 'rpl' i od razu pomyslalem - ropla... dobra rada - trzymaj sie od tego z daleka.

Podejrzewam ze ta rada bierze sie z niemilych doswiadczen z sprzetem tej firmy... :wink:

Moze ktos jeszcze sie wypowie na temat :?: :?: :?:

EDIT:

Enoder kłeszczon ebałt PSU:

A ten seasonic?: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=24598746

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@jaan - wpisz sobie w szukaj tutaj na forum 'ropla' i na pewno odtraci Cie od tej firmy.

@fit - jesli nadal czekasz to radze Ci napisac do nich @ z zadaniem zwrotu pieniedzy - czemu? patrz nizej. (tylko napisz im zeby juz Ci nie przysylali tych zasilaczy bo rezygnujesz z ich zakupu).

teraz moja opinia na temat zasilaczy delta z allegro. jak juz wczesniej pisalem dzis rano otrzymalem przesylke. podlaczylem najpierw pod serwerek (p2 350, 128 ramu, hdd, fdd, sb64, 2 sieciowki) i sprawdzalem miernikiem napiecia - o dziwo jak skala 5V-5,02V 12V-12V. podlaczylem wiec pod swoj konfig. poczatkowo napiecia byly ok - 12V bylo 12,10V 5V-5,10V dla 3.3V-3,28V. wczesniej ktos pisal, ze zasilacz siada po jakims czasie (pewnie pod wiekszym obciazeniem), wiec aby to sprawdzic podlaczylem jeszcze 1 hdd i zarzucilem m.in. prime95 i wypalanie cdka. napiecia sobie spadaly regularnie co parenascie minut o pare setnych, az doszly do poziomu 11V na linii 12V i 4,66V na linii 5V. w tym momencie wylaczylem kompa i wstawilem stary zasilacz bo nie stac mnie na kupno nowych dyskow i pozostalych komponentow. to chyba tyle, wiecej nie bede ryzykowal. na potwierdzenie SCREEN z pc alerta - troche zaniza napiecia.

Dołączona grafika

co do samego sprzedawcy - niestety mam negatywne odczucia - dlaczego? przez 2 tygodnie zrzucano wine na poczte a potem gdy zazadalem zwrotu pieniedzy, w 2 dni doszla do mnie przesylka? moim zdaniem trafila im sie felerna partia zasilaczy, ktorej nie sprawdzili dokladnie (na poczatku faktycznie dziala dobrze, ale pozniej nawet po wylaczeniu i ponownym wlaczeniu napiecia sa malutkie) i zamiast wprost powiedziec kupujacym - przepraszamy ale to nasza wina i nie wyslemy towaru w trosce o wasz sprzet - to opowiadaja bajki. taka sytuacje bym zrozumial i z mojej strony bylby komentarz pozytywny lub neutralny w zaleznosci od ich dyplomacji. obecnie waham sie miedzy neutralnym - jesli stana na wysokosci zadania i pieniadze trafia do mnie na konto w b. krotkim czasie, a negatywnym - jesli nadal beda mnie probowali zwodzic jak do tej pory. troche profesjonalizmu nalezy oczekiwac od 'super sprzedawcy'.

maly update: napiecia spadaly juz przy zwyklym ustawieniu procka na 1700+ i tylko 2 dyskach twardych - a wiec na zupelnie nie podkreconym kompie ze slaba grafika. co mnie dziwi/denerwuje to to, ze sprzedawca wiedzac iz sprzedaje felerny produkt nie informowal o tym kupujacych. gdybym nie wiedzial o tym i zostawil kompa na dluzej to pewnie moglbym zaczac zbierac na nowy, a takto siedzac z miernikiem w lapie udalo mi sie tego uniknac. juz za ten fakt powinien byc negatyw :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znow zmieniam zasilacz :D

Moj Chieftec 1136H sprawuje sie bez zarzutu ale chce cos cichszego jednak :/

Stad moje pytanie do tych ktorzy maja Chiefteca GPS-350BB-101L : czy ten zasilacz jest bardzo cichy ? Ale przy duzym obciazeniu bo przy malym to wiekszosc zasilaczy jest cicha :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zamowilem huntkeya xp400. tak czytam, czytam i doszedlem do wniosku, ze raz zainwestuje kase i bede mial spokoj. do tego 3 lata gwarancji door-to-door, cisze, i super osiagi.

a czemu nie hiperka? swego czasu zastanawiales sie nad nim. oczywiscie ten huntkey jest mocniejszy, ale tez prawie 3 krotnie drozszy. ja zaczalem zastanawiac sie nad hiperkiem - ale wszedzie sa EU a nie ST - w topicu o hiperku w koncu nie wyjasnilo sie jaka jest roznica. ktos cos ciekawego moze dodac o hiperze? zwlaszcza jak glosny jest? czy ktos w Lodzi widzial te zasilacze (z gwarancja na 2 lata?).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zamowilem huntkeya xp400. tak czytam, czytam i doszedlem do wniosku, ze raz zainwestuje kase i bede mial spokoj. do tego 3 lata gwarancji door-to-door, cisze, i super osiagi.

a czemu nie hiperka? swego czasu zastanawiales sie nad nim. oczywiscie ten huntkey jest mocniejszy, ale tez prawie 3 krotnie drozszy. ja zaczalem zastanawiac sie nad hiperkiem - ale wszedzie sa EU a nie ST - w topicu o hiperku w koncu nie wyjasnilo sie jaka jest roznica. ktos cos ciekawego moze dodac o hiperze? zwlaszcza jak glosny jest? czy ktos w Lodzi widzial te zasilacze (z gwarancja na 2 lata?).

popatrzylem, pomyslalem i padlo na huntkeya. ma duzmo wieksze znamoionowe obciazenia. poza tym sam wspomniales, ze niawiadomo czym sie rozni ten recenzowany za granica od tego dostepnego w kraju.jutro bede go mial i jak wroce z konferencji malomiekkiego to sie pobawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziura : na pocieszenie powiem Ci ze firma zwraca kase, ale poczekasz na nia ok. tygodnia od daty wplyniecia do nich reklamacji (czyli "odeslania zasilacza/y z opisem uszkodzenia" ) .. ja chyba wystawiam neutrala, co i tak uwazam jest za duzo jak za ta cala zadyme :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

huntkey jezu to bedzie twoja pomylka zycia niemiec widziales co za gowno oni tam pakuja :lol: :lol: :lol: zycze ci powodzenia :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

huntkey jezu to bedzie twoja pomylka zycia niemiec widziales co za gowno oni tam pakuja :lol: :lol: :lol: zycze ci powodzenia :wink:
mozesz mi przyblizyc swoja teorie. jestem bardzo jej ciekaw. prosze ;]

jakos na www.huntkey.pl/forum nikt nie jeczal na sama zasilke.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

huntkey jezu to bedzie twoja pomylka zycia niemiec widziales co za qpa oni tam pakuja :lol: :lol: :lol: zycze ci powodzenia :wink:

Sory że się wcinam ale jestem takiego samego zdania jak kolega ten zasilacz nie jest tyle wart wystarczy spojrzeć na jakić test zailaczy może być ten http://www.sklep.sirius.pl/art.php?id=142&...yp=test&aid=110

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

huntkey jezu to bedzie twoja pomylka zycia niemiec widziales co za qpa oni tam pakuja :lol: :lol: :lol: zycze ci powodzenia :wink:

http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/zas...ey_HK300XP.html zobacz sobie;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli chodzilo Ci o glosnosc, bo napiecia sa OK to poczytaj forum huntkeya i bedziesz wiedzial, ze juz wentylki sa wymienione na cichsze. do mnie jedzie rev2 z wentylem podswietlanym na niebiesko. poza tym pozyjemy zobaczymy. najwyzej wymienie go na tagana choc sadze, ze nie bedzie to konieczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak racja to takie ciach!owe radiatory itd wpakowali przypadkowo tak :wink: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli chodzilo Ci o glosnosc, bo napiecia sa OK to poczytaj forum huntkeya i bedziesz wiedzial, ze juz wentylki sa wymienione na cichsze. do mnie jedzie rev2 z wentylem podswietlanym na niebiesko. poza tym pozyjemy zobaczymy. najwyzej wymienie go na tagana choc sadze, ze nie bedzie to konieczne.

To są dobre napięcia lol lol

To kup lepiej modecoma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi chodziło o ten test http://www.sirius.pl/art.php?id=125&typ=test&aid=92

Tu huntkej wypada najgorzej

Na temat tych zasilaczy się nie wypowiadam ale z tego co widzę po zdjęciach wnętrza, to raczej świetne one nie są (mam na myśli model 300W), ale pamiętaj - nie sugeruj się testami z Siriusa bo są one tak dobrze zrobione że można z nich jedynie pooglądać zdjęcia tych zasilaczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi