Niemiec Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 olal bym je. a zwlaszcza ta druga. ma niesamowite maksymalne obciazenia :lol: :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 czekam na jakies testy.widze ze juz ktos sie zdecydowal. do konca aukcji 7h mam nadzieje ze koles jeszcze raz wystawi. mam powiedzmy nowego modecoma iso 450p i bardzo mocno mnie ta delta zastanawia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 modecom jest słabszy od tej delty bo jego benechy pochodza z fortron300GTF (3,3V-20A ,5V-30A 12V-13A ) i czyli najsłabszej wersji 3-setki juz lepiej fsp 300GTP albo tą delte obydwa pewnie b.podobe wzgedem mocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Interesuje sie tym zasialczem ,,, prosil bym w miare mozliwosci o krotka recke kolegow ktorzy juz zamowili,,, interesuje mnie przede wszystkim CISZA, oczywiscie nie chce slabszego zasilacza niz moj enlight 300W - 3,3 20A; 5v 25A; 12v 13A; no ale widzac prady jakie w teori daje dalta - w teorii jest mocniejsza,,, co do glosnosci, no wlasnie, jak to jest u delty ? moj zasilacz na obciazonym kompie rozkreca sie do 2100obr max i wtedy nie jest cichy,,, po obciazeniu nie wraca do akceptowalnych 1700 tylko zostaje przy ~2000, w sumie komp licyz seti wiec procka musi karmic nonstop,,, komputer dziala cala dobę i w nocy ja juz przymykam oczy wolal bym slyszec lekki szum a nie kulkowe lozsko 80mm @ 2000obr+ Czekam na wszelkie opinie :-D Pozdro 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PL4Y3R-PL Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 kurde tez sie zastanawiam nad ta delta macie jakies podobne zasilacze w podobnej cenie do wyboru ??? :) 350-400w ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 zamowilem 2 i niedlugo powinienem je dostac. przetestuje w miare mozliwosci i powiem ile warte sa te zasilki. mam w 2 kompie zasilacz fortrona z 12cm wiatrakiem i oprocz niego nie ma zadnego wentyla w tym kompie. z odleglosci 50cm nie wiadomo czy komputer chodzi czy nie... mam nadzieje ze uda mi sie wyciszyc i tego w podobny sposob :) ps. widze ze na nowo wystawili aukcje - link do aukcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Ja też zamówiłem. Jutro pewnie wyślą, to za 2 dni powinna być u mnie. Zrobię testy, pomęczę ją trochę i napiszę jak ta Delta wypadła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisB Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 heh, dzisiaj przezylem szok - zablyskało i sie komp wylaczyl... patrze co jest - wypad kabelek +12 i sie zwarl z obudowa...(odpinalem wczesniej dysk kumpla i nie zauwazylem) chwila ciszy i modlitw czy i co sie sfajczylo.... power on i ruszyl:D zabzykaly dyski wsio chodzi, ale sie kurde zestrachalem niezle (zasilacz codegen 300)... sasiad ostatnio zrobil podobny myk na 360 chieftec (majstrowal przy wentylatorkach)- powedrowal on ze spalonym bezpiecznikiem do serwisu... i zeby nie bylo totalnie OT : dajcie znac jak najszybciej czy warto ten zasilacz(350W Delta) brac bo w podobnej cenie chyba nic innego wartosciowego sie nieda zdobyc? a moj codegen juz chyba konczy zywot bo 5 ~ 4,7 a 12 ~ 11,7 (mierzone aida - nie mam miernika:() Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Splendid Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Firma ktora sprzedaje te zasilacze ma male problemy z realizacja przesylek wczasie, ale towar ktory daja jest miodzi. Recenzja za 2 tyg chyba tez kupie ;], Codegen dziwnie smierdzi jak by mial zaprogramowany "samozaplon" ;], chyba rozpoczol sie proces chemiczny zapalnika ;>. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PL4Y3R-PL Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 buhehehe tez mialem takie spiecie ash mi obodowe rozjasnilo :D i komp mi sie nie chcial wlaczyc przez caly dzien resetowalem cmos wyciagalem wszystko po koleji i nic a potem nagle sie odpalil...... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 u siebie na fortronie tez to miałem:D dobrze ze zasiłka ma zabezpieczenia przeciw zwarciowe i odrazu sie wyłacza :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 zrobcie ja najszybciej mala recke jak juz tylko dostaniecie te zabaweczki :-) meczy mnie, moze jeszcze bardziej niz wieczorne sluchanie mojego kacika, mysl o tym ze mogl bym sobie po kosztach zamontowac to to cichsze byc moze ;-) a nie mam 400 na be-quiet'a... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 wysłałem maila do jeego kolesia co ja kupił : odpowiedz taka : ja siemka chciałem zapytac o tą delte która kupiłes na allegro jak > sie sprawoje/jak trzyma napięcia ( miernikiem mierzyłes?? ) jak z > hałasem i wogole: ) bardzo bym bym wdzieczny za wszelkie informacje > i własne opinie :) ------------------------------------------------------- Dziś zasilacz dotarł. Już siedzi w obudowie. Napięcia w normie: Odczyt z BIOSu: 3,3V = 3,37V 5V = 5,02V 12V = 12,34V Pomiar miernikiem cyfrowym: 5V = 5,10V 12V = 12,15V Zasilacz cichy, ciężki (na paczce waga wpisana 2.1 kg), solidny. -------------------------------------------------------- jaa jaki masz sprzęt?? napięcia wachają sie czy trzyma ?? > kable długie?? i fajnie wyciąga ten wiatraczek ?? > bo te nowe szefy tez od delty pochodzą ..:) płyta asus a7v266-c, amd athlon1.7+, 512MB ddr, ati radeon 9200 64MB 128bit, cdrw teac, irDA, CMI 8738. Niezauważyłem aby napięcia skakały, np. po odpaleniu PainKiller-a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 cos juz jest ale na slabym sprzecie niestety... ciekawe jak z glosnoscia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisB Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 qfa - wlasnie chcialem go sobie zamowic - ale gosc chyba jakiegos zonka zaliczyl bo sprzedal 5 sztuk i zamknal aukcje z 10 dni przed czasem:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 http://www.oc-serwis.pl/?page=reviews&id=107 :D:D:D:D znalazłem hahaha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 ChrisB - tez dzisiaj szukalem po allegro i nic nie ma napisalem mu meil czy czasem nie bedzie ich wiecej... jak dostane odpowiedz napisze tutaj co i jak,,, a jak nie trzeba delt poszukac moze gdzies sa poza allegro... <SmiLek> - czytalem ale ten test to na slabym konfigu i raczej malo profesionalnie ;-) licze na wypowiedzi "swoich" specjalistow :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 no tak zapomniałem ze na Tweku sami profecjonalisci :D od nich bedzie napewno duzo lepsa recka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 hmm zabrzmiało cynicznie (?) ;-) tkie mam wrazenie jak by recke delty koles pisal na czas ;-) plus takie fajne kwiatki jak "enermarks" czy to ze nie podal na jakim napięciu proc @ 2300MHz,,, powiedzmy ze zasymulowal pol-radeona swietlowką ;-) i o glosnosci napisal tyle ze caly czas "bezglosny" w co wierzyc mi sie chce ale jakos nie udaje ;-) ta recka nie daje mi jasnego wyraznego obrazu tego zasilacza,,, chociaz widac ze sie czlowiek staral to mu sie ceni ;-) ;-) ;-) sou czekamy na wrazenia kolegow :-] Pozdro 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 no faktycznie nawet nie podał napięcia tego procka... :D no ale przynajmniej miernikiem sprawdzał !! to juz cos :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 No wiec ja powiem ze mi sie podoba - jak na zasilacz za taka kase to rewelka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cycu80 Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 No to teraz czas na moje wrażenia odnośnie tego zasilacza :). Wszystkich pomiarów dokonałem miernikiem. Napięcia bez obciążenia ( zasilacz odlaczony od kompa ) 5V = 5.10 V 12V = 11.93 V Napiecia z obciążeniem ( XP 2400+ @ 1992 = 166 x 12 ,Soltek 75FRN2L, default Vcore , 256 MB Elixir, Seagate 40 GB, LiteOn CDRW, Radeon 9200 64MB ) 5V = 5.10 V 12V = 11.91 V Napiecia z obciążeniem ( XP 2400+ @ 2220 = 185 x 12 ,Soltek 75FRN2L, Vcore=1.75 V , 256 MB Elixir, Seagate 40 GB, LiteOn CDRW, Radeon 9200 64MB ) 5V = 5.10 V 12V = 11.88 V Przy obciążaniu Prime95 napięcie +12V spadało 0.1 V (11.78V) , +5V=5.12 V --------------------------------------------------------------------------------- Ze wzgledu na ograniczona regulacje Vcore 1.85V max. doszedłem do 2411 MHz (172x14). Wówczas napiecia +12V=11.85V +5V=5.12V. Prime95 nie testowalem ( brak stabilnosci ). Ale podejrzwam ze napiecia mogą sie zachowywać jak wczesniej. Odnosnie glosnosci to to zasilacz jest bezglosny praktycznie nie slychać czy pracuje i to bezwzgledu na obciązenie. Błoga cisza. Jako ze nie slychać tego wentyla przy zmianach obciążenia zastanawia mnie czy posiada regulacje obrotów w zal. od temp.( jakos nie znalazłem tego czujnika) Z tego co obadalem to zasilany jest napieciem 4 V. ( wentyl 12 cm znaminowo na 12 V )- tak wiec moze to wam dac pojecie o jego glosności. W srodku konkretne radiatory o duzej powierzchni (nawiercane). Solidnie wykonamy - montaż przewlekany i SMD. Ja jestem z tego zasilacza zadowolony. W porównaniu z tym co wczewsniej mialem to rewelacja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Dzięki za info,,, mam jeszcze jedna prosbe,, posluchaj zasilki w nocy,,, jakos wierzyc nie moge ze jest az taka cicha :-D no ale powoli sie przkonuje :-D tym czasem sprzedawca nie odzywa sie na pytanie czy jest w stanie sprzedac mi ten zasilacz... może wie ktoś gdzie jeszcze dostanę ten zasilacz :?: :-D ew. chetnie odkupię jedną sztukę od kolegów którzy wzieli ich po kilka :-] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cycu80 Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Chyba go nie usłyszę :) ...... twardy mi go zagluszy ( to starszy model Seagate`a wedlug specyfikacji generuje max 37 dB ). W budzie mam kilka wentyli i wszystkie pracuja bardzo cicho najglosniejszy to na procku 25 dBA. A ten wentyl od zasilacza pracuje z nich wszystkich najciszej. Dziwne z ta aukcja obserwowalem ja i w pewnym momencie znikla... tzn. zakończona. Ja kupilem tylko jedna sztukę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyp Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Cycu czy jestes wstanie swierdzic czy ten zasilacz ma PCF? Bo byly odnosnie tegow atpliwosci.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 ma pcf i to aktywny :D tyle doczytałem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PL4Y3R-PL Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 wlasnie kurde chcialem kupic 2 i jajko aukcji niema jak koles odpisze to daj znac ewentualnie jakies inne zrodlo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 KTo kupi odemnie Fortrona z podpisu ;) za 80zł ?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Ci ktorzy nie zdazyli kupic na allegro delty odsylam do ogloszenia w dziale sprzedam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Ci ktorzy nie zdazyli kupic na allegro delty odsylam do ogloszenia w dziale sprzedamale za 100zł to drogo nie kupie zdzierstwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...