Misiu15go Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 A tak ogłólnie to wersja 350W i 300W wychodzi lepiej pod obciążeniem niż wersja 400W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Mi chodziło o ten test http://www.sirius.pl/art.php?id=125&typ=test&aid=92 Tu huntkej wypada najgorzej Na temat tych zasilaczy się nie wypowiadam ale z tego co widzę po zdjęciach wnętrza, to raczej świetne one nie są (mam na myśli model 300W), ale pamiętaj - nie sugeruj się testami z Siriusa bo są one tak dobrze zrobione że można z nich jedynie pooglądać zdjęcia tych zasilaczy.Wiem że nie są to najlepsze testy ale to jest przykład można sobie np. zobaczyć bebechy huntkeya Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 jezeli chodzilo Ci o glosnosc, bo napiecia sa OK to poczytaj forum huntkeya i bedziesz wiedzial, ze juz wentylki sa wymienione na cichsze. do mnie jedzie rev2 z wentylem podswietlanym na niebiesko. poza tym pozyjemy zobaczymy. najwyzej wymienie go na tagana choc sadze, ze nie bedzie to konieczne.To są dobre napięcia lol lol To kup lepiej modecoma topatrz, ze w tym tescie gdzie sa anteci jest pierwsza wersja a w drugim juz jest inny zasilacz. wystarczy rzucic okiem na tabliczke znamionowa. tak racja to takie [ciach!] radiatory itd wpakowali przypadkowo tak to jest "az" 300w zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 jezeli chodzilo Ci o glosnosc, bo napiecia sa OK to poczytaj forum huntkeya i bedziesz wiedzial, ze juz wentylki sa wymienione na cichsze. do mnie jedzie rev2 z wentylem podswietlanym na niebiesko. poza tym pozyjemy zobaczymy. najwyzej wymienie go na tagana choc sadze, ze nie bedzie to konieczne.To są dobre napięcia lol lol To kup lepiej modecoma topatrz, ze w tym tescie gdzie sa anteci jest pierwsza wersja a w drugim juz jest inny zasilacz. wystarczy rzucic okiem na tabliczke znamionowa. tak racja to takie [ciach!] radiatory itd wpakowali przypadkowo takNiemiec przyznaje ci racje nawa wersja jest całkiem good ale poprzednia to padaka. Ile zapłacisz za zasilacz to jest "az" 300w zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 O Huntkey'u 400W można jeszcze poczytać tutaj: http://twojepc.pl/artykuly.php?id=mocne_za...ilacze&strona=4 Apropo bebechów porządnego zasilacza proponuje wsyztskim zajrzeć tutaj http://www.computerbase.de/artikel/hardwar...tzteil/drucken/ Na jakiejś 1/4 strony jest kilka zdjęć wnętrza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 jezeli chodzilo Ci o glosnosc, bo napiecia sa OK to poczytaj forum huntkeya i bedziesz wiedzial, ze juz wentylki sa wymienione na cichsze. do mnie jedzie rev2 z wentylem podswietlanym na niebiesko. poza tym pozyjemy zobaczymy. najwyzej wymienie go na tagana choc sadze, ze nie bedzie to konieczne.To są dobre napięcia lol lol To kup lepiej modecoma topatrz, ze w tym tescie gdzie sa anteci jest pierwsza wersja a w drugim juz jest inny zasilacz. wystarczy rzucic okiem na tabliczke znamionowa. tak racja to takie [ciach!] radiatory itd wpakowali przypadkowo taktak tylko ze 267 zlotych za takie 300w gowno zaplacic to trzeba byc lolem :lol: :lol: :lol: to jest "az" 300w zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 A tu macie wnętrze Huntkeya 400W (nie wiem którego). http://www.modernizacje.net/index.php?page=huntkey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Misiu i ste3an napiscie cos pod postem a nie tylko dajecie pusty cytat :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Misiu i ste3an napiscie cos pod postem a nie tylko dajecie pusty cytat :/sorry napislaem ze trzeba byc lol zeby 300w zasilacz za 260zl kupowac :lol: i do tego tak lipny :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Misiu i ste3an napiscie cos pod postem a nie tylko dajecie pusty cytat :/sorry napislaem ze trzeba byc lol zeby 300w zasilacz za 260zl kupowac :lol: i do tego tak lipny :wink: radiatory faktycznie wygladaja mizernie ale testu napieciowego bym nie bral pod uwage skoro zasilacz byl uszokodzony. sa rozne kwiatki na tym swiecie jak np. enermax 350w za prawie 600pln ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Apropo radiatorów moja uwaga - przed zasilaczem który mam obecnie miałem Codegena 400W z wiatrakiem 12cm. Bez problemu uciągnął konfigurację którą mam w opisie (niepodkręconą) tylko dzięki temu chłodzeniu dlatego pewnie te Huntkeye mają takie małe radiatorki. Jeszcze wiekszy szok miałem jak się okazało że mój poprzedni zasilacz to naprawdę było 300W (i to nie prawdziwe tylko "Codegenowskie"). Więc wiatrak naprawdę dużo daje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 a jak uwazacie warto kupic ten zasilacz? http://sklep.tweak.pl/index2.php?idtresc=p...XZASCHI350BB101 Miałem okazję testować tę zasiłkę (zrobioną prze enchance elektronics "dla" polskiego disty chiefteca i jest słabsza od 360W Chiefa :(( z tego co wiem - niedługo recka na oc-serwis... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Apropo radiatorów moja uwaga - przed zasilaczem który mam obecnie miałem Codegena 400W z wiatrakiem 12cm. Bez problemu uciągnął konfigurację którą mam w opisie (niepodkręconą) tylko dzięki temu chłodzeniu dlatego pewnie te Huntkeye mają takie małe radiatorki. Jeszcze wiekszy szok miałem jak się okazało że mój poprzedni zasilacz to naprawdę było 300W (i to nie prawdziwe tylko "Codegenowskie"). Więc wiatrak naprawdę dużo daje. Jest jeszcze inna sprawa - zasilacz ma 8,5 cm wysokości, wentylator 2,5 zostaje 6cm - 0.5 na obudowe i podkładki = 5,5cm wysokości na zasilacz, większych radiatorów po prostu tam nie zmieścisz :-) poza tym im więcej "gąszczów" tym gorszy przepływ powietrza. Odnośnie recki na benchmark PL, coś :lol: chłopaki przetestowały wgnieciony i uszkodzony zasilacz, i napisali, że blacha źle przylega ROFTL, ale co innego mogł napisać dystrybutor bezpośredniej konkurencji :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 dziura : na pocieszenie powiem Ci ze firma zwraca kase, ale poczekasz na nia ok. tygodnia od daty wplyniecia do nich reklamacji (czyli "odeslania zasilacza/y z opisem uszkodzenia" ) .. ja chyba wystawiam neutrala, co i tak uwazam jest za duzo jak za ta cala zadyme :? ja wczoraj wysmarowalem do nich @ i zobaczymy co odpowiedza - zapewne poczekam sobie pare dni na odpowiedz. czy Tobie juz zwrocili pieniadze? czy zwrocili Ci rowniez koszty wysylki? jesli mam czekac znow 2 tygodnie na rozwiazanie tej sprawy to nie bedzie mowy o neutralu, wiecej profesjonalizmu wykazuja osoby z 1 zolta gwiazdka niz oni ze swoimi setkami pozytywow. kontakt super do czasu wplaty pieniedzy, potem sie urywa, a towar? uszkodzony... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Odnośnie recki na benchmark PL, coś :lol: chłopaki przetestowały wgnieciony i uszkodzony zasilacz, i napisali, że blacha źle przylega ROFTL, ale co innego mogł napisać dystrybutor bezpośredniej konkurencji :DCiekawe. Niezły numer. Masz na myśli Huntkeya 300W :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Odnośnie recki na benchmark PL, coś :lol: chłopaki przetestowały wgnieciony i uszkodzony zasilacz, i napisali, że blacha źle przylega ROFTL, ale co innego mogł napisać dystrybutor bezpośredniej konkurencji :DCiekawe. Niezły numer. Masz na myśli Huntkeya 300W :?:tak. dawalem link do info na stronei HK. tutaj dos ciekawa recka tego HK 400xp http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/233-23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 tutaj dos ciekawa recka tego HK 400xphttp://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/233-23Wiem bo jak dyskutowaliście o tym zasilaczu to ja trochę poczytałem i rzeczywiście zarzucić mu nic nie można. Zaletą zasilaczy z dużym wiatrakiem jest spadek temp. procesora (przynajmniej u mnie jak zmieniłem na Tagana temp. wzrosła o jakieś 3 stopnie), bo wywiewa powietrze znad jego. A Tagan jest tak zrobiony żeby być cichym i chłodzić tylko samego siebie więc dodatkową wentylację muszę zrobić sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 ja wczoraj wysmarowalem do nich @ i zobaczymy co odpowiedza - zapewne poczekam sobie pare dni na odpowiedz. czy Tobie juz zwrocili pieniadze? czy zwrocili Ci rowniez koszty wysylki? jesli mam czekac znow 2 tygodnie na rozwiazanie tej sprawy to nie bedzie mowy o neutralu, wiecej profesjonalizmu wykazuja osoby z 1 zolta gwiazdka niz oni ze swoimi setkami pozytywow. kontakt super do czasu wplaty pieniedzy, potem sie urywa, a towar? uszkodzony... Tak dostalem zwrot na konto + koszty poniesione przez mnie. Mister R. ktory odpowiada w tej firmie za sprawy allegro ma dziwna manie odpisywania na maile po 3-4 dniach, natomiast szef firmy odpowiada po 20-30 minutach. W moim przypadku od licytacji do zwrotu $ uplynelo 14 dni (14-28.04) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Chodzi o Pana R.T?? on chodzi jak w zegareczku :) dokładnie z 4dniowym opuźnieniem hehe ;-) a tak poza to juz sie skutecznie zniechecilem do calej firmy jak i delt, zostaje na tym co mam, a na nich sikam sikiem prostym ;-) po co komu cichy tani wydajny zasilacz ktory nie działa :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 kurde sztuka delty nr 1 - napiecia spadaja - podaczam sztuke nr 2 za 5 h wynik mam czarne mysli :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Odnośnie recki na benchmark PL, coś :lol: chłopaki przetestowały wgnieciony i uszkodzony zasilacz, i napisali, że blacha źle przylega ROFTL, ale co innego mogł napisać dystrybutor bezpośredniej konkurencji :DCiekawe. Niezły numer. Masz na myśli Huntkeya 300W :?: Tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 @sensei a masz jakis email do szefa tej firmy? bo nie mam zamiaru czekac nie wiem ile na ich odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 no ciekawe ciekawe podlaczylem ponownie zasilacz nr 1 zeby zbadac czy spadek napiecia nie mial zwiazku z przegrzaniem - niestety 10,3V i 4,2V ... ale wlaczamp BurnK7 i system jest stabilny... hyh moze teraz starczy jakims potencjometrem podregulowac napiecia?? widzialem w srodku 2 PR-ki - jakby do tego celu... pisze zaraz maila do Firmy czy sie zgadzaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 no ciekawe ciekawe podlaczylem ponownie zasilacz nr 1 zeby zbadac czy spadek napiecia nie mial zwiazku z przegrzaniem - niestety 10,3V i 4,2V ... ale wlaczamp BurnK7 i system jest stabilny... hyh moze teraz starczy jakims potencjometrem podregulowac napiecia?? widzialem w srodku 2 PR-ki - jakby do tego celu... pisze zaraz maila do Firmy czy sie zgadzaja nie zal Ci sprzetu? dyskow twardych? na forum wgk juz 1 osoba pisala o odzyskiwaniu danych z uszkodzonego dysku - uszkodzonego w wyniku podlaczenia delty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 no wiesz - na razie testuje na zlomoserwie :) oba juz padly ( w sensie napiecia - bo pradu dają - -system stabilny) generalnie chyba trzeba sie udac w chiefa 350 (nietety potrzebuje konstrukcje z wiatrakiem 12cm) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PL4Y3R Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 no mysle ze te 300w by nie dalo rady z 5 napedami :ploom: ten DEER to padaga... nawet jak by miał 500W na naklejce to i tak gorszy jest od 300W fortrona nawet naprawianego.. aha od haszyda sa naprawiane od roberta parady sa lezakowane :!: i piszac cos takiego ze 300W w wydaniu fortrona to dla ciebie mało to :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 dzisiaj przyjechal HK i juz ma zawiniety kabel ATX w owijke jak w chiefach. dodatkowo ma juz 3 wiazki z molexami: -2*molex i fdd -2*molex i fdd -3*molex doatakowo jest: -2*sata -aux wentyl jest przezroczysty i swieci na niebiesko (podobno :) ) dodatkowo zasialcz ma AZ 26A na lini 12V :!: zasilki jeszcze nie podlaczalem, ale jak jutro wroce z szybowcow to dam znac jak to chodzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 Misiu i ste3an napiscie cos pod postem a nie tylko dajecie pusty cytat :/sorry napislaem ze trzeba byc lol zeby 300w zasilacz za 260zl kupowac :lol: i do tego tak lipny :wink: radiatory faktycznie wygladaja mizernie ale testu napieciowego bym nie bral pod uwage skoro zasilacz byl uszokodzony. sa rozne kwiatki na tym swiecie jak np. enermax 350w za prawie 600pln ;/ enermax 350w ma radiatory miedziane i kupe elektroniki wiec nie porownoj go ;) a za takie gowno jak huntkey placic 270zl dzieki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PL4Y3R Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 A co myslicie o tej zasilce ma ja ktos ? http://allegro.pl/show_item.php?item=24728199 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 gdzies juz to było - w srodku fortron 300 i tylko 15A na 12V... chyba lepiej dac <100 za uzywany z allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...