lewar81 Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Tak jak w tytule udalo mi sie to uzyskac przy jednoczesnym wzroscie temeratury o 7*C mam wersje BOX wiec ten maly oryginbalny cooler swietnie sie spisuje, ze temperature przy intensywnej grze w Call of Duty mam max 50*C ale zastanawia mnie jedno, nieraz moj Asus Probe sie uaktywnie podczas obciazenia ze napiecie przekroczylo o 10% wzwyz, czyli ze skoczylo z 12 na ponad 13,2 hmmm... nie wiem jak sie tego pozbyc, moze powinienam zwiekszyc dopuszczalen napiecie na procesor, aha czasem mi sie gra wysypuje, ale to jak sadze jest spowodowane bad sektorami na HD gdyz jest ich okolo 20. Metoda jaka zastosowalem przy przetaktowaniu byla magistrala z 133 na 166 i mnoznik z 11,5 na 12,5, wszystko dziala ladnie juz pare tygodni, jedynie te napiecie mnie niepokoi. prosze o porady czy moze nie przesadzam z tym podkrecaniem, dziekuje Aha moj sprzet to: Athlon 1800+ XP, Asus A7N8X 333MHz, 512 DDR RAM 333 MHz (256 Hynix i 256 Elixir), Sapphire Radeon 9100 64 RAM 128 bit itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 jaki masz zasilacz :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 jak wyzej jezeli to jakis noname to slusznie program krzyczy ze te napiecie jest za wysokie wiec czekala by cie w takim przypadku zmiana zasiki dla bezpieczenstwa reszty sprzetu :P :P pozdr :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 wyglada na to ze zasilacz nie daje sobie rady ,choc moze sie zdarzyc (rzadko) ze pada uklad pomiaru napiecia na plycie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...