Skocz do zawartości
ksebaa

EPOX 8RDA+ -Jak Wylacze To Sie Nie Wlaczy - TYLKO CLEAR BIOS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem - kupilem sobie na pocztaku marca 2004 plyte EPOX 8RDA+ - mam taki problem, Jak wsio wszycho poustawiam w Biosie - i SAVE zmiany - i uruchomi sie SYSTEM np XP - jest GIT. Problem zaczyna sie wtedy jak wylacze KOMPA- oto chodzi ze juz sie nie zglasza. Znaczy Kreca sie wiatraki - nic nie PISZCZY - tylko na wyswietlaczu pokazuje (nie pamietam teraz bo wsio jest teraz ok) ale chyba 26 . NAWET PRZY OPTYMALNYCH USTAWIENIACH !!! To jakby objawy nie zgalaszania sie GRAFY - ale wsio jest NOWKA ATI 9200 128MB GIGABYTE. RATUJE tylko Clear CMOS - albo okolo 15 krotne wlaczanie i wylaczanie KOMOPA- dopiero wtedy Wsio wraca do NORMY - i ustawienia BIOS pamieta. Szlak Mnie Strzela - Bo przeciez za kazda raza nie bede zdejmowal obudowy zeby BIOS resetowac.

PS.

2 tyg wczensiej kupilem kolesiowi taka sama plyte i identyczna reszta jak ja i wsio smiga bez zadnych komplikacji - i sie pieknie podkreca -

Co jest Grane z moja PLYTA czy jakas WADLIWA MI SIE TRAFILA???

POMOZCIE JAK COS WIECIE - Dzieki :baranek: :baranek: :baranek:

ksebaa@wp.pl

Plyta: EPOX 8RDA+

Procek: Athlon 2.0 XP

Grafa: ATI 9200 128MB GIGABYTE

RAM: 256MB 400MHz Hynix

HDD: CAVIAR 120GB 8 MB

CDRW: Lite-On 48x

Zasialcz : 350W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem co znaczy 26 bo nie mam epox'a ale skoro to się wyswitla weź instrukcje i zobacz co to jest, jeśli grafa może wsadź na próbe inną, zasilacz też może być przyczyną, choć na taki komp nie kręcony w zupełośći wystarcza byle jaki 350W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Dzieki Za podpowiedzi. Ja pierwszy raz skorzystalem z FORUM i mile zostalem, zaskoczony :) od RAZU odzew :) - dzieki z Gory jeszcze Raz - :)

A propo temat rzucilem bo a noz widelec jest jakis kruczek ktory pozwolilby mi doprowadzic plyte do porzadku. jednak juz wczesniej podjalem kroki (zadzwonilem do kolesia z Gieldy w Wawa) co kupilem i on powiedzial ze SPOX wymini na nowa - no i jak teraz bede lecial na Swieta ze Szczecina to to zrobie :) Jezeli chodzi o podmiane Grafy jak pisal Garfield^ to chyba nic nie zmieni - Poprostu od razu pomyslalem ze Plyta, skoro 2 tyg wczesniej kolesia smigala jak TRZA:) wiec nawet mi sie nie chcialo Wsadzac jakiejs INNEJ :) ale z ciekawosci pozycze od kolesia i to zrobie :) - Pozdrawiam

ksebaa@wp.pl

Ps. jak Troche pobawiliscie sie OVECLOKING na 8RDA+ to napiszcie mi jak wsio stabilnie poustawiac zeby Chodzilo EXTRA ??? - Bo po Swietach bede mial NEW Plyte to sie pobawie :)

Narka Wesolych SWIAT :) :baranek: :baranek: :baranek:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...