szybki__ Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 http://www.tweak.pl/artykul/coolery_2002 , tu jest recka tej arkui i paru innych... a po co nam to???? kazdy czytał coś widzę że kolega zupełnie niezdecydowany wybierz sobie w końcu coś sam!!!!!! czy inni użytkowonicy mają za Ciebie kupować sprzęt najlepiej bedzie jak bedziesz trzymał się konfigu który sobie na początku wybrałeś i tyle no fakt, zdecydowany nie jestem, juz sie wiecej nie odezwe skoro was w<span style="color:red;">[ciach!]</span>iam :> ale linka dalem tylko dlatego, ze mowiles ze nie znasz mozliwosci arkui, wiec myslalem ze jednal tego nie czytales...spox. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bucaramanga Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 raczej wole normalny, bo na dobry lcd to pojdzie 2000-3000 tysiaki...no za 19' to i tak zabolisz z 2000 tys. a lcd-ek to zajebista wygoda pracy, mowie z wlasnego doswiadczenia, miejsca nie zajmuje, oczy sie nie mecza, ale oczywiscie zrobisz jak tobie bardziej pasuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 raczej wole normalny, bo na dobry lcd to pojdzie 2000-3000 tysiaki...no za 19' to i tak zabolisz z 2000 tys. a lcd-ek to zajebista wygoda pracy, mowie z wlasnego doswiadczenia, miejsca nie zajmuje, oczy sie nie mecza, ale oczywiscie zrobisz jak tobie bardziej pasuje. A mnie jakoś nigdy LCDeki nie przekonały do siebie. Tymbardziej jak pobawiłem się takim tydzień. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bucaramanga Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 A mnie jakoś nigdy LCDeki nie przekonały do siebie. Tymbardziej jak pobawiłem się takim tydzień.widac kwestia gustu, ja duzo czasu spedzajac przed monitorem nie dawalem rady z moim starym monitorem, dwie, trzy godziny i bol oczu, a teraz zyc nie umierac :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 A mnie jakoś nigdy LCDeki nie przekonały do siebie. Tymbardziej jak pobawiłem się takim tydzień.widac kwestia gustu, ja duzo czasu spedzajac przed monitorem nie dawalem rady z moim starym monitorem, dwie, trzy godziny i bol oczu, a teraz zyc nie umierac :lol: A można wiedzieć jaki miałeś wcześniej monitor? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bucaramanga Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 A można wiedzieć jaki miałeś wcześniej monitor?mozna, lg 57i sie zdaje nazywal. i nawet wiem co powiesz :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybki__ Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 chyba troche z tematu zeszlismy, no ale spox...:> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Moje posty jak zwykle ignorowane. Hej, szybki_ przecież już Ci wszyscy powiedzieli, na co jeszcze czekasz? Aż ktoś powie bierz Pentiuma, bo AMD to... i rozpocznie nową wojnę? Już kilka osób polecało Ci dobry zestaw, wprowadzało poprawki, proponuję, żebyś to przeczytał i wyciągnął wnioski. A LCD, mnie również jakoś nie pasuje, obraz wydaje się troche dziwny... W każdym razie, jak miałeś monior kiepski to nie dziwne, że Cie oczy bolały. Od dobrego nie bolą, a dobry osiągami na papierze goni wszystkie LCD. O monitorze już pisałem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 A ja bym wybrał NVIDIE za kompatybilność jedynie ! :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Heh... jakbym miał 8k to też bym sobie nVidie kupił, ale nie mam, więc pomarzyć sobie jedynie mogę... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 15 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2002 :twisted: hmmm... a może taki zestaw ??? [ co o tym sądzicie i sądzisz ? ] >proc : AMD AthlonXP 2000+ [696 zeta] >pł.gł. : Epox 8K3A [via kt333] [519 zeta] >pamięć : DDR-SDRAM Samsung 512MB PC2700 [PC-333] [857 zeta] >hdd : maxtor diamondmax plus D740X 80gb [ata133] [551 zeta] >napęd : teac x 40 [209 zeta] >nagrywara : TDK cyclone x32/x10/x40 BurnProof [380 zeta] >grafa : gf4 ti4600 gainward pp! ultra/750 xp "gs" [2049 zeta] >muza : creative sound blaster audigy player box [449 zeta] >monitor : 17" NEC FE700+ [odjazdowa ostrość, ponoć najlepszy kineskop na świecie, nie męczy oczu] [939 zeta] >głośniki : samsung sms-5100 sub-woofer [209 zeta] >klawiatura : Logitech Cordless Desktop Optical Black [piękna rzecz] [615 zeta] >mysz : [razem z klawiaturą] >obudowa : ModeCom Imperial [ 373 zeta ] >>> razem : 7846.00 zeta aaa... tylko tu masz monitor 17" a w swoim konfigu masz 19" I jak ??? :D CZY CIE POGIEŁO !!! NA GRAFE 2000 ZŁ !!!! chyba na sile chciales do 8000 dobic ;))))) a pomyslec ze pixelview gf4 4200 za 690 zł mozna dostac :)) aha ... mowilem ze ja sie do osiagów 4600 da podkręcic ??? 1300 zł w kieszeni na 19" , 2x HDD w raid 0 , porzadny wzmacniacz dolby digital + głosniki itd itp ;))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 poczekaj miesiac, we wrzesniu maja byc radki 9700, a jak juz wydajesz tyle kasy to moze monitor lcd?raczej wole normalny, bo na dobry lcd to pojdzie 2000-3000 tysiaki... 2000-3000 zł za dobre lcd????????????? odpowiednik 19" monitorków o których pisaliśmy to około 5000-6000zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 http://www.tweak.pl/artykul/coolery_2002 , tu jest recka tej arkui i paru innych... a po co nam to???? kazdy czytał coś widzę że kolega zupełnie niezdecydowany wybierz sobie w końcu coś sam!!!!!! czy inni użytkowonicy mają za Ciebie kupować sprzęt najlepiej bedzie jak bedziesz trzymał się konfigu który sobie na początku wybrałeś i tyle no fakt, zdecydowany nie jestem, juz sie wiecej nie odezwe skoro was w<span style="color:red;">[ciach!]</span>iam :> ale linka dalem tylko dlatego, ze mowiles ze nie znasz mozliwosci arkui, wiec myslalem ze jednal tego nie czytales...spox. nikogo nie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>.......... wszyscy rozumiemy ze swoje pieniądze chcesz wydać w najlepszy sposób tylko pisze że jesli chcesz naprawdę fajny,wydajny cooler to ja zawsze proponuje volcano 7+ -posiada regulację obrotów,więc sam decydujesz czy chcesz miec ciszę w budzie na low czy kosiarę do trawy na high -ot i co moim zdaniem to super wygodna sprawa a poza tym ze jest wydajny nawet na low (bardziej niż niektóre znane coolery z fabrycznymi większymi obrotami)-to juz inna historia http://www.tweak.pl/artykul/volcano7plus http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/101-30 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bizonek Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 yo, mam 8000 na nowego kompa, oto config jaki wymyslilem: plyta gl: gigabyte ga-7vrxp procek: athlon xp 2000+, nakladka miedziana, titan ttc-d5tb3 pamiec: 768mb (256+512) samsung pc2700 dysk: wd80gb 8 mb cache(czy nie lepiej maxtora?) cd-rom: asus 52x nagrywara: lite-on 40/12/48 grafa: geforce4 ti-4600 winfasta monitor: lg flatron 915ft+ obudowa: modecom imperial czy nie lepiej zamienic to na combo i845g+p4 1.8a@2.4ghz? tylko boje sie ze nie uda mi sie bezproblemowo na tyle podkrecic tego proca... plyta: poszukalbym czegos lepszego, Epoxa albo Abita. :-) Procek: 1800+ na krecenie (bo po co ci pamiatki Samsunga ) dysk: jestem zwolennikiem BIV :-) cd-rom: moze DVD Pioniera 16x slot-in ? nagrywarka: Lite-on albo Teac. grafa: moze ti4400 wystarczy ? albo Gainwardzik Goldensample ? monitor: Samsung, Samtron, Philips, Sony, CTX ( byle nie LG ) obudowa: Chieftec Dragon czarny :twisted: A całych 8k nie musisz na kompa wydać. Szkoda kasy tak ładować. :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 yo, mam 8000 na nowego kompa, oto config jaki wymyslilem: plyta gl: gigabyte ga-7vrxp procek: athlon xp 2000+, nakladka miedziana, titan ttc-d5tb3 pamiec: 768mb (256+512) samsung pc2700 dysk: wd80gb 8 mb cache(czy nie lepiej maxtora?) cd-rom: asus 52x nagrywara: lite-on 40/12/48 grafa: geforce4 ti-4600 winfasta monitor: lg flatron 915ft+ obudowa: modecom imperial czy nie lepiej zamienic to na combo i845g+p4 1.8a@2.4ghz? tylko boje sie ze nie uda mi sie bezproblemowo na tyle podkrecic tego proca... plyta: poszukalbym czegos lepszego, Epoxa albo Abita. :-) Procek: 1800+ na krecenie (bo po co ci pamiatki Samsunga ) dysk: jestem zwolennikiem BIV :-) cd-rom: moze DVD Pioniera 16x slot-in ? nagrywarka: Lite-on albo Teac. grafa: moze ti4400 wystarczy ? albo Gainwardzik Goldensample ? monitor: Samsung, Samtron, Philips, Sony, CTX ( byle nie LG ) obudowa: Chieftec Dragon czarny :twisted: A całych 8k nie musisz na kompa wydać. Szkoda kasy tak ładować. :-) a w czym kolego abit czy eopx jest lepszy od tego gigabyte?? chyba nie bardzo się orientujesz o jego możliwościach itp??? poza tym-wybacz ale proponowanie komuś monitora samtrona jak ktoś ma kasę na lepszy-pozostawiam bez komentarza co znaczy byle nie lg???- akurat lg z całej swojej gamy wyrobów monitory robi najlepsze flatrony naprawdę są niezłe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 a poza tym stara i święta zasada-nie miałeś czegoś w kompie-nie pracowałeś na czymś przynajmniej kilku dni to się nie wypowiadaj na temat tego sprzętu wwwrr -jak mnie wqu..... jak ktoś nie miał,nie użytkował i pisze smutne kawałki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Ha! A ja nie polecałbym Volcano7+ aż tak bardzo, raz, że drogi, dwa, że ciężki, trzy ma pojedyncze zapięcie. No ale to jak już mówiłem wentylator to kwestia osobna, i rzecz gustu, bo każdy od 80 zł w górę jest naprawdę wydajny... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybki__ Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 no dobra, macie racje, moja kasa, sam musze zadecydowac (czyt.: rzucic jeszcze pare razy moneta;). mam tylko jeszcze jedno i ostatnie juz pytanie:): w tym sklepie gdzie chce kupic kompa nie maja samsungow 19", ale maja cos takiego: mitsubishi 19" Diamond PLUS 92. moze byc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybki__ Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 ahia, jest jeszcze NEC 19" FE950+, w tej samej cenie mniej wiecej. juz sie zamykam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 no dobra, macie racje, moja kasa, sam musze zadecydowac (czyt.: rzucic jeszcze pare razy moneta;). mam tylko jeszcze jedno i ostatnie juz pytanie:): w tym sklepie gdzie chce kupic kompa nie maja samsungow 19", ale maja cos takiego: mitsubishi 19" Diamond PLUS 92. moze byc? TU MASZ LINK: http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=217 trochę słabą czestotliwośc poziomąna ten mitsubishi ja bym wzioł na Twiom iejscu w takiej kolejności 1.http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=2933-cena zaporowa!!!!! 2.http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=2616 3.http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=922 4.http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=942 5.http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=910 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 :twisted: hmmm... a może taki zestaw ??? [ co o tym sądzicie i sądzisz ? ] >proc : AMD AthlonXP 2000+ [696 zeta] >pł.gł. : Epox 8K3A [via kt333] [519 zeta] >pamięć : DDR-SDRAM Samsung 512MB PC2700 [PC-333] [857 zeta] >hdd : maxtor diamondmax plus D740X 80gb [ata133] [551 zeta] >napęd : teac x 40 [209 zeta] >nagrywara : TDK cyclone x32/x10/x40 BurnProof [380 zeta] >grafa : gf4 ti4600 gainward pp! ultra/750 xp "gs" [2049 zeta] >muza : creative sound blaster audigy player box [449 zeta] >monitor : 17" NEC FE700+ [odjazdowa ostrość, ponoć najlepszy kineskop na świecie, nie męczy oczu] [939 zeta] >głośniki : samsung sms-5100 sub-woofer [209 zeta] >klawiatura : Logitech Cordless Desktop Optical Black [piękna rzecz] [615 zeta] >mysz : [razem z klawiaturą] >obudowa : ModeCom Imperial [ 373 zeta ] >>> razem : 7846.00 zeta aaa... tylko tu masz monitor 17" a w swoim konfigu masz 19" I jak ??? :D CZY CIE POGIEŁO !!! NA GRAFE 2000 ZŁ !!!! chyba na sile chciales do 8000 dobic ;))))) a pomyslec ze pixelview gf4 4200 za 690 zł mozna dostac :)) aha ... mowilem ze ja sie do osiagów 4600 da podkręcic ??? 1300 zł w kieszeni na 19" , 2x HDD w raid 0 , porzadny wzmacniacz dolby digital + głosniki itd itp ;))) :D sork ale pisał że ma 8000 zeta więc to jest zestaw wypas 100% :twisted: :D osobiście gdybym miał tyle zeta to bym sobie kompa poskładał za ok.5500 zeta a resztę zostawił :D np. na chłodzenie wodą :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Masz 8000 zl i kupujesz amd ? Dobra nic nie mowie, bo mnie ludzie uznaja za zagorzalego intelowca :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Masz 8000 zl i kupujesz amd ? Dobra nic nie mowie, bo mnie ludzie uznaja za zagorzalego intelowca :P Ja też obstawiałbym za P4. Lepiej się kręcą i mniej chłodzenia to tego potrzebują. A co do grafiki to za te 2k zł lepiej brać Radeon'a 9700Pro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 Gr00bY Mazur"] Masz 8000 zl i kupujesz amd ? Dobra nic nie mowie, bo mnie ludzie uznaja za zagorzalego intelowca :P Ja też obstawiałbym za P4. Lepiej się kręcą i mniej chłodzenia to tego potrzebują. A co do grafiki to za te 2k zł lepiej brać Radeon'a 9700Pro. No wlasnie p4 i radeon 9700Pro. Za 8000 mozna miec taki zestaw ze ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berti Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 co do obudowy to polecam modecom cyber mirror. z wygladu moze troche kontrowersyjna, ale ma spore mozliwosci jesli chodzi o rozbudowe. 4x 5,25 '' 2 x 3,5'' (fdd i np zip) 5x3,5'' (hdd) wszystko wchodzi niezaleznie od rozmiarow mobo. za dyskami mozna zamontowac dwa wentyle do obudowy 8 cm ( w wiekszosci partii seryjnie sa 3 takie wentyle w obudowie) daje to dobre chlodzenie dyskow 7200 jesli amd to mobo msi kt3 ultra2. stabilna i duze mozliwosci w kreceniu proca. testowalem. naprawde godna polecenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berti Opublikowano 16 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2002 i co tez moim zdaniem wazne jest tylko troche wieksza niz zwykle MIDI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...