tumeks Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Mam problem na plycie MSI KT4V z ATHLONEM XP 2000+ proc podchodzi do temp 62C i nie wiem co mam zrobic jak nic nie robie mam temp 58C co moge zrobic zeby bylomniej wentylator mam "Cooler" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 jaki masz "cooler"?? zmien chlodzenie na procku na wydajniejsze, dodaj wentylatory do obudowy z [rzodu i z tylu, zastosuj dobra paste termoprzewodzaca (np. Arctic Silver3, arctic silver5). proc to palomino czy Tbred?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kendzior Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 No wlasnie. Jesli palomino, to przy slabej cyrkulacji powietrza w obudowie calkiem latwo osiagnac podobne do Twoich wartosci temperatur. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Jeżeli masz palomino to nie masz się co martwić nawet do 70 stopni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 A ja nie mam palomino i temp w stresie mam 56C :) ale pasta jakaś zwykła za 2zl :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilas Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 A ja nie mam palomino i temp w stresie mam 56C :) ale pasta jakaś zwykła za 2zl :lol:Przy tym Vcore to się nie dziwię :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 A ja propunuję zaktualizować bios. To nic nie kosztuje, a efekty mogą być zaskakujące. Do tego LiveUpdate poprowadzi Cię krok po kroczku i powinno się uać. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 A ja nie mam palomino i temp w stresie mam 56C :) ale pasta jakaś zwykła za 2zl :lol:Przy tym Vcore to się nie dziwię :wink: No ja też, tylko troche lipa bo czasem na chwile nawet 57C jest :? A niemam zabardzo $ na paste, musiałbym z netu zamówić a przesyłka droga :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilas Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Jeżeli masz taką temp. przy 1.95V i bez pasty to wg mnie jest ona za niska. Płyta chyba Ci przekłamuje. Ja na Twoim miejscu jak najszybciej zaopatrzyłbym się w pastę, a do tego czasu to skręcił procka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Jeżeli masz taką temp. przy 1.95V i bez pasty to wg mnie jest ona za niska. Płyta chyba Ci przekłamuje. Ja na Twoim miejscu jak najszybciej zaopatrzyłbym się w pastę, a do tego czasu to skręcił procka. No ale jak np. gram non stop 4h to mam zero zwisów, a jak by się przegrzewał to by pewnie niestabilny był, prime też nie wywala :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Jeżeli masz taką temp. przy 1.95V i bez pasty to wg mnie jest ona za niska. Płyta chyba Ci przekłamuje. Ja na Twoim miejscu jak najszybciej zaopatrzyłbym się w pastę, a do tego czasu to skręcił procka. No ale jak np. gram non stop 4h to mam zero zwisów, a jak by się przegrzewał to by pewnie niestabilny był, prime też nie wywala :? no ale wiesz chyba ze im wiekszy vcore tym procek krócej żyje...? Przypuscmy przy vcore 1,6v bedzie zyl 10lat. to przy 1,95v i przy takiej temperaturze moze nie dozyc nawet roku swojego dzialania...:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Ale mnie zestresowaliście :( że zaraz chyba procka oddrutuje :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyker (banan) Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 a co ci wyswietla te temperature ?? bios czy pcalert ?? bo pcalert zawyza o jakies 8 stopni bynajmniej u mnie tak jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kendzior Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 a co ci wyswietla te temperature ?? bios czy pcalert ?? bo pcalert zawyza o jakies 8 stopni bynajmniej u mnie tak jest Albo bios zaniza :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyker (banan) Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 a co ci wyswietla te temperature ?? bios czy pcalert ?? bo pcalert zawyza o jakies 8 stopni bynajmniej u mnie tak jest Albo bios zaniza :wink: nie na pewno nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=767929 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 wr4 na procka (33zl), do tego pozadna pasta i dwa wiatraki do budy. w 100zl sie zamkniesz i powinno narazie wystarczyc. jest to oczywiscie ekonomiczne rozwiazanie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...