siuks Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 W najbliższym czasie będe mieć epoxa 8rda3i :D i się zastanawiam czy będzie sens używać mojego soundblastera czy może lepiej CMI9739a zintegrowanej na płycie? co otym sądzićie :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Podejrzewam że szybko wrócisz do Live'a! Nie wiem jak jakościowo wygląda ten CMedia, ale z doświadczenia wiem że nie ma co porównywać nawt do SB 128 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionaj Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 no to bys sie pomylil ja do SB na pewno juz nie wrocę poczytajcie też http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=788819#788819 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Ja miałem do czynienia z dwoma zintegrowanymi by ECS i by MSI. Tragedia!!!!! Mówię tylko o tym co miałem możliwość porównać na normalnej wieży a nie jakiś pierdzidłach poustawianych dookoła monitora! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 ja jeste mbardzo zadowolony z mojej zintegrowanej CMI 9738 naprawde bardzo dobra jakosc , komp jescze podłaczony pod HI-FI 2x40W i naprawde wypasik guality Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Akurat mam CMI 9739A i jestem z niej zadowolony, soft co prawda jest niezbyt imponujacy a panel sterujacy malo przejrzysty ale karta gra naprawde przyzwoicie, mialem wczesniej Live i wcale za nim nie tesknie, raczej wolalbym Soundstorma. Dzwiek w grach i filmach jest naprawde przyzwoity nie ma sie czego czepiac do niedawna sam mialem awersje do zintegrowanych dzwiekowek a teraz sam takiej uzywam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionaj Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 może to jest kwestia dobrze napisanych sterownikow ? że na różnych mobo tak to przyzwoicie działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 na róznych sterach jest rózna jakosc !! i czesto diametralnie inna !! a soft jest ciekawy !! tylko trzeba odpwoiiednie stery instalnac i jest duuzo opcji przyanjmenij dla cmi 9738 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionaj Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 no właśnie w panelu sterowania mam C-Media 3D Audioconfiguration tyle opcji że hej :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 W najbliższym czasie będe mieć epoxa 8rda3i :D i się zastanawiam czy będzie sens używać mojego soundblastera czy może lepiej CMI9739a zintegrowanej na płycie? co otym sądzićie :idea: Ja mam taką w swojej płycie (mam też Audigy). Na głośnikach 5.1 (Creative 5300) zasadniczo różnicy w dźwięku nie ma. Dźwięk 5.1 fajnie gra w filmach. W grach jest podobnie. Korzystałem z najnowszych sterowników do AC 97 - w sumie spoko. Wróciłem do Audigy - nie z powodu słabego dźwięku, ale dlatego, że mam zestaw 5.1, Kartę TV (którą podpinam do karty muz) oraz mikrofon - i chcę żeby bezproblemowo mi to wszystko działało :) A jak używam głośników 5.1 - to nie mam mikrofonu na tej zintegrowanej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 No moze na lysych sterach Live!5.1 nie gra imponujaco ale po zapodaniu Youp-Pax'ow V ten zintegrowany wymieka pod wzgledem jakosci, kto mial ten wie o czym mowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 W najbliższym czasie będe mieć epoxa 8rda3i :D i się zastanawiam czy będzie sens używać mojego soundblastera czy może lepiej CMI9739a zintegrowanej na płycie? co otym sądzićie :idea: Ja mam taką w swojej płycie (mam też Audigy). Na głośnikach 5.1 (Creative 5300) zasadniczo różnicy w dźwięku nie ma. Dźwięk 5.1 fajnie gra w filmach. W grach jest podobnie. Korzystałem z najnowszych sterowników do AC 97 - w sumie spoko. Wróciłem do Audigy - nie z powodu słabego dźwięku, ale dlatego, że mam zestaw 5.1, Kartę TV (którą podpinam do karty muz) oraz mikrofon - i chcę żeby bezproblemowo mi to wszystko działało :) A jak używam głośników 5.1 - to nie mam mikrofonu na tej zintegrowanej. nie ma roznicy w dzwieku poniewarz masz slabej jakosci glosniki nawet do najzwyklejeszego codeca ac97 podlaczysz to i tak samo slabo beda ci graly :lol: a co do kart to live oczywiscie bedzie nieporownywalnie lepszy :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...