Skocz do zawartości
siuks

CMedia C9739a vs. Sb Live 5.1!

Rekomendowane odpowiedzi

Akurat mam CMI 9739A i jestem z niej zadowolony, soft co prawda jest niezbyt imponujacy a panel sterujacy malo przejrzysty ale karta gra naprawde przyzwoicie, mialem wczesniej Live i wcale za nim nie tesknie, raczej wolalbym Soundstorma.

Dzwiek w grach i filmach jest naprawde przyzwoity nie ma sie czego czepiac do niedawna sam mialem awersje do zintegrowanych dzwiekowek a teraz sam takiej uzywam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W najbliższym czasie będe mieć epoxa 8rda3i  :D  i się zastanawiam czy będzie sens używać mojego soundblastera czy może lepiej CMI9739a zintegrowanej na płycie? co otym sądzićie :idea:

Ja mam taką w swojej płycie (mam też Audigy).

Na głośnikach 5.1 (Creative 5300) zasadniczo różnicy w dźwięku nie ma. Dźwięk 5.1 fajnie gra w filmach. W grach jest podobnie. Korzystałem z najnowszych sterowników do AC 97 - w sumie spoko.

Wróciłem do Audigy - nie z powodu słabego dźwięku, ale dlatego, że mam zestaw 5.1, Kartę TV (którą podpinam do karty muz) oraz mikrofon - i chcę żeby bezproblemowo mi to wszystko działało :) A jak używam głośników 5.1 - to nie mam mikrofonu na tej zintegrowanej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W najbliższym czasie będe mieć epoxa 8rda3i  :D  i się zastanawiam czy będzie sens używać mojego soundblastera czy może lepiej CMI9739a zintegrowanej na płycie? co otym sądzićie :idea:

Ja mam taką w swojej płycie (mam też Audigy).

Na głośnikach 5.1 (Creative 5300) zasadniczo różnicy w dźwięku nie ma. Dźwięk 5.1 fajnie gra w filmach. W grach jest podobnie. Korzystałem z najnowszych sterowników do AC 97 - w sumie spoko.

Wróciłem do Audigy - nie z powodu słabego dźwięku, ale dlatego, że mam zestaw 5.1, Kartę TV (którą podpinam do karty muz) oraz mikrofon - i chcę żeby bezproblemowo mi to wszystko działało :) A jak używam głośników 5.1 - to nie mam mikrofonu na tej zintegrowanej.

nie ma roznicy w dzwieku poniewarz masz slabej jakosci glosniki nawet do najzwyklejeszego codeca ac97 podlaczysz to i tak samo slabo beda ci graly :lol: a co do kart to live oczywiscie bedzie nieporownywalnie lepszy :wink: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi