Skocz do zawartości
Fieldy

GeForceTI4800SE

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnie jad ena najnowszych Forcewarach[56.72] i mam : 10475[3DMark01SE] 1591[3dmark03] slyszalem ze forcewary sa tylko do FX-ow ajkie stery sa najlesze do moeje karty? poza tym nawet na czystym systemie gdy instluje stery od MSI[moaj karta jest MSI] zakldaki msi info imsi clock wywalaj blad zawsze! hmm prosze o pomoc bo juz probowwalem wszystkiego ... help

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te najnowsze Forceware to niezbyt dobry pomysł na karty rodziny GF4Ti. Na zestawie Athlon XP2000+ (Palomino) /niepodkręcony/ i standardowych ustawieniach karty (275/513) wyszło odpowiednio :

:arrow: Forceware 56.64 - 9188

:arrow: Detonator 44.03 - 10687

Karta to : Gainward GF4Ti 4800-SE 64MB.

Oznaczenie : GF4 PP! Ultra/750-8X TV SE

http://service.futuremark.com/compare?2k1=7716985

Drivery :

56.64 : http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_56.64.html

44.03 : http://www.nvidia.com/object/winxp-2k_44.03.html

Zainstaluj właśnie te starsze - powinno być ok.

Tu masz jeszcze programik do odblokowania dodatkowych funkcji w sterownikach : http://downloads.guru3d.com/download.php?det=362

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście forceware dla TI to zły pomysł. Jak ktoś lubi grać w 3dmarki i nie przeszkadza mu że 44.03 posiadają niezliczone ilości optymalizacji dla tego benchmarka to może instalować. Nie powinno przeszkadzać też, że w przeciwieństwie do 3dmarka wydajnośc w niektórych grach na 44.03 zamiast wzrastać to maleje w porównaniu z forceware które nie posiadają zadnych optymalizacji pod benchmarki za to poprawiono w nich ogólną wydajnośc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie Gram w gry wogole lol ;P al che wykorzystac wydajnosc swojej karty testowalem 43.45 ale tak 1000 wiecje punktow w 3d marku01Se ale to chyba oszukiwane bo jakosc obrazu an starych sterach byla gorsza obrazx byl odszczegolniony i daltego szybki pozatym na wszystkich starszych podczas bootwania xpeka pojaiwa sie na sekundke taki rozjasniony pasek an bootscreenie an forcewarach sie nei pojawai.... hmh starsze stery = lepszy winik ale odszczegolniony co o tym myslicie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jescze zapomnialem dlaczego na sterach MSi nei dzilaja i zakladki MSi clock iMSi information wywala blad za kazdymrazm jak sie che w nei wejsc hmm dlatego musze korzystac z nvidi orginalnych chociaz slyszalem ze te od MSi lepsze " karta to : Gainward GF4Ti 4800-SE 64MB." jakim cudem masz 64 MB na 4800Se ??? ja mam od MSi [VTD8X] i mam 128DDr pamieci karty a systemowo 512 ramu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 raz se pretaktowalem grafe z 275 , 550 @ 300 , 567 jak myslice dobre proprcje rdzenai do pamiecia karta jest na standardowym chlodzeniu  no isie temp troche podniosl ehhehe

co miales na mysli piszac tego posta??? bo ja nie qmam

jesli chodzi o OC to zaden to wynik :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hhe i tak cofnalem do deflautowych bo miie przy takim oc grzal procek p4 2.4ghz na 55stopni normalnie ma 38-40 .ale chcialem sie zaptyac jak uzywa sie nvhp i sie uaktywni w forcewarach ta zakladke przetaktowania i zaznaczy zeby zastosowalo ustawienei przy starcie to pownien ise tak "resetowac" ekran z kazdym razem ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zainstalowalem omegi [3DMaerekSe01] [nie podkrecane]na presecie performence 10844 na guality 10917 ale ostatecznei wybralem performance bo lubie szybkosc a nei widze specjalnej roznicy jakosciewej miedzy presetami weilkie dzieki koledzy to najlepsze forum swaita a na pewno mozna tu znalezc najrzetelniejsze info jescze raz thnx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na presecie performence 10844 na guality 10917 ale ostatecznei wybralem performance bo lubie szybkosc a nei widze specjalnej roznicy jakosciewej miedzy presetami

hmmm...skoro lubisz szybkosc to czemu wybrales brzydsze i jednoczesnie wolniejsze zarazem ? :) (przynajmniej u Ciebie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mam gainwarda 750 z 64 ram - prawde mowiac mozna spokojnie olac 128 ram - tez mam ponad 10k w 3dmarku i bardzo ladnie sie podkreca (chociaz bardzo bym prosil jak juz w innym poscie podac mi proporcje) - problem mam inny : czemu defaultowo mi pokazuje ram na 513 skoro to jest 4800 se (550 fabrycznie powinno byc) ??

aha jeszcze jedno - polecam jednak nowe stery bo przy tych starszych jest masa problemow z przelamaniem odswiezania - odpalcie counter strike niby to w 100 Hz i zobaczcie monitorem ile na twardo odswieza...bedzie 60 - po 3 godzinnej walce force refreshami moze sie uda, ale wystarczy zmienic rozdzialke i gubia te ustawienia...zenada ;)) w nowszych (od 45.23 w gore) dziala ustawienie w zakladce czestotliwosci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale tyu chodzi osterowniki omega przerobione tam amsz refresh force program ktory rozwiazuje ten problem to ze ci tak pokazuje ram to normlane roznice zawsze sa w tym co pisza na opakowniu a jak jest naprawde ajk to mozliwe ze masz 4800SE z 64 ramm ja mam 4800se od MSI i mam 128 ram pamieci karty.... w omegch nei ma tego problemu z refresh sciagnij se sterwoniki omega to pogadamy one rzadza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem omegi - force refresh ma jednak jedna wade - one ustawiaja na sztywno rozdzialke w ktorej pracujesz przy tym odswiezaniu. A problem jest taki ze ja windowsa mam w 1024 a gram w 800/600 i za kazdym razem musze zmieniac na 800/600 windowsa zeby odswiezanie mi zachowalo z tego trybu (100 Hz) :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakos strasznie niski masz ten wynik na omegach i tym konfigu... U siebie na default'owych taktowaniach GF wali ok. 11300 (omega quality). Po podkreceniu to wartosci takich jak w podpisie spokojnie ok. 13500 pkt (3DMark2001se).

A co do omeg... Rzeczywiscie, dziwny jest ten wybor pomiedzy Quality a Performance. Na q. powinno byc ladniej ale wolniej no i na odwrot... Testowalem i u mnie tez na Quality jest wiecej pkt w marku niz na perf...

Ale co tam :) I tak ladne wyniki mam :) :) :) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi