Fieldy Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Obecnie jad ena najnowszych Forcewarach[56.72] i mam : 10475[3DMark01SE] 1591[3dmark03] slyszalem ze forcewary sa tylko do FX-ow ajkie stery sa najlesze do moeje karty? poza tym nawet na czystym systemie gdy instluje stery od MSI[moaj karta jest MSI] zakldaki msi info imsi clock wywalaj blad zawsze! hmm prosze o pomoc bo juz probowwalem wszystkiego ... help Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Te najnowsze Forceware to niezbyt dobry pomysł na karty rodziny GF4Ti. Na zestawie Athlon XP2000+ (Palomino) /niepodkręcony/ i standardowych ustawieniach karty (275/513) wyszło odpowiednio : :arrow: Forceware 56.64 - 9188 :arrow: Detonator 44.03 - 10687 Karta to : Gainward GF4Ti 4800-SE 64MB. Oznaczenie : GF4 PP! Ultra/750-8X TV SE http://service.futuremark.com/compare?2k1=7716985 Drivery : 56.64 : http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_56.64.html 44.03 : http://www.nvidia.com/object/winxp-2k_44.03.html Zainstaluj właśnie te starsze - powinno być ok. Tu masz jeszcze programik do odblokowania dodatkowych funkcji w sterownikach : http://downloads.guru3d.com/download.php?det=362 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Rzeczywiście forceware dla TI to zły pomysł. Jak ktoś lubi grać w 3dmarki i nie przeszkadza mu że 44.03 posiadają niezliczone ilości optymalizacji dla tego benchmarka to może instalować. Nie powinno przeszkadzać też, że w przeciwieństwie do 3dmarka wydajnośc w niektórych grach na 44.03 zamiast wzrastać to maleje w porównaniu z forceware które nie posiadają zadnych optymalizacji pod benchmarki za to poprawiono w nich ogólną wydajnośc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 na najnowszych sterownikach najlepiej na TI chodza gry a na 44.03 najlepiej chodzi 3dmark 2001 tak czy inaczej najnowsze forcware sa najlepsze tzn lepsze np od 44.03 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fieldy Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Nie Gram w gry wogole lol ;P al che wykorzystac wydajnosc swojej karty testowalem 43.45 ale tak 1000 wiecje punktow w 3d marku01Se ale to chyba oszukiwane bo jakosc obrazu an starych sterach byla gorsza obrazx byl odszczegolniony i daltego szybki pozatym na wszystkich starszych podczas bootwania xpeka pojaiwa sie na sekundke taki rozjasniony pasek an bootscreenie an forcewarach sie nei pojawai.... hmh starsze stery = lepszy winik ale odszczegolniony co o tym myslicie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fieldy Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 jescze zapomnialem dlaczego na sterach MSi nei dzilaja i zakladki MSi clock iMSi information wywala blad za kazdymrazm jak sie che w nei wejsc hmm dlatego musze korzystac z nvidi orginalnych chociaz slyszalem ze te od MSi lepsze " karta to : Gainward GF4Ti 4800-SE 64MB." jakim cudem masz 64 MB na 4800Se ??? ja mam od MSi [VTD8X] i mam 128DDr pamieci karty a systemowo 512 ramu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zainstaluj Omegi 45.23. Wypas są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Fieldy niegrasz w gry wogole to kup sobie rive tnt 2 m64 a ta karte oddaj mi lol dla ciebie , zycze milego grania w 3dmarka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fieldy Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 1 raz se pretaktowalem grafe z 275 , 550 @ 300 , 567 jak myslice dobre proprcje rdzenai do pamiecia karta jest na standardowym chlodzeniu no isie temp troche podniosl ehhehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 1 raz se pretaktowalem grafe z 275 , 550 @ 300 , 567 jak myslice dobre proprcje rdzenai do pamiecia karta jest na standardowym chlodzeniu no isie temp troche podniosl ehheheco miales na mysli piszac tego posta??? bo ja nie qmam jesli chodzi o OC to zaden to wynik :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fieldy Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 hhe i tak cofnalem do deflautowych bo miie przy takim oc grzal procek p4 2.4ghz na 55stopni normalnie ma 38-40 .ale chcialem sie zaptyac jak uzywa sie nvhp i sie uaktywni w forcewarach ta zakladke przetaktowania i zaznaczy zeby zastosowalo ustawienei przy starcie to pownien ise tak "resetowac" ekran z kazdym razem ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fieldy Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 zainstalowalem omegi [3DMaerekSe01] [nie podkrecane]na presecie performence 10844 na guality 10917 ale ostatecznei wybralem performance bo lubie szybkosc a nei widze specjalnej roznicy jakosciewej miedzy presetami weilkie dzieki koledzy to najlepsze forum swaita a na pewno mozna tu znalezc najrzetelniejsze info jescze raz thnx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 na presecie performence 10844 na guality 10917 ale ostatecznei wybralem performance bo lubie szybkosc a nei widze specjalnej roznicy jakosciewej miedzy presetami hmmm...skoro lubisz szybkosc to czemu wybrales brzydsze i jednoczesnie wolniejsze zarazem ? :) (przynajmniej u Ciebie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fieldy Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 nie jednak ostateczni przerzucilem sie na quality w tej wersji performence ma problemy z OpenGL inie wnosi nic nowego a quality wnosi duzo zmian :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 tez mam gainwarda 750 z 64 ram - prawde mowiac mozna spokojnie olac 128 ram - tez mam ponad 10k w 3dmarku i bardzo ladnie sie podkreca (chociaz bardzo bym prosil jak juz w innym poscie podac mi proporcje) - problem mam inny : czemu defaultowo mi pokazuje ram na 513 skoro to jest 4800 se (550 fabrycznie powinno byc) ?? aha jeszcze jedno - polecam jednak nowe stery bo przy tych starszych jest masa problemow z przelamaniem odswiezania - odpalcie counter strike niby to w 100 Hz i zobaczcie monitorem ile na twardo odswieza...bedzie 60 - po 3 godzinnej walce force refreshami moze sie uda, ale wystarczy zmienic rozdzialke i gubia te ustawienia...zenada ;)) w nowszych (od 45.23 w gore) dziala ustawienie w zakladce czestotliwosci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fieldy Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 ale tyu chodzi osterowniki omega przerobione tam amsz refresh force program ktory rozwiazuje ten problem to ze ci tak pokazuje ram to normlane roznice zawsze sa w tym co pisza na opakowniu a jak jest naprawde ajk to mozliwe ze masz 4800SE z 64 ramm ja mam 4800se od MSI i mam 128 ram pamieci karty.... w omegch nei ma tego problemu z refresh sciagnij se sterwoniki omega to pogadamy one rzadza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 mialem omegi - force refresh ma jednak jedna wade - one ustawiaja na sztywno rozdzialke w ktorej pracujesz przy tym odswiezaniu. A problem jest taki ze ja windowsa mam w 1024 a gram w 800/600 i za kazdym razem musze zmieniac na 800/600 windowsa zeby odswiezanie mi zachowalo z tego trybu (100 Hz) :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fieldy Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Ja z doswiadczenia wiem, ze dla Gf4 Ti najlepsze sa stery 45.23 :wink: kto nie chce nie musi sie z tym zgadzac i tyle :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fieldy Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 wedlug mnei tez Omega 45.23 preset Quality i jedziesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Jakos strasznie niski masz ten wynik na omegach i tym konfigu... U siebie na default'owych taktowaniach GF wali ok. 11300 (omega quality). Po podkreceniu to wartosci takich jak w podpisie spokojnie ok. 13500 pkt (3DMark2001se). A co do omeg... Rzeczywiscie, dziwny jest ten wybor pomiedzy Quality a Performance. Na q. powinno byc ladniej ale wolniej no i na odwrot... Testowalem i u mnie tez na Quality jest wiecej pkt w marku niz na perf... Ale co tam :) I tak ladne wyniki mam :) :) :) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 u mnie najepiej chodza stery 44.90 "nieoficjalne" na ti 4200 w far cry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...