Skocz do zawartości
mengask

jakie vcore dla athlona2500 na Epoxie8RDA3I ?

Rekomendowane odpowiedzi

mianowicie mam plytke Epoxa8RDA3I i procesor Athlona2500 BARTON, zielony i z zablokowanym mnoznikiem (jak go kupowalem to bylem pewien ze kazdy zielony jest z odblokowanym, ale cuz ...), i chce sobie go podkrecic, czyli mnoznikiem nie moge, to FSB, zmieniam na 200 i chodzi jak 3200xp temp na procku jest w normie 38-48. w windowsie jest wszystko ok, tylko jak wlacze jakas gre to sie wylacza i wchodzi do windowsa, w biosie vcore jest ustawiony na default (czyli ile?) a skala jest od 1.4v do 2.20 moge zmieniac co 0.025v. ile mam zwiekszyc vcore zeby chodzil stabilnie, lub czy jest inny sposob na podkrecenie mojego kompa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(jak go kupowalem to bylem pewien ze kazdy zielony jest z odblokowanym, ale cuz ...)

wybacz ale.... hahahahahaha :lol:

podkrec o tyle aby byl stabilny - podkrecaj co 0.025v i puszczaj 3d marka az bedzia stabilny 8)

nie chce mi sie wiecej tlumaczyc... przeczytaj FAQ :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie problem jest taki: z jakiego vcore zaczac? 1.4v?

wzialem na 1.65 i w 3dmarku zwis, podnioslem o kolejne 0.025 i w 3 dmarku ok, ale zapuscilem generals zero hour i po 15 min wydzedl z gry, pozniej o kolejne 0.025 i tak samo, mam dalej podwyszac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt Ci nie powie jakiego Vcore potrzebuje Twój procek. Niektórek Bartony chodzą na 11x200 przy standardowym Vcore inne potrzebują nawet 1.9V. Gdy dojdziesz już do momentu, w którym procek będzie normalnie chodzić pod windą to zapuść na kilka(naście) godzin prime, żeby mieć pewność, że jest stabilny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...