Skocz do zawartości
tomcyk

DC++ 401

Rekomendowane odpowiedzi

helo:)

tak juz jest ze se zapodaje najnowsza wersje zawsze DC++ ale jak w ciemno sciagłem 401 to przeciez opad szczeny..ram zapchany przez pierwsze 10 minut....jakies dziwne zamułki..i takei tam..

u Was Panowie tez sie tak dzieje ?????

widziałem gdzies wersje (widocznie musiałem przoczyć) 307 ... ale nie widze jej na www.sourceforge.net więc nie wiem....

a z koleji jak mogłem 307 przegapić jak zawsze wyskakuje takie okienko inf ze jest nowsza wersja ( a miałem 306 )

Moze mi ktoś łaskawie udzielić info co sie do jasne anielki dzieje ?????

bo ja juz nic nie kumam :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

Dzieki z góry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego tak sie dzieje? Proste.

Nowa wersja DC++ hasciach!e pliki tak jak eMule... tylko jeszcze nie wiem po co?

Hmmm, 10min? U mnie trwalo to pewnie ze 40min.

Co do tej 307, byl to "Experimental release" wiec mogl sie nawet nie pokazac. Takze nie dostalem zadnego kumunikatu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec tak jestem vipem na wszystkich hubah na ktorych siedze i udostepnjaim 0plikow wiec nei mam tego problemu z najnowszym DC++ jest ot tak najnowsze ++ wprowadzilo technologie hashowania plikow wiec jak je wlaczysz nadaje cyfrowy kod dla kazdego pliku tka jak emule czy torrent dlatego na poczotku tyle zasobow zera poki nieshasciach!e plikow ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tej 307, byl to "Experimental release" wiec mogl sie nawet nie pokazac. Takze nie dostalem zadnego kumunikatu.

Eeee no co ty . Była . Ja ją zassałem z oficjalnej strony. Jeżeli chcecie to moge instalke wrzucić na swój server . Sam osobiście uważam że najlepsze wersje były z seri 2.xx . Wszystko działało pięknie . Teraz ten hash to doprowadza do zawału moją machine. Jak hasuje pliki to broń boże nie moge nacisnąć ikony "szukaj" lub wchodzić na jakieś huby . Z miejsca zwis DC :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak samo jest z torrentem nie polecam uzywania starych wersji moga miec klkopoty ze stabilnoscia i bezpieczenstwem a jak TTH wejdzie na standard w dc to star wersje beda niekompatybilne wiec... najlepiej ja mam jestem vipem na paru duzych hubah nic nie udostepnik to nic mi sie nei hahsuje :D tylko zaciagam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TTH to jest Hash w dc czyli nadwany plikowi zzwyczaj dluuugi kod cyfrowy gwarantujacy ,ze plik z innego zrodla nie bedzie sie roznil od pliku sciaganego nawet o 1 bit.... jesli hashe w dc w co mam nadzieje beda takie ajk np w emulu lub torrencie bedzie mozna tworzyc bazy hashow przez ktore bedzie mozna wyszukiwac pliki zamist przez nazwy i rozmiary masz taki opszyn search by TTH w najnowszym dc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fieldy mówisz ze masz Vip'a na hubach więc wytłumacz mi jedną rzecz. Chce coś ściągnąć od usera który ma 10/10 slotów wolnych i po sekundzie wyskakuje mi że rozłączony . Dlaczego tak jest i czy nie powinniście z tym jakoś walczyć ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powinnismy albo koles uzywa hackowanego klienta direct connect albo cie rozlacza sam albo to winna lacza to trudno ustalic jesli to roblemy techniczne a on sie nei przynaje ze cie rozlacza to juz hmmm problem.. do wykrywania hackowanych dc sluza najczesciej specjalne skrypty na hubie [boty] .... jak cie rozlacza to sprobuj z nim porozmawaic a nastepnei zglos to do operatora zeby sprawdzil goscia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no otym wlasnie mowie nawet sam mialem huba to wiem co mowie lecz musialem go zamknac z powodu moich sklonnosci do podkrecania i majsterkowania przy kompie zbyt czesto byly resety... to sobie darowalem ale wiem o co smiga w dc++ doladnie przeanalizowalem kod tego najnowszego jakies pytania odnosnie dc++ to do mnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wątpie aby mnie rozłanczał ręcznie bo to trwa ułamek sekundy , wieć nawet by się nie zdążył połapać że ktoś sie podłączył . Pewnie używa tak jak mówisz hackowanego klienta direct connect . Trzeba walczyć z takimi ludzmi ... :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wątpie aby mnie rozłanczał ręcznie bo to trwa ułamek sekundy , wieć nawet by się nie zdążył połapać że ktoś sie podłączył . Pewnie używa tak jak mówisz hackowanego klienta direct connect  . Trzeba walczyć z takimi ludzmi ...  :cry:

Wszystko pieknie ale podrasowane wersje dc w wiekszosci udaja ze juz udostepnily wszystkie sloty i nie daja sciagnac swojej listy deklarujac tylko ze udestapniaja ilestam GB ...

Rownie dobrze moze to byc wina sieci lub kawalka FireWalla ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

albo netlimitera no coz ludzie zawsze uszukuja itp itd ale nie wejde im od domu i nie zobacze ajki soft maja na kompoie i jak ustawiony a hackowane wersje ++ staramy sie wykrywac ale obecnei mozna se na firewalu ustawic zeby nei przyjmowal polaczen udp albo netlimiterem aby je limitowal i coz staramy sie wlaczyc ale sa granice mozliwosci trza zacisnac zebiska i wierzyc wludzka uczciwosc jezeli taka istnieje .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi