Krystianus Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Witam... może króko i zwięźle... mam płytę Matsonic MS8137C z zintegrowanym dźwiękiem... instaluje sterowniki i nic, raz nawet pokazał się głośniczek na pasku ale dźwięku nie było... kumpel od którego tą płytkę kupiłem twierdzi że została wyłączana (dźwiękówka) w BIOSIE bo miał on osobną kartę dźwiękową... niestety nie potrafi mi bliższych informacji udzielić jak spowrotem ją włączyć... "pomożecie-pomożemy..." mam taką cichą nadzieję i jestem dobrej myśli, że dobrze trafiłem i że szybko usłyszę jakiś dzwięk z moich głośników... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dizzy1972 Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Nie znam dokładnie Biosu w tym Matsonicu. U mnie to jest w INTEGRATED PERIPHERALS > ON CHIP PCI DEVICE > AUDIO CONTROLLER. Ma być ustawione na ENABLED żeby włączyć. W twoim biosie moze być inaczej. W każym razie szukaj czegoś ze słowem AUDIO i ustaw na ENABLED. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystianus Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Już zmieniłem... kumpel mi to samo powiedział...dziękuję za zainteresowanie i pomoc Dizzy1972 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...