rOg@s Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 problem ejst taki ze z antka 2000XP+ zrobilem 2400XP+ tylko zminiajac fsb na 160 pci/agp jest 40/80 i czasem mi sie zwiesi jezeli chodzi o temerature to jest w granicach 48 stopni po 7 godzinnym uzytkowaniu czego to moze byc przyczyna moze ramy mam slabe ??? albo juz sam nie wiem odpowiem na wszystkie pytania i dzieki za odpowiedzi i rady :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 masz za duze taktowanie PCI i widocznie dysk siada albo grafa.Masz płyte dobra ale nie do kręcenia.Kup lepszą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Jeśli dalej będziesz utrzymywał tak wysokie PCI/AGP to możesz się spodziewać szybkiej wymiany np. HDD. To jest zbyt niebezpieczne. Staraj się nie przekraczać PCI 35MHz (no 37 max :D). Najlepiej ustaw FSb 166 i wtedy przeskoczy dzielnik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 widze ze chcesz zabic dysk definitywnie za wysokie pci ale tak to juz jest jak sie nie ma blokady tak jak na nforsie :) :) pobaw sie napieciami a pci staraj sie zeby bylo co najwyzej 36 temp wpozadku przelec pamieci memtestem pozdr :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 on nie moze ustawić fsb 166 ani 200 mhz choć ma płyta na kt600.Gigabyte takie jaja zrobiło.Musi drutować jak chce uzyskać fsb 166 lub 200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rOg@s Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 FumFel_20 ma w 100% racje nie moge fsb dac na 166 bo w biosie mam 165 na maxa wiec zostaje mi puscic proca na fsb 145 i z 2200XP+ zrobic 2200XP+ przy pci/agp 36/72. no i raczej plyty nie wymienie bo nie mam $ :] ... wtym roku mazury czekaja ... :P <lol> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 uu to kiszka, bedziesz musial popisac sie zdolnosciami manualnymi :-D PCI masz hardkorowe :> moze byc powodem zwisow, jesli planujesz uzywac swojego sprzetu jeszcze jakis czas to musisz je obnizyc sprawdz u kogos czy pamieci pojada na 333 i jesli przy jakich timingach, potem przestaw w biosie napiecie na mem na wyzsze ustaw jakies slamazarne timingi, potem zdrutuj procka na 166, i juz masz,,, procek powinien wystartowac na 166 z std vcore, jesli bedzie kupa ze stable to sobie zmienisz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...