Skocz do zawartości
Winchester

Chlodzenie do Athlona 2800

Rekomendowane odpowiedzi

Czolem. Zamierzam w niedlugim czasie kupic Athlonka 2800. Chcialbym jednak miec do niego jakies dobre chlodzenie. Nie moge sie zdecydowac - zapewne dlatego, ze nie bardzo wiem ktore bedzie najlepsze. Myslalem ewentualnie o Thermalright SP-97. Jednakze czy to bedzie wystarczajace? Czy moze lepiej cos z wiatraczkiem? Nie wiem, prosze o pomoc. Z gory wielkie dzieki. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No bardzo chetnie wzialbym tego zalmana. Ale jak to jest z jego kompatybilnoscia? Na stronie producenta napisane jest ze MSI K7N2 nie pasuje. A przeciez nie bede wybieral plyty pod chlodzenie :roll: W ogole czytalem ze sa wlasnie problemy z montazem tego wentylatora. Moze jednak to jest sciema? Czy ktos wie jak to wyglada?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stronie producenta napisane jest ze MSI K7N2 nie pasuje. A przeciez nie bede wybieral plyty pod chlodzenie  :roll:

A czemu? Może znajdziesz jakąś podobną, do której pasuje? Poza tym sprawdź w internecie czy nie da się czegoś zrobić, żeby dał się zamontować na tą niepasującąpłytę. Ja mam Asus A7V8X-X, do której nie pasuje Zalman7000A, ale znalazłem sposób, zeby to zmienić: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=748817

W ogole czytalem ze sa wlasnie problemy z montazem tego wentylatora. Moze jednak to jest sciema? Czy ktos wie jak to wyglada?

Jeśli pasuje, to montuje się bardzo łatwo. Chodzi tylko o to, żeby podpory umieścić po właściwych stronach socketu oraz śróbki przykręcać stopniowo, raz po jednej a raz po drugiej stronie, a nie od razu na maksa z jednej. I to wszystko. Nie dość, że dobrze chłodzi, to jest cichy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z trudnym montazem chodzi pewnie o to, ze zeby ten cooler zamontowac, trzeba wyjac z obudowy plyte glowna, co dla poczatkujacego uzytkownika moze wydawac sie duzym utrudnieniem. Ale pomijajac ten szczegol, tak jak napisal Pawel_M, montaz jest prosty jak budowa cepa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak nie zalman to co?? :(

wspomne tylko o tym coolerku z ktorym sie spotkalem,jest to:

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9000, znajomy ma go na swoim bartku.rzeczywiscie jest powiedzmy bezglosny i do tego dobrze chlodzi.jezeli masz tyle sianka to mozesz brac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi