szperacz Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Chodzi o to, że zmierzam do sklepu celem zakupu DVD-Romu. I tu rodzi się moje pytanie. Prosze was o wskazówki. A moje wymagania: 1.niezawodnośc, jak najdłuższe dzialanie sprawdzone 2.jak najtaniej 3.raczej nie LG = (złe doświadczenia-rozsypują płytki) , no chyba że mnie przekonacie 4.raczej nie Lite On (mam takie CDRW i chciałbym inną markę) 5.Szybki interfejs ATA Dzięki za porady :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATLON Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 ja mam dvd teaca dv-516d i wedlug mnie jest super czyta nawet plytki ktorych nie chcial mi przeczytaz nagrywarka zreszta tez teaca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 szperacz bez zastanawiania sie atakuj Asusa DVD-E616/P1 ;) W Gralu jest za 138pln (+ ew. przesylka). http://sklep.gral.pl/podzespoly/index_opis...rd=&pdgr=&aaa=1 Interface masz ATA/100 wiec mozna podlaczac wszedzie :D + super zawieszenie plyty (bardzo cichy jest - wlasne doswiadczenia ;) ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 tean asusik na liscie obslugiwanych plytek nie ma CD-R :Pa inne maja :) ja polecam Teaca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
runforestrun Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Plextor>Teac>MSI>Assus>Lite-on>LG>SONY>Philips>i od reszy badziestwa! Najlepszy sotsunek jakości do ceny (pierwsz piątka): Lite-on>Assus>Teac>MSI>Plextor Miałem Teaca i MSI trudno ocenić, który lepszy, ale MSI był droższy!!! MSI jest nawet cichszy BIJE KRÓLA!!! Jak masz duuużo kasy to Plextor najlepiej komplet: DVD-RW + DVD-ROM z dwa kanty dasz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 a ja mam Toshibe MD-1712 i jest wpozadku, poprzednio mialem MD-1212 (chyba takie oznaczenie) i tez byla bez zarzutow. A i cena ~150 zlotych do przelkniecia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 z gory odradzam ci dvd lg, o ile agrywarkom nie moge nic zazucic, takie mam odoswiadczenia, to dvd lg z ktorym mialem ochote wspolpracowac nie chcial wspolpracowac ze mną, zle czytal lekko porysowane cdr ktore moja nagrywarka zjada fullspeed ;-) do tego glosny i tacka sie nie wysowa jakos tak przyjaznie,,, wrazenia negatywne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 TOSHIBA !! ... big buffa + non awaryjka = maniana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 TOSHIBA !! ... big buffa + non awaryjka = manianaque :?: sorry nie lapie tego slangu :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 TOSHIBA !! ... big buffa + non awaryjka = manianaque :?: sorry nie lapie tego slangu :? Ja tesh :wink: Toshiba robi bardzo dobre napędy. Ja polecam Sd-M1802. Mam takie dwa ,sprawdzony sprzęt . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_aniol Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Wszystko tylko nie LG :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szperacz Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Skłaniam się wobec tego DVD-Romem Toshiby bądź Samsunga. Tylko pytanie mam, czemu w opisach często piszą tylko o czytaniu DVD-R, a nic nie piszą o DVD+R. Czy to chodzi o to, że nie wspierają tego standardu, a i tak konkurencyjny czytają, czy jak. Prosiłbym o sprawdzone odpowiedzi poparte praktyką :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Przeczytaj to. Powinno sie rozjasnic ;) http://www.cdrinfo.pl/cdr/hard/dvdrom_r1/index.php3 Tutaj wiecej testow: http://www.cdrinfo.pl/testy/testystandard.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
runforestrun Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Toshiba: OK. Samsung NIE. Ale gdyby MSI był w tej samej cenie, bądź troche droższy to bierz MSI. Sprawdzony i dobry. Teac też. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szperacz Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Wielkie dzięki, szczególnie Elmer !! === Zakupiłem ASUSA, ale tu nowy problem Mial być ATA-100 w opisie, a tu siurpryza w instrukcji tylko ata-33 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...