piq Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 mamm mały problem z putty :? niemogę z żadnym komputerem się połączyć putty jest na xp i próbowalem się połączyć z linuxem a tu kupa myślałem że firewall na [brzydkie określenie na linuksa]u blokuje ale jak się próbuje połączyć z tym kompem na xp to też nie działa wywala cały czas : network error : connection refused Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolores haze Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 a port dobry dobierasz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 To napewno nie jest wina putty, masz w ogole odpalonego ssh daemona na linuxie ? Connection refused to albo brak serwera albo np. aktywne blokowanie portow przez fw, ale skoro mowisz ze to nie to... Upewnij sie tez, ze w putty wybrales SSH jako protokol. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piq Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 a czy z windy na której siedzę mogę się normalnie połączyć przez putty do tej samej windy normalnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Teoretycznie jesli na tym windowsie mialbys serwer SSH to tak, ale szczerze powiedziawszy nie widzialem serwera SSH pod win i chyba nie zobacze... a szkoda, chociaz taki do wykonywania komend z konsoli by sie przydal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 FiDO: chociazby http://download.chip.pl/download_3798.html <- dosc dobry :) a tak w ogole to http://download.chip.pl/index/download_index_1226.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piq Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 To napewno nie jest wina putty, masz w ogole odpalonego ssh daemona na linuxie ? Connection refused to albo brak serwera albo np. aktywne blokowanie portow przez fw, ale skoro mowisz ze to nie to... Upewnij sie tez, ze w putty wybrales SSH jako protokol. dzięki FiDO, ostatnio instalowałem nowego linuxa(a że się na tym nieznam), niezainstalowałem wogóle ssh teraz go instalnołem i wsio oki jeszcze raz dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...