Skocz do zawartości
piq

putty problem :?

Rekomendowane odpowiedzi

mamm mały problem z putty :?

niemogę z żadnym komputerem się połączyć

putty jest na xp i próbowalem się połączyć z linuxem a tu kupa

myślałem że firewall na [brzydkie określenie na linuksa]u blokuje

ale jak się próbuje połączyć z tym kompem na xp to też nie działa wywala cały czas :

network error : connection refused

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To napewno nie jest wina putty, masz w ogole odpalonego ssh daemona na linuxie ?

Connection refused to albo brak serwera albo np. aktywne blokowanie portow przez fw, ale skoro mowisz ze to nie to...

Upewnij sie tez, ze w putty wybrales SSH jako protokol.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie jesli na tym windowsie mialbys serwer SSH to tak, ale szczerze powiedziawszy nie widzialem serwera SSH pod win i chyba nie zobacze... a szkoda, chociaz taki do wykonywania komend z konsoli by sie przydal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To napewno nie jest wina putty, masz w ogole odpalonego ssh daemona na linuxie ?

Connection refused to albo brak serwera albo np. aktywne blokowanie portow przez fw, ale skoro mowisz ze to nie to...

Upewnij sie tez, ze w putty wybrales SSH jako protokol.

dzięki FiDO, ostatnio instalowałem nowego linuxa(a że się na tym nieznam), niezainstalowałem wogóle ssh

teraz go instalnołem i wsio oki jeszcze raz dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi