Skocz do zawartości
muusk

mandat

Rekomendowane odpowiedzi

Kliknalem na tego linka, zobaczylem mnadaty za pijanstwo i przypomnialo mi sie cos, o czym ktos mi opowiadal. Kolega poszedl kiedys z innymi na piwko, wprawili sie w dobry humor, wylezli z lokalu na ulice, a w koncu jeden drugiego przytulil i cmoknal w usta :lol: . Obok szedl patrol Policji i goscie dostali mandat za perwersyjne zachowania seksualne w miejscu publicznym 8) . To sie nadaje zeby w ramke dac i na scianie powiesic :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie wczoraj chcieli dać mandat za "pijaństwo" ale zacząłem się z nim kłócić i nie pokazałem mu dowodu . Po pierwsze to nawet nic przy sobie nie miałem ale byłem po spożyciu , a ze wtedy mam bardzo dziwną antypatie do policji to rzuciłem pare krzywych haseł . Nie mogli sie przyczepić do tych haseł to doczepili się o pijaństwo i chcieli mi dać 100 :lol: Nie dałem im dowodu bo policjant nie chciał mi pokazać odznaki więc mnie zawineli na alkomat. Miałem 0.75 więc nawet mnie na izbe nie mieli za co zamknąć więc mnie wypuścili ale skierowali jakiś wniosek do sądu grockiego o "utrudnianie wylegitymowania..." . Dlatego panowie nigdy się z nimi nie dogadujcie bo motyw z tego wszystkiego był taki że wywieżli mnie na posterunek a potem musiałem na nogach wracać .

Ps. Ciekaw jestem o co im chodziło z tym wnioskiem , bo jakoś ich nie słuchałem. Zobaczymy czy przyjdzie jakieś wezwanie czy nie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie wczoraj chcieli dać mandat za "pijaństwo" ale zacząłem się z nim kłócić i nie pokazałem mu dowodu . Po pierwsze to nawet nic przy sobie nie miałem ale byłem po spożyciu , a ze wtedy mam bardzo dziwną antypatie do policji to rzuciłem pare krzywych haseł . Nie mogli sie przyczepić do tych haseł to doczepili się o pijaństwo i chcieli mi dać 100 :lol: Nie dałem im dowodu bo policjant nie chciał mi pokazać odznaki więc mnie zawineli na alkomat. Miałem 0.75 więc nawet mnie na izbe nie mieli za co zamknąć więc mnie wypuścili ale skierowali jakiś wniosek do sądu grockiego o "utrudnianie wylegitymowania..." . Dlatego panowie nigdy się z nimi nie dogadujcie bo motyw z tego wszystkiego był taki że wywieżli mnie na posterunek a potem musiałem na nogach wracać . 

Ps. Ciekaw jestem o co im chodziło z tym wnioskiem , bo jakoś ich nie słuchałem. Zobaczymy czy przyjdzie jakieś wezwanie czy nie .

przeczytaj sobie art 65 kodeksu wykroczen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Art. 65. (80) § 1. Kto umyślnie wprowadza w błąd organ państwowy lub instytucję upoważnioną z mocy ustawy do legitymowania:

co do tożsamości własnej lub innej osoby, 

co do swego obywatelstwa, zawodu, miejsca zatrudnienia lub zamieszkania, 

podlega karze grzywny.

§ 2. Tej samej karze podlega, kto wbrew obowiązkowi nie udziela właściwemu organowi państwowemu lub instytucji, upoważnionej z mocy ustawy do legitymowania, wiadomości lub dokumentów co do okoliczności wymienionych w § 1.

Hehe i tak im nie zapłace :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Art. 65. (80) § 1. Kto umyślnie wprowadza w błąd organ państwowy lub instytucję upoważnioną z mocy ustawy do legitymowania:

co do tożsamości własnej lub innej osoby, 

co do swego obywatelstwa, zawodu, miejsca zatrudnienia lub zamieszkania, 

podlega karze grzywny.

§ 2. Tej samej karze podlega, kto wbrew obowiązkowi nie udziela właściwemu organowi państwowemu lub instytucji, upoważnionej z mocy ustawy do legitymowania, wiadomości lub dokumentów co do okoliczności wymienionych w § 1.

Hehe i tak im nie zapłace :wink:
cóż, a jak ożekną karę z zaminą na raeszt :twisted: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam unikatowy mandat na 500 zł za przekroczenia dokonane jadac rowerem, a n amandacie nie ma dopisanych punktow karnych :) zamazalem pare rzeczy, wysylam :P

To co ty zrobiłeś ze taki mandat dostałeś ?? 8O 8O 8O

Mój kumpel dostał raz za jazde pod prad, nawet nie uciekal bo jechal w papuciach zamiast SPD ;) ale to bylo 50zł. Raz to pod Śnieżka chcial mi strażnik parku dać 500zł za narażanie życia turystów. Kazał zjechac na dół wyciągiem, ale po negocjacjach pozwolil sprowadzic rower i dopiero od schroniska jechac. Autem to mnie na 500zł zrobili i w koncu zapłaciłem. Poza tym 2x na 100zł. Ostatnio to zapłaciłem na miejscu 50zł zamiast 500 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam unikatowy mandat na 500 zł za przekroczenia dokonane jadac rowerem, a n amandacie nie ma dopisanych punktow karnych :) zamazalem pare rzeczy, wysylam :P

To co ty zrobiłeś ze taki mandat dostałeś ?? 8O 8O 8O

Mój kumpel dostał raz za jazde pod prad, nawet nie uciekal bo jechal w papuciach zamiast SPD ;) ale to bylo 50zł. Raz to pod Śnieżka chcial mi strażnik parku dać 500zł za narażanie życia turystów. Kazał zjechac na dół wyciągiem, ale po negocjacjach pozwolil sprowadzic rower i dopiero od schroniska jechac. Autem to mnie na 500zł zrobili i w koncu zapłaciłem. Poza tym 2x na 100zł. Ostatnio to zapłaciłem na miejscu 50zł zamiast 500 :)

tu jest all

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=414...ighlight=mandat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RS ja na twoim miejscu bym ten mandat oprawił w ramke i na ścianie powiesił jako pamiątke . W końcu nie każdy dostaje 500 zł z jazde rowerem  :wink:  :lol:

a no ma ramke i nawet wisi na scianie..... w kiblu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JEDYNY mandat dostałem z mojej wrodzonej głupoty.Niby nic dziwnego. Wracałem ze szkoły samochodzikiem - jestem przy garażu, ulica skręca do niego w 90' to ja hepi z recznego jeee.. ha pech chciał ze mnie zarzuciło tak ze sunołem sie w poprzek ulicy ha ha a tu na przciwko patrol policyjny :D..ha trzeba było widzieć ich miny:D:D bo zatrzymałem sie jakieś 5 m od nich

No cóz za głupote sie płaci - 2oo złociszy w tym przypadku [ha do tej pory nie zapłaciełem]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi