Skocz do zawartości
Dexter

Kanapka cooling :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj matka kupila mi gotowe kanapki na sniadanie. Co sie okazalo kanapki byly zapakaowane w trojkatne plastikowe opakowanie. Po zmierzeniu wszystkich krawedzi okazalo sie ze idealnie sie wpasowuja w to 2 Sunony 80x80 a po scieciu kawalka rogu na przeciwko mozna bardzo ladnie wpasowac radiator 60x60. Zrobilem tylko przymiarki bo nie chce mi sie demontowac mojego WC ale takie cos mogloby niezle chlodzic przy bardzo niskim poziomie halasu gdyby puscic te sunony na 5V.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj matka kupila mi gotowe kanapki na sniadanie. Co sie okazalo kanapki byly zapakaowane w trojkatne plastikowe opakowanie. Po zmierzeniu wszystkich krawedzi okazalo sie ze idealnie sie wpasowuja w to 2 Sunony 80x80 a po scieciu kawalka rogu na przeciwko mozna bardzo ladnie wpasowac radiator 60x60. Zrobilem tylko przymiarki bo nie chce mi sie demontowac mojego WC ale takie cos mogloby niezle chlodzic przy bardzo niskim poziomie halasu gdyby puscic te sunony na 5V.

Pozdro

Dexter

Widzę ze nawet przy jedzeniu myślisz o kręceniu :) Pomysł dobry, ale uszczelnij przy miejscu łączenia z wentylatorem by nie uciekało ci tam powietrze. Zamieść fotke jak zrealizujesz "projekt" bo nie wiem czy dobrze zakumałem.

ps. co to za kanapki ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o to ze opakowanie po kanapkach idealnie pasuje zeby zamontowac dwa duze Sunony 80x80 na radiatorze 60x60. Zamiast jednego wyjacego malego wiatraka mozna zamontowac dwa duze spowolnione. Przeplyw powietrza wiekszy a halas mniejszy ot co.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...