reed Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 jednak naprawde miłe "gadziny" z tych pająków =) a czemu mile gadziny ??? usmiechaja sie przy wymianie torfu ? ;) jeszcze mi powiedz, ze sie przywiazales do jednego z nich i wyprowadzasz na spacer po swojej golej klacie ;) dla mnie to nadal niezrozumiale - chyba pragniecie smierci, ze trzymacie takie milusie zwierzaczki ;) Hehe, wiesz, z pewnymi rzeczami jest ta, ze jak nie zrobisz ich sam to nie zrozumiesz, nie wszystko da sie opisac i komus wytlumaczyc. Kup sobie jakiegos stefana i sam zobacz co bedzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 jednak naprawde miłe "gadziny" z tych pająków =) a czemu mile gadziny ??? usmiechaja sie przy wymianie torfu ? ;) jeszcze mi powiedz, ze sie przywiazales do jednego z nich i wyprowadzasz na spacer po swojej golej klacie ;) dla mnie to nadal niezrozumiale - chyba pragniecie smierci, ze trzymacie takie milusie zwierzaczki ;) Ejo sorry ale ty chyba czegos nie lapiesz... Po pierwsze wiekszosc z tych stworzen o ktorych tu mowa nie ma szans zrobic czlowiekowi wiekszej krzywdy niz powiedzmy chomik... Co do radosci tych zwierzat to np weze o ile mi wiadomo przywiazuja sie do wlasciciela... (nie jest to dla mnie jakims gigantycznym problemem - ale jakos szkoda mi tylu myszek ktore musza zginac w dosc stresujacy dla nich sposb - nie bedzie to probleme ale na dluzsza mete jakos wole pokarm mniej poruszajacy sie) A do bardziej wtajemniczonych mam pytanko - w jakis sposob Waz zbozowy usmierca swoja ofiare (duszac??) i jak trudno jest przyzwyczaic weza do spozywania "martwego" pokarmu -tzn np fragmentow serc wolowych (z tego co mi wiadomo weze zbozowe wlasnie to toleruja) i czy ma to jakies negatywne skutki (na psychice lub ogolnej kondycji weza) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 mam kolege St3fana, ale niegrozny :) taki misiowaty jest :) i ma tylko 4 odnoza :) to nie wiem pajak, juz czy nie ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 [...] Ejo sorry ale ty chyba czegos nie lapiesz... Po pierwsze wiekszosc z tych stworzen o ktorych tu mowa nie ma szans zrobic czlowiekowi wiekszej krzywdy niz powiedzmy chomik... No niekoniecznie, jezeli jestes uczulony to niektore moga nawet zabic. Ukaszenia tez zazwyczaj sa bardziej bolesne od ugryzienia chomika :) Co do radosci tych zwierzat to np weze o ile mi wiadomo przywiazuja sie do wlasciciela...Fakt, mimo ze zdania sa podzielone, to jednak na podstawie zachowan kilku wezykow mozna to potwierdzic, a to naprawde fascynujace uczucie. (nie jest to dla mnie jakims gigantycznym problemem - ale jakos szkoda mi tylu myszek ktore musza zginac w dosc stresujacy dla nich sposb - nie bedzie to probleme ale na dluzsza mete jakos wole pokarm mniej poruszajacy sie)Dlaczego nie pomyslisz o tych stadach czikenow i innych krowek ktore zjadasz ?? ;) A do bardziej wtajemniczonych mam pytanko - w jakis sposob Waz zbozowy usmierca swoja ofiare (duszac??) i jak trudno jest przyzwyczaic weza do spozywania "martwego" pokarmu -tzn np fragmentow serc wolowych (z tego co mi wiadomo weze zbozowe wlasnie to toleruja) i czy ma to jakies negatywne skutki (na psychice lub ogolnej kondycji weza) Tak zbozowka rowniez dusi swa ofiare. Przyzwyczaic mozna ponoc kazdego. Ci ktorzy karmia martwym pokarmem twierdza ze nic to nie szkodzi, ale nie znamy pogladow samych wezykow ;) IMHO nalezy zapewniac zwierzeciu warunki jak najbardziej zblizone do natury, wiec polowania nie mozna im odmawiac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Daruje sobie cytowanie :) - Wiesz ogolnie uczulenia pominmy bo mozna byc uczulonym na jad pszczoly i to podejzewam zdaza sie czesciej :) (a napewno czlowiek ma potencjalnie wieksza szanse ze umrze od ukaszenia przez pszoczle na ktorej jad byl uczulony niz po ukonszeniu pajaka)... A to ze boli to jeszcze nie tragedia :) Co do mieska to prawdopodobnie bylbym dzisiaj wegetarianinem gdyby nie moi rodzice ktorzy mi na to nigdy nie pozwolili... Tak apropo Red jakiego gatunku jest twoj waz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Daruje sobie cytowanie :) - Wiesz ogolnie uczulenia pominmy bo mozna byc uczulonym na jad pszczoly i to podejzewam zdaza sie czesciej :) (a napewno czlowiek ma potencjalnie wieksza szanse ze umrze od ukaszenia przez pszoczle na ktorej jad byl uczulony niz po ukonszeniu pajaka)... A to ze boli to jeszcze nie tragedia :) Co do mieska to prawdopodobnie bylbym dzisiaj wegetarianinem gdyby nie moi rodzice ktorzy mi na to nigdy nie pozwolili... Tak apropo Red jakiego gatunku jest twoj waz?? OK, jak wolisz nieoddzielone :P W sumie masz racje z uczuleniami, ale i tak wolalbym pszczole od pajaka, to "troszke" inne jady jednak, pszczeli jest nawet zdrowy w malych ilosciach 8) Brawo dla Twoich rodzicow ! 8) Moj wezyk to : Python Regius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 A kiedys pamietam pokazywales na forum zdjecia takiego malego czerownego cos :) - co to bylo?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 A kiedys pamietam pokazywales na forum zdjecia takiego malego czerownego cos :) - co to bylo?? To byla wlasnie malenka zbozowka, ale dalem ja siostrze, dla mnie gabaryty jakos byly za male :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 ktora z pajeczych bestii jest najgrozniejsza ? :) szukalem i szukalem i wiele na necie nie znalazlem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Sadze ze czarna wdowa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 myślę, że Atrax Robustus - masz jego fotke kilka stron wcześniej ale reki nie dam sobie odciąć - mi w przeciwieństwie do stefana nie odrastają ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 ktora z pajeczych bestii jest najgrozniejsza ? :) szukalem i szukalem i wiele na necie nie znalazlem :) Duzo da sie znalezc. Mi wyszlo na to ze "najlepsze" to : - stromatopelma calceata - haplopelmy - pterinochilusy - selenocosmie - chilobrachysy - ceratogyrusy - poecilotherie - heteroscodry - i inne takie :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrano666 Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 pterinochilusy np taki murinus czy mamilatus... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romanex Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 obecnie szukam Chromatopelma cyaneopubescens :) , zawsze jak dote na gielde to albo juz nie maja :( , albo maja za 80 zl po 2 wylince (..ciach..) mam tego pajaka od ponad miesiaca, cudo poprostu. swietnie wyglada, a pajeczyny plecie tyle, ze prawie nic nie widac ;] dalem za nia 90 PLN, samica po 8 wylince (u mnie miala 1) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Acces Peace Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Heh... Ja mam na oku Ptasznika Słonecznego... Nie wiem, czy dla mnie- amatora- trzymanie tak goroźnego pajączka nie bedzie zbyt ryzykowne :) . Ale co tam, sie jakoś przetrwa 8) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Witam , ponownie ostatno moja uloobienica przechodzila kolejna wylinke, bylem w domu jak sie polozyla , po powrocie z pracy mialem juz 2 pajaczki :) , oto fotka jak pajczek lezal na plecach ( widac wyraznie jej kly jadowe ) a 2 zdjecie to jej obecny wyglad jest super wybarwiona , pieknie wygladaja te 2 biale paski biegnace wzdloz odnozy jak by ktos chcial moge na przykladzie ostatniej wylinki opisac w jaki sposoob poznac na 100 % dziewczynke :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 zembol: ja dziś też miałem miłą niespodziankę - Stefan zrobił diś kolejny krok w swym życiu: L8 ! niestety wybrał sobie do tego trudnodostępne miejsce (wykopał norkę za kokosem w narożniku terra): chcę sprawdzić czy to rzeczywiście Stefan a nie Tekla lecz mam problem z wyjeciem wylinki: Kędzior stoi na niej tylnimi łapami i boję się, że zrobię mu krzywdę: kurde! teraz zauważyłem - mam pleśń na kokosie - czyli pozostaje mi jedynie zburzenie norki :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 ukaszenie pajaczka ;) dzien po dniu smacznego :D @zembol: drugie zdjecie super :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Coś nietenteges z tymi fotkami, chyba nie wolno hotlinkować od frazira :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 http://www.frazpc.pl/b/67928/22 mozliwe, foty mi juz siedzialy w cache no i wyszlo jak wyszlo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 O ile 2, 1-sze zdjęcia są prawdziwe to reszta jest jakoś przebajerowana... :o. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 jakby to tak wyglądało w rzeczywistości to koleś nie byłby wstanie zrobić zdjęcia, a pozatym człowiek o zdrowych zmysłach po ukoszęniu poszedłby do lekarza po surowice or somthing :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 to nie po ukaszeniu , ten link byl juz pzytaczany w tym watku , ta rane spoowdowaly bakterjie gnilne znajdujace sie na kach `jadowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 to nie po ukaszeniu , ten link byl juz pzytaczany w tym watku , ta rane spoowdowaly bakterjie gnilne znajdujace sie na kach `jadowych obojetnie po czym to widac wyraznie ze jest to fotomontaz, zwroccie uwage na dzien 9ty i 10ty, jest tam taka czarna nitka, czy cóś, ktora w 9tym jak i w 10tym jest w dokladnie takim samym ukladzie, chyba wiecej nie trzeba - zwykly fotomontaz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 wiecie moze gdzie w wawie lob okolicach (najlepiej tych od zachodu ;) )moge sobie kupic takiego jak ma mongo?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 wiecie moze gdzie w wawie lob okolicach (najlepiej tych od zachodu ;) )moge sobie kupic takiego jak ma mongo?? Wejdź na: http://terrarium.com.pl/forum/index.php?f=0 tam są działy giełdowe, kupisz chyba najtaniej prosto od hodowców Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 jak tylko dostane aparacik , do nakrece krootki filmik z ataku pajonka na swierszcza :) , po wylince moja rosea ma ogromny apetyt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romanex Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 a to moje pajaczki. Chromatopelma cyaneopubescens Brachypelma albopilosum Brachypelma vagans Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 kupilem pajaczka L1 (BA) i teraz czym go najlepiej karmic zaraz pojde do wentkarskiego i kupie jakies larwy albo cos btw wiecie moze co jedzia chrabaszcze ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romanex Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 najlepiej odwiedz forum na terrarystyka.pl lub terrarium.com.pl. tam sie dowiesz wszystkiego na ten temat. a takiego malucha karmic mozna pinkami (larwy much czyli biale robaki) lub larwami maczniaka. jesli beda male to ok, ale jesli sa zbyt duze to musisz przeprowadzic operacje i poprostu przekroic robala i podac pajakowi czesc. mozna tez dawac muszki owocowki, ale tego nie robilem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...