Gość Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Antec 460 W. Kiedys podlaczalem flopa na fuksa i nie zrobilem zwarczie. Spalil sie flop i zip bo byly przypiete tym smaym kablem zasilajacym, zesmarzyla sie izolacja na kablach :twisted: ale zasilacz sie nie spalil. Kilka miesiecy pozniej pewnej nocy zasilacz przestal dzialac (nie wiem czy przez to podlaczanie czy przez cos innego). Odeslalem na gwarancje i mi naprawili. Od tej pory komp chodzi 24/7 a wszystko inne pracuje normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElBorsuko Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 chieftec 420 ale niedlugo zamierzam go sprzedac, musze przesiasc sie na cos stornger:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Chieftec 420W z duuuzym zapasem mocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Kiedyś codegen "300" W, a po zadymieniu pokoju z zasilacza zmieniłem na FEELa "300"W w rzeczywistości około 250W ale bez zastrzeżeń, teraz czekam na FSP 300BT z allegro. Wreszcie palominek sobie więcej amperków podje :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Fortron FSP300-60GTP jak w podpisie. Za taką cene (94zl) super stabilny zasilacz. Polecam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 rozniez Fortron FSP300-60GTP super sprawa jak za taka cene Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 HuntKey HK 350w silencer.. Swietny zasilacz! Cichy i trzyma napiecia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Duronie 1600@1872, AsRock mało urządzeń prądo żerczychi od 30min stres liczy SETI zasilacz ModeCom ATX-300GTF miernik 12V - 12,17 5V - 5,02 Aida32 12V - 12,09V 5V - 4,92V Bartek 2500+@(11*196), Abit nf7-sl, GF Ti4200, 2x256 synchro, Maxtor 80/8/133, CD Asus, CD-RW LiteOn, dodatkowa sieciówka, i kupa wentyli Cały dzień SETI, Router dla Durona do netu, WinAmp na maksa, i tam parę innych pierdół zasilacz Chieftec HPC-360 202 miernik 12V - 11,99 5V - 5,17 napięcia w WinBond Hardwer Doctor 12V - 11,80 5V - 5,06 Aida32 12V - 11,80 5V - 5,05 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 ja uzywam modelu fsp 350w gtf ktory jest produkowany dla modecoma;) za ta cene teraz 138zl a dalem 162 to nie ma lepszych i do tego 3 lata gwarancji :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Ja zaszalałem i kupiłem Antec TrueControl 550W za śmieszną cenę. Jestem pewnien że mi juz nigdy nie zabraknie mocy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyp Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 wojs: Problem nie lezy w tym ze chce dokladac cos do mojego kompa.. bo prozaicznie nie mam na to kasy... Atrakcje zaczely sie jak podlaczylem nagrywarke brata do mojego kompa+ wiatraczek od starego procka ktory pobiera napiecie z kabla hd... dysk nagle zwolnil przy kopiowaniu z 40mb do 5... a i zaczol sie wylanczac pare razy dziennie(dotychczas mu sie to zdarzalo raz na tydzien)... weentyla odlaczylem(dysk zaczol dzialac normalnie -w konfiguracji bez nagrywarki nie bylo z nim problemow) ale smart dysku zaczol odnotowywac coraz wieksze wachania co po niektorych parametrow :/ Kompa jakiegos niesamowitego nie mam(A 1500mhz, msi nforce2, 256ddr, dzwiekowka Terratec Aureon, dysk wd 80jb,gf4mx440) ale ten codegen 250W to maskara(i pomyslec ze o malo nie mialbym wtedy zasilki 220W dzieki ekspertom w sklepie) :/ wiec chyba nic nie pozostanie tlyko kupic cos nowego :(. Potrzymam ten moj dysk jeszcze troche na tym starym zasilaczu az padnie(zostal mi tlyko rok gwarnacji) a potem zaopatrze sie w rozsadny zasilacz. ste3an: mowisz o tym zasilaczu? http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9592 Komentarze naprawde zachecajace... a halas ze wzgledu na oszczednosc jestem wstanie przezyc. Jakies sugestie gdzie moglbym znalesc cos wiecje na jego temat(testy, opinie)?. Nie wiesz jak wypada twoj zasilacz na tle Modecom ISO-450P 350W (PFC)? Cena w sumie taka sama... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Pomierzyłem napięcia miernikiem o tak : +12V żołty i obudowa +5V czerwony i obudowa Wyniki: Vcore = 1.94V 12V ~ 12.54V/12.58V 5V ~ 4.99V/5V Vcore = 1.85 12V ~ 12.49V/12.51V 5V ~ 5.01V/502V Troche duże jest ten 12V, nie wiem może meirnik coś źle pokazuje, wkońcu to taki zwykły za 20zł z hipermatketu :lol: miernik jest dobry (sam mam taki :D ) jego blad wskazan to +/- 0.5% (choc nie jest to do konca prad staly ,ale blad duzo nie wzrosnie) twoj Asrock bierze prad dla proca z 5v ,przez co rosnie 12v (pod obciazeniem) zakladajac ze Chieftec ma powtarzalna produkcje (nie tak jak Codogen :-] ) to porownaj sobie ludzi z tym zasilaczem i abitem NF7 on ciagnie proca z 12v i tam maja <12v i >5.15v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahve Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Be quiet 400W przy Bartonie 2500+@2,2 ghz@1,85V. Chieftec 360 single fan lekko sobie juz nie radzil... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 wojs: Problem nie lezy w tym ze chce dokladac cos do mojego kompa.. bo prozaicznie nie mam na to kasy... Atrakcje zaczely sie jak podlaczylem nagrywarke brata do mojego kompa+ wiatraczek od starego procka ktory pobiera napiecie z kabla hd... dysk nagle zwolnil przy kopiowaniu z 40mb do 5... a i zaczol sie wylanczac pare razy dziennie(dotychczas mu sie to zdarzalo raz na tydzien)... weentyla odlaczylem(dysk zaczol dzialac normalnie -w konfiguracji bez nagrywarki nie bylo z nim problemow) ale smart dysku zaczol odnotowywac coraz wieksze wachania co po niektorych parametrow :/ Kompa jakiegos niesamowitego nie mam(A 1500mhz, msi nforce2, 256ddr, dzwiekowka Terratec Aureon, dysk wd 80jb,gf4mx440) ale ten codegen 250W to maskara(i pomyslec ze o malo nie mialbym wtedy zasilki 220W dzieki ekspertom w sklepie) :/ wiec chyba nic nie pozostanie tlyko kupic cos nowego :(. Potrzymam ten moj dysk jeszcze troche na tym starym zasilaczu az padnie(zostal mi tlyko rok gwarnacji) a potem zaopatrze sie w rozsadny zasilacz. ste3an: mowisz o tym zasilaczu? http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9592 Komentarze naprawde zachecajace... a halas ze wzgledu na oszczednosc jestem wstanie przezyc. Jakies sugestie gdzie moglbym znalesc cos wiecje na jego temat(testy, opinie)?. Nie wiesz jak wypada twoj zasilacz na tle Modecom ISO-450P 350W (PFC)? Cena w sumie taka sama... ten zasilacz iso jest to gowno lepszy jest ten 350gtf;) realnie ten iso wyciaga 250w wedlug producenta chanel weel tech 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 wojs: Problem nie lezy w tym ze chce dokladac cos do mojego kompa.. bo prozaicznie nie mam na to kasy... Atrakcje zaczely sie jak podlaczylem nagrywarke brata do mojego kompa+ wiatraczek od starego procka ktory pobiera napiecie z kabla hd... dysk nagle zwolnil przy kopiowaniu z 40mb do 5... a i zaczol sie wylanczac pare razy dziennie(dotychczas mu sie to zdarzalo raz na tydzien)... weentyla odlaczylem(dysk zaczol dzialac normalnie -w konfiguracji bez nagrywarki nie bylo z nim problemow) ale smart dysku zaczol odnotowywac coraz wieksze wachania co po niektorych parametrow :/ Kompa jakiegos niesamowitego nie mam(A 1500mhz, msi nforce2, 256ddr, dzwiekowka Terratec Aureon, dysk wd 80jb,gf4mx440) ale ten codegen 250W to maskara(i pomyslec ze o malo nie mialbym wtedy zasilki 220W dzieki ekspertom w sklepie) :/ wiec chyba nic nie pozostanie tlyko kupic cos nowego :(. Potrzymam ten moj dysk jeszcze troche na tym starym zasilaczu az padnie(zostal mi tlyko rok gwarnacji) a potem zaopatrze sie w rozsadny zasilacz. ste3an: mowisz o tym zasilaczu? http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9592 Komentarze naprawde zachecajace... a halas ze wzgledu na oszczednosc jestem wstanie przezyc. Jakies sugestie gdzie moglbym znalesc cos wiecje na jego temat(testy, opinie)?. Nie wiesz jak wypada twoj zasilacz na tle Modecom ISO-450P 350W (PFC)? Cena w sumie taka sama... Jeśli już masz takie jazdy, że Ci się coś wyłącza w trakcie pracy, to moja propozycja: Opchnij na Allegro ten swój obecny zasilacz za jakieś grosze (20PLN?) Kup sobie jakiegoś Huntkey'a chociaż 300W. Za 80-100PLN powinieneś coś takiego znaleźć... :) A, jak nie masz kasy, to do czasu zmiany zasilacza poodłączaj wszystkie zbędne urządzenia od kompa. Aha! I nie czekaj, aż Ci się ten zasilacz spali, bo jak się spali, to przy jego "wątpliwych" zabezpieczeniach spali się kilka rzeczy razem z nim :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Mam MegaBajta 350 Watt i przy tym Confingu mam tak : 12V = 12,05 v 3 V = 3,23 v 5 V = 4,90 v Wg mnie spox ale 5 V mnie troche martwi :( P.S. Ten napiecia sa z pozyczonym od kumpla dyskiem 60 GB Maxtor :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Mam MegaBajta 350 Watt i przy tym Confingu mam tak : 12V = 12,05 v 3 V = 3,23 v 5 V = 4,90 v Wg mnie spox ale 5 V mnie troche martwi :( P.S. Ten napiecia sa z pozyczonym od kumpla dyskiem 60 GB Maxtor :) No, to nieźle, jak na napięcia mierzone pod obciążeniem! Czego użyłeś Prime95, czy czegoś inego? Twój konfig nie jet taki prądożerny, jak mój, i pewnie też dlatego masz takie wzorowe napięcia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionaj Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 no tak ale Urban go kupił w jakimś Glewitz a nie w Polsce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saint Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Ja mam kompa jak w opisie i do tego dzisiaj bedzie nowy hdd Samsung Spinpoint 120GB 8MB catche :) Zasilacz mam zwykły 300W ale razem z hdd zamawiam zasilacz. Czy Chieftec ATX - 1136H jest wystarczający? Czy nie bedzie z nim problemów i czy ma wystarczjący zapas? Chce zaznaczyć, że nie mam kasy na kupno drogiego zasilacza za powiedzmy 400 zł albo nawet 300. Ten chieftec bedzie mnie kosztował 230zł Może w niedalekiej przyszłości zmienię grafe na R9800Pro (ale tylko MOŻE) Poradźcie mi bo zamówienie idzie już do zrealizowania i jak na razie jest zamówiony teh chieftec atx - 1136H PS. jeśli nie wymienię tej grafy to swoją trochę pokręcę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 W Polsce go kupiłem :P takie mam napiecia niestety w windowsie :) Pod obciazeniem mam jakos dziwnie bo 5V rosnie.. ?? Minimalnie ale zawsze cos :P Co pobiera 5V w kompie ?? 12V=12,11 3V=3,15 :( 5V=4,91 Planuje zakupic Chiefteca 360 Watt mam nadzieje ze bedzie lepiej pod obciazeniem...... i jeszcze jakis dysk 80 -120 GB wiec zasilacz sie przyda...:) Musze jeszcze sprawdzic napiecia po odpieciu tej 60 Maxtora od kumpla..... pozdro.... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionaj Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Ur8an no jejku to ty mieszkasz na Śląsku i to Górnym miło przywitać mnie niestety dali do Małejpolski :lol: jeżeli chodzi o zasilacze to powiem ci że przestałem sie przejmować kiedy jak glupi skakalem po programikach i każdy pokazywał praktycznie co innego w tym samym czasie (głównie przy 12V) dopiero jak zmierzyłem miernikiem wiedziałem co mam i dałem sobie spokuj pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 fortonik 250W, radzi sobie bezproblemowo i jeszcze zapasik jest. cena zakupu 35zł + 8zł wysyłka, teraz już takich się nie dostanie raczej. u mnie to samo ... tylko trocha wiecej wycisnołem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Huntkey 300W ze zmienionym wentylatorkiem. Ciagnie to co w podpisie + 3 wentyle 80x80 5V i 2 wentyle 30x30 5V + Titan 80x80 12V :] na CPU no i w zasilce :P 12V -> 12,2V stres 5V -> 4,95V w stresie 3.3V -> nie potrafie podac (Epox :/ a miernika nie mam) ale majac 2,77V spada do 2,75V stres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionaj Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 ,,3.3V -> nie potrafie podac (Epox :/ a miernika nie mam) ale majac 2,77V spada do 2,75V stres,, czy to jest mozliwe tam gdzie ma być 3.3 masz 2.7 !! 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Huntkey 300W ze zmienionym wentylatorkiem. Ciagnie to co w podpisie + 3 wentyle 80x80 5V i 2 wentyle 30x30 5V + Titan 80x80 12V :] na CPU no i w zasilce :P 12V -> 12,2V stres 5V -> 4,95V w stresie 3.3V -> nie potrafie podac (Epox :/ a miernika nie mam) ale majac 2,77V spada do 2,75V stres No, to rewelacja! Trafiła Ci się super sztuka :) Mój nie był taki dobry... 3,3V nie masz??? Nie wierzę!!! A te 2,77 to co za napięcie? Pamięci? Czy Twoje miasto to to samo, co moje? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 W Polsce go kupiłem :P takie mam napiecia niestety w windowsie :) Pod obciazeniem mam jakos dziwnie bo 5V rosnie.. ?? Minimalnie ale zawsze cos :P Co pobiera 5V w kompie ?? 12V=12,11 3V=3,15 :( 5V=4,91 Planuje zakupic Chiefteca 360 Watt mam nadzieje ze bedzie lepiej pod obciazeniem...... i jeszcze jakis dysk 80 -120 GB wiec zasilacz sie przyda...:) Musze jeszcze sprawdzic napiecia po odpieciu tej 60 Maxtora od kumpla..... pozdro.... :D A, więc tak: - To 5V nie rośnie. To są różnice nieistotne statystycznie. - Z 3V zbliżasz się do granicy! - 5V to logika napędów optycznych i dysków... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionaj Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Wojs wiesz to chyba na tym forum jakas moda albo szpan tak że jak nie zmienisz w podpisie skąd jesteś na faterlandzko -heimatlandzkie nazewnictwo to dziwnie sie prezentuje za chwile będziemy mieli kolegów z Krakau ,Breslau ,Warschau i obudzimy sie w ........ :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Ja, ja naturlich! Tak. Polsko, pawiem jesteś i papugą narodów... Faktycznie to trochę śmieszne, ale widać chłopakom marzy się jakaś egzotyka ;) A, tak z innej beczki, to tego ASRock'a puszczałem na FSB 200MHz. Próbowałeś? Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionaj Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 niestety nie :cry: mam słabe pamieci 333 nn i jak juz gdzies pisałem tak mi wszystko fajnie,stabilnie chodzi że nie smiem nic kombinowac pozdr :wink: PS a do szefa to byśmy mówili herr Fuchs :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Musze jednak zmierzyc napiecia miernikiem w stresie to podam dokadnie. Jak zmierze to wrzuce na forum..... :) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...