bruce Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 ja mam enlight 250 W :> radzim sobie sweitnie napiecia po prostu idealne (odstepuja np o 0,01 mierzone profesjonalnym miernikiem) historie jak go zdobylem juz kiedys opisalem :> tylko konfiguracja moja tez nie za wysoka... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 ja mam tagana 480w ,super cichy i bardzo dobrze trzymie napięcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 A powie mi ktoś jak zmierzyć napięcie 3.3V miernikiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Powie :) Pomarańczowy przewód i czarny przewód (masa). Jeśli się mylę, to niech mnie ktoś poprawi, bo już dawno temu to robiłem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 ja jade aktualnie na Chieftecu 360W single fan i siada juz :? jeszcze jak grafe kręce to juz całkiem wymięka :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 a ja mam fortrona 300 wat 60 gtp i jest cool :P a co ciekawe mialem tez sziefa i wydaje mi sie ze fotron lepszy (nie wiem czemu) napicia mam najwyzej 2 % w gore lub w dol polecam ten zasialcz kupilem go u roberta parady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Huntkey 300W ze zmienionym wentylatorkiem. Ciagnie to co w podpisie + 3 wentyle 80x80 5V i 2 wentyle 30x30 5V + Titan 80x80 12V :] na CPU no i w zasilce :P 12V -> 12,2V stres 5V -> 4,95V w stresie 3.3V -> nie potrafie podac (Epox :/ a miernika nie mam) ale majac 2,77V spada do 2,75V stres No, to rewelacja! Trafiła Ci się super sztuka :) Mój nie był taki dobry... 3,3V nie masz??? Nie wierzę!!! A te 2,77 to co za napięcie? Pamięci? Czy Twoje miasto to to samo, co moje? ;) No trafila mi sie zajebista sztuka, a dalem za nia 20zl + bezpiecznik 1,5zł bo miala spalony bezpiecznik :lol: Epox niestety nie podaje napiecia 3,3V trzeba z miernikiem latac. Takie uroki hehe :] Jest tylko widoczne napiecie dla pamieci ram czyli u mnie 2,77V A miasto to oczywiscie Gdynia tylko po NIemiecku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 ja jade na frtroniku 300 gtp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 ja jade na Chieftecu 420 w i jestem zadowolony kiedys miałem pare nieorginalnych zasilaczy typu Codegen,Megabajt ale dwa mi poszły z dymeme i nigdy wiecej !! tylko markowy zasilacz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 ja od 10 min na codeshicie :) jak to milo znowu zobaczyc 12.8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 ja jade na tym co w podpisie czyli Q-TEC 550W + wymienione wiatraki na PAPSTY ( wchodza bez problemu :E ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 HUNTKEY 300W jak dotej pory sprawooje sie super i mi w zupełności styka.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Mierzyłem miernikiem swoje napiecia ale niestety nie mam ekektronicznego wiec wyniki nie sa dokładne :( Powiem tak wychylenia wskazówki były minimalne wiec chyba nie jest tak zle :) w porwnaniu do mojego kumpla ktory ma 12,67 V !! przy obciazeniu... troche chyba za duzo....... ma MegaBajta 300 Watt P.S. mam w kompie 3 dodakowe wiatraki (buda) i katode. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Mam i jestem bardzo zadowolony :wink: Zasilacze nie do zdarcia Chieftec 360W HPC-360-202 Enlight 250W HPC-250-102 Enlight 235W nie pamiętam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Antec True Power 550W - starcza mi 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Codegen 300W (a właściwie Rubikon 300W) na moim poprzednim sprzęcie: Celeron 1100 + Radeon 8500 + HDD 40GB 5400 RPM dostawał już zadyszki, dlatego kupiłem sobie Huntkey'a 300W, który leży u mnie w szafie do dziś :) Później sprezentowałem sobie Athlona 2000+ i ASrock K7S8X i profilaktycznie zmieniłem sobie zasilacz na Chiefteca. Jak widać intuicję miałem dobrą, bo Huntkey pewnie zaliczałby ciągłe zwiechy... Aha, jak masz zamiar kupić sobie PORZĄDNY sprzęt to NAJPIERW kup PORZĄDNY ZASILACZ, a nie próbuj uruchomić na Codegenie kompa, bo gwarantuję Ci, że Ci z miejsca się usmaży! Skąd możesz to wiedzieć skoro go nawet nie podłączyłeś :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Chieftec to dobra filra, ale HuntKey też nie jest zły. Nie wiem czemu piszesz, że HuntKey usmażyłby się od razu, skoro do tej pory leży od w szafie. Komputer masz prawie taki jak mój (najwieksza róznica to procek) i u mnie mój HuntKey pracuje wzorowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 a ja mam 300w codegena i 240w wyciągnietą z 386 i wszystko działa jak najbardziej w porządku, codeshitem zasilam płytę, a tym drugim dyski , napędy oraz coolery i 2 monitor 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 kiedy zjaral mi sie megabajtowski shit 350W to chcialem za wszelka cene kupic CHIEFTECA 360W DF ale nigdzie nie bylo tego modelu.. wiec pokombinowalem i zakupilem o wiele drozszego CHIEFTECA 420W DF!!! jest to poprostu REWELKA! polecam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Ja polecam Tagana 380W - świetny zasilacz i bardzo cichy - wiatraki ledwo się kręcą mimo że jest nieźle obciążony a napięcia bardzo ładne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 ja wczoraj stalem sie wlascicielem Fortrona 300-60 GTP ale ciaglena niego czekam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo.k Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 U mnie chodzi Antec True 330 W i musze go wymienic,bo mam "duzo" w kompie :) Mam go kilka miesiecy,ale wymienie na cos mocniejszego. Tylko jeszcze nie wiem co.Mysle o Antec'u True 550 W lub Tagan'ie 480W. Nie wiem,ktory jest bardziej cichy - z tego co czytalem na forum to Tagan,ale nie znam tej firmy. Antec jest juz sprawdzony i znany. Macie jakies sugestie co do tych dwoch zasilek? Na forum przeczytalem juz wszystko co jest napisane na ten temat,ale dalej mam watpliwosci. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionaj Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 polecam http://www.google.pl/search?q=cache:O8HTLQ...ang_pl&ie=UTF-8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 polecam http://www.google.pl/search?q=cache:O8HTLQ...ang_pl&ie=UTF-8 Tutaj masz to samo http://www.sirius.pl/art.php?id=125&typ=test&aid=92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo.k Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Panowie czytalem te testy i znam wartosc Antec'a :) Zastanawia mnie jedynie jaki jest Tagan 480W. Czytalem o nim w sieci,ale nie wiem jaki jest on w praktyce. Interesuje sie nim,bo jest podobno cichszy niz Antec 550W,a mnie bardzo zalezy na ciszy :) Jesli nic nie znajde na potwierdzenie opini o Tagan'ie to kupie Antec'a. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Panowie czytalem te testy i znam wartosc Antec'a :) Zastanawia mnie jedynie jaki jest Tagan 480W. Czytalem o nim w sieci,ale nie wiem jaki jest on w praktyce. Interesuje sie nim,bo jest podobno cichszy niz Antec 550W,a mnie bardzo zalezy na ciszy :) Jesli nic nie znajde na potwierdzenie opini o Tagan'ie to kupie Antec'a. Pozdr.[/quote Tagan jest bardzo cichym zasilaczem i dość dobrze trzyma napięcia ale antec jest w ścisłej czołówce i jak chcesz kupić porządny zasilacz to z tych dwuch to tylko Antec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo.k Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Dzieki za wszystkie porady :) Kupie kolejnego Anteca :lol: Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fobos Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Ja mam ModeCom 350watt, sprzet jak w podpisie sprawuje sie doskonale :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Codegen 300W (a właściwie Rubikon 300W) na moim poprzednim sprzęcie: Celeron 1100 + Radeon 8500 + HDD 40GB 5400 RPM dostawał już zadyszki, dlatego kupiłem sobie Huntkey'a 300W, który leży u mnie w szafie do dziś :) Później sprezentowałem sobie Athlona 2000+ i ASrock K7S8X i profilaktycznie zmieniłem sobie zasilacz na Chiefteca. Jak widać intuicję miałem dobrą, bo Huntkey pewnie zaliczałby ciągłe zwiechy... Aha, jak masz zamiar kupić sobie PORZĄDNY sprzęt to NAJPIERW kup PORZĄDNY ZASILACZ, a nie próbuj uruchomić na Codegenie kompa, bo gwarantuję Ci, że Ci z miejsca się usmaży! Skąd możesz to wiedzieć skoro go nawet nie podłączyłeś :lol: Jak chcesz, to podłączaj! Umiem liczyć obciążenie i wiem, że albo walnie bezpiecznik, albo się spali. I zagwozdka dla Ciebie: Spróbuj wyskoczyć z 10 piętra. Może się nie zabijesz. Uważaasz, że Ci się coś stanie? Skąd wiesz, skoro nawet nie próbowałes? :lol: To oczywiście żarat, ale taka jest Twoja logika... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Chieftec to dobra filra, ale HuntKey też nie jest zły. Nie wiem czemu piszesz, że HuntKey usmażyłby się od razu, skoro do tej pory leży od w szafie. Komputer masz prawie taki jak mój (najwieksza róznica to procek) i u mnie mój HuntKey pracuje wzorowo. JA PISAŁEM O HK 300W (nie 350!!!) Czytaj uważniej!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...