mpapmp Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Witam, Od paru tygodni [nawet kilku miesiecy] mam problem, tak samo na starej jak i nowej płycie, Posiadam obecnie Athlona 2500 , Płyte Asrocka , i hdd 60 gb samsunga, po kilku godzinach pracy na komputerze [lub przy czestym przenoszeniu plikó,kopiowaniu itd...] wyskkuje mi niebieskie tło, jakies errory i [gluteus maximus] , reset kompa.. procesor mam chłodzony wodą - 35 st., płyta 29 st, wiec nic mi sie nie moze grzac, [na starym procu i płycie było to samo] , czy to moze byc winda temp.hdd ? Pisze mi ze Hdd mój ma ok.270 * c ... czy jest to realne? Może ktoś mi pomóc?:> Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Ugh 8O 270 :?: Raczej nierealne. Ale hdd może robić problem. Skombinuj inny dysk i zobacz czy problem minie, albo walnij jakieś chłodzenie na hdd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 włącz hutil lub aidę32, one podadząci właściwą temp dysku. jakimiś wynalazkami mierzysz to takie odczyty są. sam mam samsunga 60GB i bez męczenia dysku (windows itp) mam 29*C i 34*C jak coś kopiuję itp. te dyski się nie grzeją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpapmp Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Witam,, hutil nie wykrywa mojego hdd a w aidzie nie wiem jak to sprawdzic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpapmp Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Może ktos mi powie jak tą aidą sprawdzic temp.hdd??? PLZ pomózcie bo mam 3 h max pracy na kompie a potem same resety :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 połóż go obok kompa i ewentualnie daj nadmuch, poza tym rękąmożna wtedy sprawdzać. poza tym AIDA32/magazyn/SMART podaje różne dane w tym temp (jeśli dysk to obsługuje). jeśli nie to patrz punkt 1 :) u mnie 29*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...