Skocz do zawartości
marcellus

Podkrecanie karty tylko na czas grania.

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jest jakis fajny soft, ktory umozliwi mi latwa zmiane taktowania core/memory grafiki tuz przed uruchomienim danej gry (+powrot do defaultowych ustawien po wylaczeniu gry).

Tak przy okazji, to tak zupelnie bezpiecznie na ile moge pociagnac Sapphire R9800 Pro 128 ?

core 378@ 410 ?

memory 338@ 350 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

radlinker w omegach. Możesz poustawiać co tylko zechcesz dla każdej aplikacji  8)

Radlinkera mozna instalowac niezaleznie od Omeg i to zarowno na Catalystach jak i Omegach niezaleznie od wersji dodawanej do Omeg (nota bene obecna wersja Radlinkera, ktora jest w Omegach to 1.0.0.3 a najnowsza wersja to 1.0.0.6).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie off topic... ale nigdy nie mialem Radeonka ;) Zawsze siedzialem na GeForce'ach...

W kazdym razie czy sa jakies szczegolne rzeczy/kroki jakie powinienem, albo sa warte zrobienia? zeby wycisnac z tej karty co tylko sie da? :mrgreen:

Przed chwila postawilem od nowa system...

Zainstalowalem najnowsze drivery do nForce2

do tego najnowsze drivery do Radeona...

windows update tez poszedl...

czy cos jeszcze? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie off topic... ale nigdy nie mialem Radeonka ;) Zawsze siedzialem na GeForce'ach...

W kazdym razie czy sa jakies szczegolne rzeczy/kroki jakie powinienem, albo sa warte zrobienia? zeby wycisnac z tej karty co tylko sie da? :mrgreen:

Przed chwila postawilem od nowa system...

Zainstalowalem najnowsze drivery do nForce2

do tego najnowsze drivery do Radeona...

windows update tez poszedl...

czy cos jeszcze? :)

zmiana chłodzenia i kręcimy !! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również polecam ATITool! Jest extra. Ustawiasz go sobie ile ma mieć w 3D (Mhz oczywiście) i ile ma mieć w 2D. Sam automatycznie podkręci Ci kartę jeśli odpalisz aplikację korzystającą z 3D. Jeśli kończysz grać powraca do ustawień defaultowych. Extra program! :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie rozumiem poco podkręcać R9800 pro przeciż nie ma takiej gry co by na tej karcie się zacinała  :D

Ja ta karte kupilem tylko i wylacznie przez/dla gry Far Cry :)

I wierz mi... jak ustawie wszystko na maxa to tnieeee i to calkiem sporo jak jest sieka ;)

Ciekawe, ze w topicu o grze Far Cry niektorzy twierdza, ze u nich na Ti4200 gra na max detalach nie tnie....... ciekawe to forum sie robi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...