mathias79 Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Witam Zna ktoś może funkcję która jako argument pobiera int'a i wyświetla binarną reprezentację tej liczby ? Może zapisywać ją do tablicy albo dowolnie jak kto chce ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saygon Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 nie mozesz przejsc sie po obszarze pamieci i wypisac co tam jest? przeciez wszystko jest zapisywane inarnie. wykorzystaj operacje binarne i maske. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Mozesz wyswietlac np tak: void binary(int val){ for (int i = 31; i >= 0; i--) { if ((i + 1) % 8 == 0) cout << ' '; cout << ((val >> i) % 2); } cout << endl;}Wyswietli liczbe 32 bitowa grupujac bity po 8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathias79 Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 dzięki FiDO ... działa .. jeszcze skoroję to na "własną miarę" aby ładnie mi to do tablic wrzucało i będzie fajnie ..... kurde .. ja jakoś nie mogłem wpaść na ten pomysł :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...