Robi007 Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Przeglądam od dłuższego czasu tematy na forum dotyczące zablokowanych/odblokowanych mnożników w Bartonach. Wiem, że pomiędzy 39 i 45 tygodniem wszystkie miały zablokowane mnożniki :( , ale ja mam bartona seria AQXEA 0346SPMW, czyli 46 tydzień produkcji. Na płycie Asusa A7N8X Deluxe v.2.0, po wejściu do biosu mogę wybrac mnożnik od bodajże 5 do 12,5. Czy to oznacza, że mam odblokowanego Bartka czy też poprostu bios pokazuje standardowo różne możliwości wyboru mnożnika, bez względu na to czy procek jest zablokowany czy też odblokowany. Dodam tylko, że kiedy zmieniam mnożnik na inny niż 11,5 (2600+ bez o/c pracuje na takim mnożniku) to system nie chce się uruchomić :?: . Używałem opcji "Szukaj" ale nikt nie zakładał podobnego tematu, a w przeczytanych postach o mnożnikach, A7N8X, bartkach 2600+ nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie, w związku z czym bardzo proszę o życzliwych kolegów o pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Po pierwsze nie jest prawdą, że po 45 tygodniu mnozniki są odblokowane. Po drugie jest to temat do działu Zagadnienia podstawowe. Po trzecie poczytaj regulamin n/t zakładania topików. Po czwarte była juz o tym mowa tylko źle szukałeś. :evil: A co do tematu to Asus zawsze wyświetla tabelkę niezależnie od tego czy mnożnik jest zablokowany czy nie. Jest jeszcze możliwość, że procek jest jednak jakimś cudem odblokowany i nie wyrabia już na następnym mnożniku tzn. 12x. Czyli Vcore w górę i spróbuj wtedy. Stawiam na to jednak jakiś 1% szans. W topiku o A7N8X w wersji -E taki bug występuje. Nie chce bootować przy próbie zmiany mnożnika na zablokowanych prockach. Ale żeby na wersji Delux "zwykłej" 8O ..... Poczytaj jeszcze tu: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=33457 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilas Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 ...Ale żeby na wersji Delux "zwykłej" 8O ....Niestety u mnie po zmianie mnożnika komp nie wstaje. A mam "zwykłą" A7N8X Deluxe :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Moj dawny epox tez wyswietlal wszystkie mnozniki procka, a jest przeciez zablokowany... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...