birdman Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 naszlo mnie ostatnio zeby sobie skoczyc ze spadochronem; nie wiecie ile taka zabawa kosztuje? gdzie w okolicach lodzi mozna cos takiego zrealizowac?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Do woja za friko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Do woja za friko :)hahaha wole sobie w spokoju studiowac :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 a potem szukac pracy 2 lata :lol: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Pamietam że na IMPLOZJI (czy jakoś tak) w bydgoszczy skoki miały być po 150 lub 250zł (ale chyba 150zł ajm not siure :lol:) miałem skakać ale z jakiś powodów odwołali :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitbull82 Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Pierw chyba trzeba jakieś przeszkolenie przejść, bynajmniej w tv kiedyś coś oglądałem jak kolesie skakali ale najpierw mięli przeszkolenie jakieś :? miłych lotów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ConiX Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Cze,nie wiem jak w Łodzi ale w Rybniku koszt kursu to 350 zl(tydzien szkolenia,teoria i cwiczenia na ziemi+jeden darmowy skok)zanim skoczysz musisz zrobic badania miedzyinnymi psychotechniczene na ktore skierowanie dostajesz z aeroklubu.Calkiem dobry pomysl,nie bedziesz zalowal :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 a ile potem kosztuje pojedynczy skok? rozumiem ze najlepiej skakac z aeroklubem bo wtedy ludzie sie umawiaja na wynajecie samoloty i hopla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ConiX Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 no nie wiem jak jest w innych aeroklubach ale e tym jest tak ze po kursie mozesz sie zapisac do klubu i placi sie skladki a skoki sa darmowe i ludzie spotykaja sie glownie w wekkendy i przy dobrej pogodzie skacza sobie,czasem wyjezdzaja na jakies obozy,zawody itp z tym ze na to trzeba miec czas,a jak bys chcial sobie czasem skoczyc to po kursie w tym klubie skok kosztuje 25 zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 cos za niskie te ceny kurs 350... swego czasu interesowal mnie to i "troche" wiecej kosztowala ta zabawa, pomijam oczywiscie koszty sprzetu, o ile chce sie miec swoj wlasny, ale moze cos sie zmienilo od tego czasu :roll: http://www.dropzone.pl/index.php?id=25&url...jakskoczyc.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Mi chodziło natomiast o skok z instruktorem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalton Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Siema ja skonczyłem taki kurs jakies 3 lub 4 lata temu nie pamietam dokladnie ale wiem ze zaplaciłem 350 zł w tym był jeden skok a potem za pierwsze 10 skoków trzeba było zaplacic 60 zł (od skoku) a nastepne chyba były po 30zł a jak sie zostało członkiem aeroklubu to jeszcze taniej wychodziło , a było to w Katowicach na lotnisku Muchowiec :] osobiscie skoczyłem 4 razy no i zabawa sie skonczyła wraz z pierwszym wypadkiem juz nigdy nie bede skakał na sprzecie aeroklubu jedynie na swoim nowym jesli sobie kupie taki :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitbull82 Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Siema ja skonczyłem taki kurs jakies 3 lub 4 lata temu nie pamietam dokladnie ale wiem ze zaplaciłem 350 zł w tym był jeden skok a potem za pierwsze 10 skoków trzeba było zaplacic 60 zł (od skoku) a nastepne chyba były po 30zł a jak sie zostało członkiem aeroklubu to jeszcze taniej wychodziło , a było to w Katowicach na lotnisku Muchowiec :] osobiscie skoczyłem 4 razy no i zabawa sie skonczyła wraz z pierwszym wypadkiem juz nigdy nie bede skakał na sprzecie aeroklubu jedynie na swoim nowym jesli sobie kupie taki :). 8O Spadochron się nie otworzył or something :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Dalton, ale mnie nastraszyles, a wlasnie chcialem skonczyc na 22 urodziny :) co sie dokladnie stalo i jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalton Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Hmm długa historia :) A wiec tak przyczyn wypadku było wiele , błąd "wyrzucającego" za wczesnie wydał rozkak skoku druga nagle sie zerwał wiatr silny który zniosł mnie poza obrys lotniska nie dało sie nic zrobic bo spadochron miałza mała predkosc postępowa tylko 2m/sek nie mogłem przy lądowaniu wychamowac spadochronu bo bym sie roztrzasł na dachu jakiegos bloku i cisłem na maksa do przodu a ze na wychamowanie trzeba troche czasu było juz zapózno jak minołem blok mieszkalny i zagrzałem o ziemie całym impetem co prawda spadłem na nogi ale uderzenie było tak silne ze miałem ztrzaskanie nerek , wątroby żołądka i żeber :) lekarze powiedzieli ze cud ze nie połamałem obydwu nóg a jak przjechała erka to lekarz stwierdził zawał serca :) miałęm takie tetno jak dorosły facet po silnym zawale serca pamietam tylko duzo zastrzyków kroplówek i potem sie obudziłem na chirurgii i nademną stała moja mamusia :) nawet mam ten skok nagrany na kamerze bo byłem z bratem ale samego lądowania nie widac bo to było daleko od lotniska :]] to tyle. Aha jeszcze ze mną skakała kolezanka ona wylądowała na dachu bloku wiem ze tylko ją sciagali koledzy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 To ładnie się kolega bawił :D Też miałem zamiar sobie poskakać ale lekko mnie zdenerwowała ta opowieść.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 no ladnie, nie wyladowales przypadkiem na paderewie? a moze na ptasim :) niezly przekret... ale i tak mnie ciagnie! miales chyba w tym wszystim duzo szczescia! 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 lubie sporty Ex. skakalem na bungee i latalem motolotnia (jako pasazer ;)). chcialem zrobic szkolenei szybowcowe, ale nie ma $$$ :( jak sie uda w niedlugim czasie zrobie sobie wysokosciowke (skalki, zjazdy na linie itp). zstanawiam sie nad kursem paralotniowym, bo kosztuje ~500pln a i sam sprzet nie jest drogi. co do skoku na spadochronei to z instruktorem jest daosc tani a sam kurs kosztuje grosze. apropo tego wypadku. nie przejmus sie tym i skacz dalej i trzymaj sie motta: ZYCIE MA SMAK JEDYNIE DLA SZALENCOW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ConiX Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 ja powiem tyle ze skakalem pare razy i polecam wszystkim potencjalnym ochotnikom ta forme rozrywki,bo nie zapomna tego nigdy i frajda jest wartra tej kasy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Skok ze spadochronem to moje marzenie tylko napewno troche kosztuje :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 wedlug informacji z linka http://www.dropzone.pl/index.php?id=28&url=lina.html kurs kosztuje 600zl, wliczone sa 3 skoki; jednak trzeba poniesc jeszcze koszty badan i ubezpieczenia; tylko kurs ten jest wnowym targu, a ja mieszkam kolo lodzi... nie wie nikt czy na lublinku nikt nie organizuje czegos takiego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...