cyberpooh Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Witam Mam karte pixelview fx5700. Zastanawiam sie jakie temperatury pownny byc przy tej karcie. to moj pierwszy fx, i nie wiem czy to normalne ze sie tak grzeje. Od drugiej strony, gdzie nie ma radiatora przy zblizeniu reki bije wyrazne cieplo, a pamieci przy dotknieciu sa gorace. Karta oczywiscie nie jest krecona. Kombinowac cos z chlodzeniem dodatkowym jej czy ten typ tak ma ? :) pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 jesli karta nie podkrecona i chlodzenie nie zmnieniane... to nie ma sie czym martwic... gpu na standardowym chlodzeniu osiaga temperature (60)70-80* Mozesz puscic wiatrak 80x80 na 5v pod pamiatkami :lol: I bedzie ok :) pozdro :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberpooh Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 tak, z jednej strony jest radiatorek + wiatrak, ale interesuje mnie wlasnie druga strona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 druga strona jest letnia, ciepla, goraca czy parzaca :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 pamiatki to DDR II Zdaje sie ze FX5700Ultra ma DDRII. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 dobrze Ci sie zdaje :lol: pozdro :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberpooh Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 druga strona jest letnia, ciepla, goraca czy parzaca :?:wczesniej napisales ze 70-80 to spokojna granica, mysle ze tyle nie ma. jest goraca ale nie przaca :) poprostu do tej pory nie bawilem sie takim kartami i dziwne mi sie wydalo grzanie sie karty jak procka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 druga strona jest letnia, ciepla, goraca czy parzaca :?: wczesniej napisales ze 70-80 to spokojna granica, mysle ze tyle nie ma.70-80 stopni to chodzilo o ta strone "od chlodzenia" :wink: jest goraca ale nie przaca ponizej 40* jest ok :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fieldy Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 chlodzenie wodne meeen na dzien dzisejszy w stosunku do ceny to najlepsze rozwiazanie na chlodzenie GPU :D zbije ci temp radykalnei nei mowie juz o aztowym czy freonowm ale to wyzsza szkola jazdy i kszota .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 z tym cena/ jakosc to bym sie tak do konca nie zgodzil. ze 40zl mozna zmatowac takie ac ze w zupelnosci wystarczy. ale woda swoja droga to jest TO,ale trzeba miec juz wc na cpu bo skladac od podstaw to juz wogule nie ma sensu jezeli chodzi o cene/jakosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fieldy Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 zartujesz azot cooling za 40 zeta ajako lola to traktuje sam azot bedzie drozszy a skraplacze itp itd czlowieku to na setki zlociszy jidze dobre wc na gpu chipset i cpu stabilne i wydajne to 450-500 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 dobre :) jako ze jestes poczatkujacu to nie bede sie czepial. wyjasnie tylko ze ac to nie azot cooling. bedziesz mial motywacje zeby zostac na forum i dowiedziec sie co to jest AC. pozdro :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 druga strona jest letnia, ciepla, goraca czy parzaca :?:wczesniej napisales ze 70-80 to spokojna granica, mysle ze tyle nie ma. jest goraca ale nie przaca :) poprostu do tej pory nie bawilem sie takim kartami i dziwne mi sie wydalo grzanie sie karty jak procka :) Chyba najprosciej jest sprawdzic , przeciez w zakladce sterownikow masz pomiar z czujnika... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberpooh Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 hmm... a mozesz dokladniej wskazac gdzie jest ten pomiar bo jakos nie widze tego przy sterownikach ani w nview ... ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 hmm... a mozesz dokladniej wskazac gdzie jest ten pomiar bo jakos nie widze tego przy sterownikach ani w nview ... ? wlasciwosci:ekran / ustawienia / zaawansowane / FX 5700 / ustawienia temperatury Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberpooh Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 e e, nie mam czegos takiego :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 A jakie masz taktowanie pamieci ? Bo moze masz okrojona wersje z samsungami 4ns . U mnie jest wiec dziwne zeby u ciebie nie bylo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberpooh Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 500mhz, czyli wersja z pamieciami 4ns Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Czyli wszystko jasne , chociaz myslalem ze do tych slabszych tez daja czujnik... w takim razie wystarczy kupic czujnik temp. i go wsadzic miedzy rdzen i radiator . Male koszty a masz temp na biezaco . Ja mam rdzen podkrecony tak jak w podpisie i temp. w 3d 40-45 st Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...