Skocz do zawartości
WaWrzOL

Siec oparta na Db9 (nie szeregowo)...

Rekomendowane odpowiedzi

Mam w domu 3 dzialajace terminale (chyba...) Siemensa. Jest to monitor ktory wyswietla wszytsko na zielono :) Z tylu jest wjescie na klawe 8O i wtyk Db9 po oznaczeniach wnioskuje ze do kabla siecowego :) Dzisiaj dorwalem jakas siecowke Compaq'a z Rj-45 i Db9 :) Sciagam jakis soft do tej karty. Ktos zna przykladowe zastosowanie tego nie typowego rozwiazania ? Czy ktos mial do czynienie z takim rodzajem sieci ?

Update: oznaczenia terminalu to: 97801-402 Czy ktos mi do czynienie z czyms takim jak Sinix ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nietypowe? bardzo typowe. To taka stara wesja terminala do starego odpowiednika dzisiejszego Terminal Server-a

Terminal wysyła łańcuchy znaków do serwera, a ten mu odpowiada, tyle że nie wysyła zapytań, ale to co ma się pojawić na ekranie (w standardzie np VT100). I już. Tylko nie wiem do czego Ci się to teraz przyda... heheheh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do pracy ! tylko nie jako stacja robocza ale terminal tekstowy... To coś nie ma proca przetwarzającego dane. Może to być terminal w banku, na poczcie - cokolwiek. A jakie ma wyprowadzenia??? kto wie? :) Generalnie - bez serwera terminalowego nawet tego nie odpalisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ze nie odpali to wiem :D ale po wlaczeniu pika czyli zyje :D mam juz serwer Sinuxa podobno tez jest jakis emulator pon windy... Jestem zielony w sprawach ixowych :wink: wiec torche to potrwa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi