WaWrzOL Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Mam w domu 3 dzialajace terminale (chyba...) Siemensa. Jest to monitor ktory wyswietla wszytsko na zielono :) Z tylu jest wjescie na klawe 8O i wtyk Db9 po oznaczeniach wnioskuje ze do kabla siecowego :) Dzisiaj dorwalem jakas siecowke Compaq'a z Rj-45 i Db9 :) Sciagam jakis soft do tej karty. Ktos zna przykladowe zastosowanie tego nie typowego rozwiazania ? Czy ktos mial do czynienie z takim rodzajem sieci ? Update: oznaczenia terminalu to: 97801-402 Czy ktos mi do czynienie z czyms takim jak Sinix ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 nietypowe? bardzo typowe. To taka stara wesja terminala do starego odpowiednika dzisiejszego Terminal Server-a Terminal wysyła łańcuchy znaków do serwera, a ten mu odpowiada, tyle że nie wysyła zapytań, ale to co ma się pojawić na ekranie (w standardzie np VT100). I już. Tylko nie wiem do czego Ci się to teraz przyda... heheheh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaWrzOL Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 orietujesz sie moze czy okablowanie jest standardowe ? zwykly rs tzn taki jak do naprzyklad modemu zewnetrznego albo sdi... Dla zabawy a pozatym ciekawi mnie do czegobylo to wykorszytane :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 do pracy ! tylko nie jako stacja robocza ale terminal tekstowy... To coś nie ma proca przetwarzającego dane. Może to być terminal w banku, na poczcie - cokolwiek. A jakie ma wyprowadzenia??? kto wie? :) Generalnie - bez serwera terminalowego nawet tego nie odpalisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaWrzOL Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 to ze nie odpali to wiem :D ale po wlaczeniu pika czyli zyje :D mam juz serwer Sinuxa podobno tez jest jakis emulator pon windy... Jestem zielony w sprawach ixowych :wink: wiec torche to potrwa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...