marcellus Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Witam :) Mam dylemat... a raczej zastanawiam sie czy warto skorzystac z tej promocji? Tak duzego dysku w sumie to nie potrzebuje (rozgladalem sie za jakas 60.) no ale trafilem na COS takiego :) Do tej pory nie mialem kontaktu z Caviar'ami :( Jak glosno one pracuja? Czy cash 8 MB rzeczywiscie daje o wiele wiecej niz 2 MB ?... No i na koniec ;) Moja plyta obsluguje ATA133 a ten dysk to ATA100. Czy duzo strace jak nie kupie dysku Maxtora?... Uogolniajac ;) Pomozcie! :) Z gory dziekuje za pomoc w decyzji :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Jesli masz 120 GB za 600 pln to BIERZ!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 oczywiscie ze warto, pomijajac ze to bardzo szybki i dobry dysk, 120 gb za 600 zeta zawsze warto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 to super dyzio miałem wczesniej barracude i nie ma porównania te 8mb cache naprawdę dużo daje dysk jest zajebiocha wydajny,szybki i prawie niesłyszalny ata 133 w maxtorze i tak nie wykorzystasz a gwarantuje Ci ze caviar na ata100 bedzie i tak szybszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josef Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Witam :) Mam dylemat... a raczej zastanawiam sie czy warto skorzystac z tej promocji? Gdzie są takie promocje? Za 600 zł to jak za darmo - ok. 500 zł kosztują 80 GB, czyli za setacza masz dodatkowe 40 GB. Swoją drogą w różnych testach ten Caviar wyszedł bardzo dobrze, nie wiem tylko jak z awaryjnością (to mnie najbardziej interesuje). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 "miałem wczesniej barracude i nie ma porównania" Powiedz mi a w ktorej aplikacjii zauwazyles az tak wielka roznice miedzy BIV a Caviarem , nie chce znowu wywolac jakiejs wojny ale czasem przesadzacie mowiac ze np Maxtor ata 133( bo ma ata 133) jest duzo szybszy od BIV w czym ??, tak samo z tym 8Mb cachu w testach nawet 2 % roznicy nie ma miedzy Caviarem z wiekszym cachem a tym zwyklym . Z zegarkiem przy kompie siedzisz i roznice mierzysz w rozpakowaniu rara ? 5 sejund i cieszysz sie jak dziecko ? (tego sie nie odczuje przy zwyklym uzytkowaniu kompa ) . Ten Caviar to naprawde super dysk , ale jednak go slychac a ja mam kompa na biurku i spowolnione wiatraki i mi przeszkadza najmniejsze brzekanie . Wracajac do pytania napewno takim dyskiem za 600 zl bym nie pogardzil , wiec smigaj po niego i to juz ;) bo wykupia . Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 "miałem wczesniej barracude i nie ma porównania" Powiedz mi a w ktorej aplikacjii zauwazyles az tak wielka roznice miedzy BIV a Caviarem , nie chce znowu wywolac jakiejs wojny ale czasem przesadzacie mowiac ze np Maxtor ata 133 jest duzo szybszy od BIV w czym ??, tak samo z tym 8Mb cachu w testach nawet 2 % roznicy nie ma miedzy Caviarem z wiekszym cachem a tym zwyklym . Z zegarkiem przy kompie siedzisz i roznice mierzysz w rozpakowaniu rara ? 5 sejund i cieszysz sie jak dziecko ? (tego sie nie odczuje przy zwyklym uzytkowaniu kompa ) . Ten Caviar to naprawde super dysk , ale jednak go slychac a ja mam kompa na biurku i spowolnione wiatraki i mi przeszkadza najmniejsze brzekanie . Wracajac do pytania napewno takim dyskiem za 600 zl bym nie pogardzil , wiec smigaj po niego i to juz ;) bo wykupia . Pozdrawiam czy ja gdzieś pisałem o wydajności???o tym że ten caviar jest dużo szybszy od baraka???????????? więc po prostu używałem baraka blisko rok-i im dłużej go miałem tym bardziej pracował niestabilnie mimo tego iż brak było badsectorów! a poza tym temp!!! po godzinie pracy nie dało się go wziośc do ręki-więc bez dodatkowego chłodzenia ani rusz gdybym dzisiaj kupował hdd wybrałbym tylko caviara albo maxtora-że nie wspomnę już o tej okazji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 "więc po prostu używałem baraka blisko rok-i im dłużej go miałem tym bardziej pracował niestabilnie mimo tego iż brak było badsectorów! To znaczy jak sie objawiala niestabilnosc dysku ?( a miales BIV czy starsze modele ? ) Oczywiscie masz racje ten Caviar jest super :) ale ja wole cisze , nawet w testach na jakiejs polskiej witrynie ostatnio porownywali pare firmy oprocz Maxtora , i prawe wszedzie wygrywal Caviar i IBM ,ale koles podsumowujac i tak podal ze do domu najlepasza jest BIV :) . To samo jest z czasami dostepu powiedz mi jak zauwazasz ronice miedzy 8 a 12 ms ? W ktorym momencie jezeli chodzi o Ata 133 masz transfer powyzej 100 MB/s . Te 8MB cachu to troche chwyt marketingowy ze strony Caviara . Jak chcesz to poczytaj sobie na Tomshardware juz stary troche test ale na temat http://www.tomshardware.pl/storage/02q1/02...0305/index.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 "więc po prostu używałem baraka blisko rok-i im dłużej go miałem tym bardziej pracował niestabilnie mimo tego iż brak było badsectorów! To znaczy jak sie objawiala niestabilnosc dysku ?( a miales BIV czy nowsze modele ? ) Oczywiscie masz racje ten Caviar jest super :) ale ja wole cisze , nawet w testach na jakiejs polskiej witrynie ostatnio porownywali pare firmy oprocz Maxtora , i prawe wszedzie wygrywal Caviar i IBM ,ale koles podsumowujac i tak podal ze do domu najlepasza jest BIV :) . To samo jest z czasami dostepu powiedz mi jak zauwazasz ronice miedzy 8 a 12 ms ? W ktorym momencie jezeli chodzi o Ata 133 masz transfer powyzej 100 MB/s . Te 8MB cachu to troche chwyt marketingowy ze strony Caviara . Jak chcesz to poczytaj sobie na Tomshardware juz stary troche test ale na temat http://www.tomshardware.pl/storage/02q1/020305/index.html ale o czym Ty piszesz czytasz posty wogóle?????? czy ja napisałem coś o czasach dostępu?? o jakiś różnicach w wydajności?? czytaj,czytaj to co piszą inni miałem b4 i wcale ona taka cicha to nie jest po wielomiesięcznym użytkoaniu-ale wiem że jak się trafi na dobry egzemplarz to sprawuje się nieżle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 a jak piszesz"koleś który testował posumowując stwierdził iż b4 jest najlepsze do domu" to wierz kolesiowi od testu-i koniec tematu-jak to dla Ciebie jest wyznacznikiem jakości,trwałości,wydajnosci sprzętu-no comments Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 ale o czym Ty piszesz czytasz posty wogóle?????? czy ja napisałem coś o czasach dostępu?? o jakiś różnicach w wydajności?? Ale jestes nerwowy , pisze dla tych nowych co sie pytaja o Ata 133 ja sobie przeczytasz co koles napisal w pytaniu to zobaczysz czemu pisze o ata 133 , a czasu dostepu dodalem od siebie . I nie denerwuj sie takm bo sie w gacie skitrasz z rana . Aha bardzo mi sie podoba termin niestabilnosc dysku hmmmm , wieszal kompa ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 a jak piszesz"koleś który testował posumowując stwierdził iż b4 jest najlepsze do domu" to wierz kolesiowi od testu-i koniec tematu-jak to dla Ciebie jest wyznacznikiem jakości,trwałości,wydajnosci sprzętu-no comments Zauwaz ze nie mam dysku Samsunga , tylko Seagata wiec chyba kupuilem dysk jedenj z lepszych firm na rynku 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 :arrow: jezeli 120 gb dostaniesz za 600 zl (jak wyzej w temacie), to nie ma sie nad czym zastanawiac - bierz! marcellus - moglbys napisac informacje, gdzie kupujesz tego twardego? tez bym sie skusil :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 ale o czym Ty piszesz czytasz posty wogóle?????? czy ja napisałem coś o czasach dostępu?? o jakiś różnicach w wydajności?? Ale jestes nerwowy , pisze dla tych nowych co sie pytaja o Ata 133 ja sobie przeczytasz co koles napisal w pytaniu to zobaczysz czemu pisze o ata 133 , a czasu dostepu dodalem od siebie . I nie denerwuj sie takm bo sie w gacie skitrasz z rana . Aha bardzo mi sie podoba termin niestabilnosc dysku hmmmm , wieszal kompa ?? nie jestem nerwowy ale pisanie smutnych kawałków jest żałosne i przytaczanie z nich jakiś opini(patrz wyżej) dalszą cześc twojej wypowiedzi pozostawiam bez komentarza-wyglądasz mi na sflustrowanego małolata Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 a jak piszesz"koleś który testował posumowując stwierdził iż b4 jest najlepsze do domu" to wierz kolesiowi od testu-i koniec tematu-jak to dla Ciebie jest wyznacznikiem jakości,trwałości,wydajnosci sprzętu-no comments Zauwaz ze nie mam dysku Samsunga , tylko Seagata wiec chyba kupuilem dysk jedenj z lepszych firm na rynku 8O czyli co?? to co ty masz to jest najlepsze???? a propos-co masz do hdd samsunga??? najlepiej nie mieć,nie używać a mieszać z błotem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 ale o czym Ty piszesz czytasz posty wogóle?????? czy ja napisałem coś o czasach dostępu?? o jakiś różnicach w wydajności?? Ale jestes nerwowy , pisze dla tych nowych co sie pytaja o Ata 133 ja sobie przeczytasz co koles napisal w pytaniu to zobaczysz czemu pisze o ata 133 , a czasu dostepu dodalem od siebie . I nie denerwuj sie takm bo sie w gacie skitrasz z rana . Aha bardzo mi sie podoba termin niestabilnosc dysku hmmmm , wieszal kompa ?? nie jestem nerwowy ale pisanie smutnych kawałków jest żałosne i przytaczanie z nich jakiś opini(patrz wyżej) dalszą cześc twojej wypowiedzi pozostawiam bez komentarza-wyglądasz mi na sflustrowanego małolata He a ty na zamotanego pierdziela :) chcialem powiedziec pare madrych rzeczy odnoscie Ata 133 , i innych smiesznych parametrow ktore sa nie wazne, a sluza tylko do pozyskania nowych guuupiutkich klientow . Jestes nowy na forum wiec nie wiesz ile tu bylo klotni na te tematy . Sumujac chodzilo mi o to ze nie wazne czy kupisz Maxtora , Caviara czy BIV to kwestia nazwy bo roznicy nie odczujesz no chyba tylko w halasie, to samo tyczy sie awaryjnosci to kwestia szczescia . Pozdrawiam Arek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 a jak piszesz"koleś który testował posumowując stwierdził iż b4 jest najlepsze do domu" to wierz kolesiowi od testu-i koniec tematu-jak to dla Ciebie jest wyznacznikiem jakości,trwałości,wydajnosci sprzętu-no comments Zauwaz ze nie mam dysku Samsunga , tylko Seagata wiec chyba kupuilem dysk jedenj z lepszych firm na rynku 8O czyli co?? to co ty masz to jest najlepsze???? a propos-co masz do hdd samsunga??? najlepiej nie mieć,nie używać a mieszać z błotem Mam jednego na stanie i troche dziwnie chodzi , tzn duzo stuka glowica a mala czyta 8O . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 QQQ....A RĘCE OPADAJĄ!!! PARĘ MĄDRYCH RZECZY!!! HEHE DOBRE SOBIE!!!- Z TAKIM GADANYM IDZ NA RZECZNIKA SAMOOBRONY PIE...... TRZY PO TRZY UWAŻASZ ŻE ZJADŁEŚ WSZYSTKIE ROZUMY? TO ŻE JESTEM NA FORUM NOWY -TO NIE ZNACZY ZE NIE WIEM OCZYM PISZE I NIE PRZEGLĄDAŁEM STARYCH POSTÓW ZGADZAM SIĘ Z TWOIM OSTATNIM ZDANIEM-KONIEC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 QQQ....A RĘCE OPADAJĄ!!! PARĘ MĄDRYCH RZECZY!!! HEHE DOBRE SOBIE!!!- Z TAKIM GADANYM IDZ NA RZECZNIKA SAMOOBRONY PIE...... TRZY PO TRZY UWAŻASZ ŻE ZJADŁEŚ WSZYSTKIE ROZUMY? TO ŻE JESTEM NA FORUM NOWY -TO NIE ZNACZY ZE NIE WIEM OCZYM PISZE I NIE PRZEGLĄDAŁEM STARYCH POSTÓW ZGADZAM SIĘ Z TWOIM OSTATNIM ZDANIEM-KONIEC Hehehe fajnie tak z rana sie troche poklucic ,w jednym masz racje koniec :) Tak sie sklada ze mialem juz tego Caviara u siebie na Asusie i powiem szczerze ze za duzej roznicy to ja nie odczulem . A swoja strona to ciekaw jestem ile ty masz lat skoro na mnie mowisz gowniarz ? Jak mozesz to podaj mi jeszcze jakie masz u sibie temp na tym caviarze . I powiedz jak ta niestabilnosc Barracudy sie objawiala bo mnie to strasznie irytuje :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 QQQ....A RĘCE OPADAJĄ!!! PARĘ MĄDRYCH RZECZY!!! HEHE DOBRE SOBIE!!!- Z TAKIM GADANYM IDZ NA RZECZNIKA SAMOOBRONY PIE...... TRZY PO TRZY UWAŻASZ ŻE ZJADŁEŚ WSZYSTKIE ROZUMY? TO ŻE JESTEM NA FORUM NOWY -TO NIE ZNACZY ZE NIE WIEM OCZYM PISZE I NIE PRZEGLĄDAŁEM STARYCH POSTÓW ZGADZAM SIĘ Z TWOIM OSTATNIM ZDANIEM-KONIEC Hehehe fajnie tak z rana sie troche poklucic ,w jednym masz racje koniec :) Tak sie sklada ze mialem juz tego Caviara u siebie na Asusie i powiem szczerze ze za duzej roznicy to ja nie odczulem . A swoja strona to ciekaw jestem ile ty masz lat skoro na mnie mowisz gowniarz ? Jak mozesz to podaj mi jeszcze jakie masz u sibie temp na tym caviarze . no to koniec już tych "smutnych postów" bo w końcu doszliśy do porozumienia-co najwazniejsze temp na caviarze-ok 28-30 stopni - od spodu mam cooler 90x90 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Ja mialem troche wiecej na tym Caviarze u siebie po przerzuceniu paru divx'ow mial 35 stopni . A na BIV mam maly wiatraczek zamontowany i nie przekraczam 36 stopni po defragmentacji . A czy temat byl smutny to ja nie wiem, bo sie bawilem dobrze . No i Trzymaj sie ramy to sie nie posramy . Papatki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Witam :) Mam dylemat... a raczej zastanawiam sie czy warto skorzystac z tej promocji? Tak duzego dysku w sumie to nie potrzebuje (rozgladalem sie za jakas 60.) no ale trafilem na COS takiego :) Do tej pory nie mialem kontaktu z Caviar'ami :( Jak glosno one pracuja? Czy cash 8 MB rzeczywiscie daje o wiele wiecej niz 2 MB ?... No i na koniec ;) Moja plyta obsluguje ATA133 a ten dysk to ATA100. Czy duzo strace jak nie kupie dysku Maxtora?... Uogolniajac ;) Pomozcie! :) Z gory dziekuje za pomoc w decyzji :) cena bardzo atrakcyjna wiec sie nie zastanawiaj tylko bierz ten dysk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 sam bym chętnie wziął taki dysk za tą cenę. marcellus, gdzieś w Krakowie takie dyski mają? w sklepie czy po znajomości? Pozdrawiam M. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 popatrzcie na allegro , wlasnie takie dyski gosciu sprzedaje za 600 zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeBo Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Prze jaja !!!!!!!!!!!!!!! ROTFL !!!! Kolesie jak wyceniaja dysk twardy warty 900 zeta: jeden dal 2 zeta drugi go przebil i rzucil 2.25 (kotlet6 :lol: )... No k u r w a niemoge po prostu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Nad czym Ty się zastanawiasz??????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 kurde stary gdybym ja mial taka okazje to obrabowalbym pare emerytek i wycinal do sklepu po dysk! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Masz go już czy jeszcze nie?? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quake4 Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 no i co z tym dyskiem? gdzie mozna go kupic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyczek Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Na polskim necie były ostatnio dwa duże przekrojowe testy dysków twardych z których wynika ża 8MB Caviary są najlepsze. Nie są tak ciche jak barracudy ale skoro kolega wyżej stwierdził że nie są też głośne to według mnie idealna okazja. Do tego 120 GB za 600 zeta huhuh :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...