mentor111 Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Dostałem modem/router ADSL od mojego ISP i teraz chciałbym ustawić go w tryb routera (dymyslnie chyba jest jako brigde). Wiem że robi się to min. z poziomu przeglądarki ale skąd mam wziąć ardes IP modemu na którym ta konfiguracja bedzie dostępna. Na stronie producenta nic na ten temat nie pisze. Moj modem to TAINET Scorpio 1510 AE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 sprawdz jaki masz adres bramy domyslnej w swoim systemia win95/98/Me -> winipcfg win2k/winXp -> najpierw cmd -> ipconfig ten adres bedzie adresem router'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 zgadza się, ale tylko jeśli był już skonfigurowany pod Ciebie, jeśli nie, to kłania się instrukcja obsługi (zazwyczaj 10.0.0.2) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentor111 Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Pracuje on jako mostek wiec jest przeźroczysty takze brama odpada, 10.0.0.2 nie wejdzie a instrukcji nie posiadam. I gdze tego szukac .... moze jakims skanerem portow 80 pojechac (ale ja sie na tym nie znam wienc nie wiem czy mozna) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 w takim razie powinien on miec takie cos jak port konsoli.... albo sciagnij sobie GFI LanGuard, odlacz od tego routera wszystkie kable oprocz swojego i odpal GFI..... przeskanuj rozne IP to moze trafisz.... albo prosciej :P www.google.pl -> nazwa urzadzenia +manual i sie znajdzie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...