Misyo Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 fetorman: głupoty gadasz... ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Otoz czytalem na tym forum ( a gdziezby indziej :) ) ze niektore osoby (ciezko mi podac kto dokladnie) zmieniaja z 12/16 na 9/12 poniewaz za duze sa rurki i nie bardzo mozna je ksztaltowac w budzie, a wydajnosc jest porownywalna z 9/12. A czy jak bedzie mniejsza srednica to nie zwiekszy sie predkosc przeplywu ?? Zakladajac ze pompka ma 1200 lub 2000L. To chyba lepsze niz wieksza srednica z wolniejszym przeplywem. Co wy na to :arrow: Tak naprawde to predkosc (patrzac ogolnie na caly system) nie ma znaczenia. Liczy sie ilosc przepompowanej wody. :arrow: Jak Ci sie latwiej oddycha: przez slomke czy normalnie? Teraz tak samo masz w WC - im wieksze ID tym mniejsze opory i wiekszy waterflow. :arrow: policz sobie pola przekroju dla weza 12 i 9 ID. :arrow: im mniejszy waz tym latwiej go ulozyc, ale sa jakies granice. Nikt nie wsadzi do WC 6 ID! Na przyszlosc polecam lekture forum przed gloszeniem takich rewolucyjnych hasel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noe9 Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Ja tam zamówiłem Nuka z Wtykowymi 14/14/14... może jest troszke problemu z ułożeniem tego w kompie ale za to bardzo dobry przepływ... skręcane są pewniejsze ale za to mają mniejszy przekrój i powodują większe opory choć z drugiej strony za granicą używają skręcanych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Gdańsk Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 tylko choinki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...