Skocz do zawartości
koldyka

zmiana wersji jezykowej windows xp

Rekomendowane odpowiedzi

Mam laptopa z oryginalnym sys win xp pro tylko, ze jest po angielsku :(

Czy ktos zna sposob jak go przerobic na polski, albo chociaz zrobic tak, zebym mial w programach polskie znaki?

Instalacja sys z wersji polskiej odpada bo to laptop toshiby i mam do niego specjale plyty do inst systemu, z innych nie pojdzie.

Moze da sie jakos nalozyc na niego sys polski? Moze jakas strone kodowa wgrac czy cus?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koldyka, z polskimi znakami nie powinno być problemu, moze brakuje czcionek w systemie.

A co do spolszczenia, to jedyne co przychodzi mi na myśl to rozpakowanie service packa w wersji angielskiej, to samo z wersja polską, zamienić wszystkie dll'e i exe'ki w wersji angielskiej na te z polskiego(wszystkie inne pliki muszą pozostać bez zmian) i spróbować to zainstalować.

Ewentualnie wymienić w systemie wszystkie dll'e i exe'ki na te z wersji polskiej.

Niestety rozwiązane takie jest dość ryzykowne. Róznice między wersja polską i angielską nie ograniczają się tylko do samego języka, ale i drobnych modyfikacji plików i rozwiazanie takie może doprowadzić do błedów w działaniu systemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm nie wiem czy jest takie cos do XP, ale do 2003 jest multilangue MUI, miedzy innymi spolszczajaca angielskiego windowsa... nie wszystko. ale duzo interfejsu zostaje przetlumaczone... szukaj, moze cos takeigo znajdziesz i dla XP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi