koldyka Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Mam laptopa z oryginalnym sys win xp pro tylko, ze jest po angielsku :( Czy ktos zna sposob jak go przerobic na polski, albo chociaz zrobic tak, zebym mial w programach polskie znaki? Instalacja sys z wersji polskiej odpada bo to laptop toshiby i mam do niego specjale plyty do inst systemu, z innych nie pojdzie. Moze da sie jakos nalozyc na niego sys polski? Moze jakas strone kodowa wgrac czy cus? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoB Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 NIe rozumiem dlaczego instalacja wersji polskiej odpada? Laptop jak każdy inny komputer - musi dać się zainstalować system z innej płyty niż ta 'specjalna' od laptopa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 koldyka, z polskimi znakami nie powinno być problemu, moze brakuje czcionek w systemie. A co do spolszczenia, to jedyne co przychodzi mi na myśl to rozpakowanie service packa w wersji angielskiej, to samo z wersja polską, zamienić wszystkie dll'e i exe'ki w wersji angielskiej na te z polskiego(wszystkie inne pliki muszą pozostać bez zmian) i spróbować to zainstalować. Ewentualnie wymienić w systemie wszystkie dll'e i exe'ki na te z wersji polskiej. Niestety rozwiązane takie jest dość ryzykowne. Róznice między wersja polską i angielską nie ograniczają się tylko do samego języka, ale i drobnych modyfikacji plików i rozwiazanie takie może doprowadzić do błedów w działaniu systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Nie polecam takiego rozwiazania, ktore zaproponowal sgj. Lepiej juz zainstaluj polska wersje systemu. Jezeli zadowola cie tylko polskie znaki, do dodaj uklad klawiatury Polski Programisty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeNeK Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 hmm nie wiem czy jest takie cos do XP, ale do 2003 jest multilangue MUI, miedzy innymi spolszczajaca angielskiego windowsa... nie wszystko. ale duzo interfejsu zostaje przetlumaczone... szukaj, moze cos takeigo znajdziesz i dla XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...