DrastiC Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Niewiem czy w dobrym dziale pisze ale mam XP i mi sie cos takiego wladowalo i mi zamyka komputer samo co jakis czas...Tego worma nieda sie usunac zadnym znanym mi programem.Jesli ktos juz mial doczynienia z tym robakiem niech mi powie jak mozna go usunac... Zegnam bo zaczelo sie wlasnie odliczanie THX za pomoc :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 "Tego worma nieda sie usunac zadnym znanym mi programem" a czym probowales ? sa specjalne erasery - click Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaros Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Może to jakaś odmiana Blastera? Jak zaczyna Ci odliczać uruchom wiersz poleceń i wpisz: shutdown -a To powinno zatrzymać odliczanie, wtedy poszukaj jakichś dziwnych procesów - jak znajdziesz to zakończ, poszukaj exeków o takiej nazwie jak proces i wywal je, poszukaj wpisów w rejestrach (po nazwie, bez rozszerzenia) i wywal je. Poskanuj skanerami on-line: skaner.mks.pl i wirusy.wp.pl Może pomoże ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 "Tego worma nieda sie usunac zadnym znanym mi programem" a czym probowales ? sa specjalne erasery - click Te fixy nie dzialaja na Welchie :evil: Ja sam mam ten problem i za zadne skarby nie da sie dziada usunac. Jest tak chyba dlatego ze robak sie wbija w svchost.exe i kazdorazowe "niby" usuniecie konczy sie tym, ze po jakims czasie MKS Online lub inne antyviry pokazuja jego obecnosc. Co gorsza Welchia rozwala profil usera przez co w moim przypadku skonczylo sie to utrata hasla oraz niemoznoscia jego odtworzenia. Moim zdaniem na Welechie dziala tylko jedno - format :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=620...ghlight=welchia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=620...ghlight=welchia Spoko tylko ja zaraz po postawieniu Windy XP SP1 (kabel sieciowy odlaczony i firewall Kerio) zapodalem WindowsUpdate i wszystkie aktualizacje krytyczne. Pozniej ustawilem haslo na profil i po jakims czasie (0,5 dnia :? ) blokuje mi system i po restarcie haslo na profil mozna sobie wsadzic w d...e. W awaryjnym odpalam FixWelch Symanteca i wszystko ladnie pieknie - usuwa go. Ustawiam znow haslo i qpa - welchia infekuje ponownie :evil: Sprobuje jeszcze patentu z zablokowaniem w firewallu portu 135... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...