saycer Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 witam. noszę się z zamiarem zmiany zasilacza w moim sprzęcie. sporo już wiem ale nadal mam wątpliwości. :?: chcę mieć przede wszystkim cichy zasilacz, co wybrać: Chiftec DUAL FAN z aktywnym PFC lub Chiftec BIG FAN z pasywnym PFC czy BIG FAN będzie bardziej cichy i będzie bardziej efektywnie chłodził bo podobno ten drugi model troche sie grzeje? czy rezygnować z aktywnego PFC na rzecz większego wentylatora?? może łatwiej byłoby mi podjąć decyzje gdyby Chiftec zrobil model BIG FAN z aktywnym PFC??? Wiem że Huntkey ma taki model ale cena troche mnie zniechęca, jestem gotów wydać max 260zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 DF jest cichszy - polecam - do 260 nic lepszego nie znajdziesz ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzi Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Z big fanami ponoc taki problem jest ze nie ma 12cm cichych tyle co 8cm. Tak ze te 12 mimo ze powinny teoretycznie byc cichsze wcale w praktyce nie sa. No i przez actiwe mniej Ci sie nagrzeje a przez to mniejsze obroty i ciszej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...