trixi Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Czym się różnią te dwie wersje linuxa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolores haze Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 strzelam, serio :) i386 - wersja kompatybilna wstecz z maszynami 386 i wyzej :) i586 - wersja kompatybilna wstecz tylko do architektury pentium1 i ani kroku wyzej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 strzelam, serio :) i386 - wersja kompatybilna wstecz z maszynami 386 i wyzej :) i586 - wersja kompatybilna wstecz tylko do architektury pentium1 i ani kroku wyzej :) zle strzelasz i386 czyli mozna zainstalowas na 386 , 486 , 586 , 686 itd i586 mozna zainstalowac na maszynach od 586 wzwyz ( miedzyinnymi obsuga koprocesora , mmx i jeszcze paru bzdur przyspieszajacych np kompilacje ( gentoo ) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 i386 ==> 386 i586 ==> pentium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolores haze Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 no dokladnie to mialem na mysli. moze sie zle wyrazilem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <<TyBiAs>> Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 hm, pogubilem sie :P jak mam athlonaXp, to instulej i386??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolores haze Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 i386 - dziala na wszystkim powyzej 386 z nim wlacznie. i586 - dziala na wszystkim powyzej pentium z nim wlacznie. jezeli nie planujesz zmienic athlona na 486 lub 386 :) to mozesz posadzic i586 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daleth Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 roznica pomiedzy i386 a i586 jest nieznaczna, kilka optymalizacji, oczywiscie jak dasz "-march=i586" tak przygotowanego progsa nie odpalisz na i386 (moga byc wyjatki, ale nie musza ;) ), zysk z zoptymalizowania dopiero jest znaczny przy przesiadce na i686 [ czyli pentium z mmx`ami, poprawcie mnie bo niezaabardzo pamietam ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 roznica pomiedzy i386 a i586 jest nieznaczna, kilka optymalizacji, oczywiscie jak dasz "-march=i586" tak przygotowanego progsa nie odpalisz na i386 (moga byc wyjatki, ale nie musza ;) ), zysk z zoptymalizowania dopiero jest znaczny przy przesiadce na i686 [ czyli pentium z mmx`ami, poprawcie mnie bo niezaabardzo pamietam ]chyba mi nie powiesz ze uzycie koprocesora to malo :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Chcesz powiedziec, ze kod skompilowany dla i386 nie zawiera obslugi kooprocesora? ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Chcesz powiedziec, ze kod skompilowany dla i386 nie zawiera obslugi kooprocesora? ;-) ty mi chyba nie powiesz ze 386 sx miala koprocesor :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borys121 Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Chcesz powiedziec, ze kod skompilowany dla i386 nie zawiera obslugi kooprocesora? ;-) ty mi chyba nie powiesz ze 386 sx miala koprocesor :?: Ano miały Szanowny panie poczytaj nizej http://www.komputery-internet.net/asembler.../koprocesor.php pozdrówka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Masz Athlona, więc zainteresuj się PLD (www.pld-linux.org) które jest mielone również specjalnie dla tego proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Chcesz powiedziec, ze kod skompilowany dla i386 nie zawiera obslugi kooprocesora? ;-) ty mi chyba nie powiesz ze 386 sx miala koprocesor :?: Ano miały Szanowny panie poczytaj nizej http://www.komputery-internet.net/asembler.../koprocesor.php pozdrówka Szanowny panie to moze pan doczyta to co przedstawil --- 386 sx z zewnetrznym koprocesorem nazywane bylo 387 a tutaj troszke historii http://edgar42.webpark.pl/procki.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 O ile pamiętam, to ŻADEN i386 nie miał koprocesora. Koprocesorem był zewnętrzny i387. Pierwszym procem Inetla z wbudowanym koprocesorem był i486DX, bo w i486SX właśnie jego wycieli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borys121 Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 ty mi chyba nie powiesz ze 386 sx miala koprocesor :?:[/ a tutaj troszke historii http://edgar42.webpark.pl/procki.htm Tym razem masz chyba sporo racjii Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Wyrosl nowy watek. ;-) A mi chodzilo tylko o to, ze kod skompilowany dla i386 wykorzystuje koprocesor, jesli jest on obecny (jesli nie ma go fizycznie to jest taka sprytna opcja w konfiguracji jadra zwaca sie co-processor emulation lub jakos tak). To przeciez nie jest kod tylko dla i386. To tak gwoli wyjasnienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Wyrosl nowy watek. ;-) A mi chodzilo tylko o to, ze kod skompilowany dla i386 wykorzystuje koprocesor, jesli jest on obecny (jesli nie ma go fizycznie to jest taka sprytna opcja w konfiguracji jadra zwaca sie co-processor emulation lub jakos tak). To przeciez nie jest kod tylko dla i386. To tak gwoli wyjasnienia.tylko zauwaz ze prawie zawsze na tym forum uzyskuje sie odpowiedzie , 99% postow to offtopic ( jak zreszta ten ) :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...