ur8an Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 SIEMA 4ALL Zaladam u siebie w chacjendzie stałe łącze i w opcji mam do wyboru (za 10 zl miesiecznie) Zewnetrzne/Routowalne IP i nie wiem czy sie skusic na to. 10 zl to nie majatek a kumpel powiedzial ze dzieki temu transfer mi wzrosnie :) Na jakiej zasadzie to dziala i czy rzeczywiscie polepsza to transferek ???? Pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alien_x Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Czy polepszy transfer? W programach p2p zapewne tak, ale nie jest to regułą, a na stronach WWW i z FTP nie zauważysz żadnej różnicy. Dzięki zewnętrznemu IP Twój komputer widoczny jest w Internecie, możesz sobie postawić serwer FTP, WWW, jakiejś gierki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 to samo mozesz zrobic na routowalnym IP, ale to jest zabawa z adminem, zeby porty przekierowywal itp.... lepiej doplacic i miec z glowy admina :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alien_x Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Jeśli jest to większa firma to wątpie, żeby admin zgodził się przekierować porty, a jeśli nawet to portu m.in. 80 i 21 na 99% nie przekieruje. Jeśli zamierzasz tylko chodzić po stronkach i czasem coś tam ściągnąć z FTP to nie ma sensu nawet za 10 zl, ale jeśli jest to jakieś szybsze łącze to zawsze będziesz mógł postawić jakiś serwer na swoim kompie to jak najbardziej się opłaca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...