Skocz do zawartości
yuri

Sprzęt a DoomIII

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.gamespy.com/asp/image.asp?/arti...002/doom3/2.jpg

http://www.gamespy.com/asp/image.asp?/arti...002/doom3/3.jpg

no te screen-y nie wyglądają już tak ładnie jak pierwsze.

wydaje mi się że przy dobrej optymalizacji kodu powinno działać na niezbyt wygurowanej konfiguracji sprzętowej.

co wy na to :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja myslę ze od gf3 w góre nie powinno być problemów-mam nadzieję (bo zmiany grafy nie szykuje nawet pod taką gre jak doom3)

a tak na marginesie

zdaję sobie sprawę że to soft napedza koniunkturę hardwarowi ale z drugiej strony po co id software robiłaby produkt który pójdzie na co 10 kompie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale z drugiej strony po co id software robiłaby produkt który pójdzie na co 10 kompie

i napewno tego nie zrobia bo nie sa po prostu glupi, imho proc na poziomie xp 1600 + gf3 bedzie spoko, a jak np aax2 to juz raczej ge4, a radek9700 powinien byc pelen komfort

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mysle ze bedzie dokladnie takim samym wyznacznikiem jak kiedys Unreal

Bez P 200 i voodoo nie dalo sie grac tak samo bedzie i teraz, P4 1,5 Gh i GF 3

Chociaz te screeny w porownaniu do tych pokazowych rzeczywiscie wygladaja slabiej ale co tam kto byl na ECTS 2002 ten widzial.

A ja to sobie z P III GF 2 MX moge poogladac screeny i pograc w kulki :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, AXP 1600+ i GF3, a ja z moim GF2Ti mogę sobie odpalić najwyżej filmiki z sieci?

Czytałem, że GF2Ti będzie sprecyzowany w minimalnych wymaganiach, czyli co? 640*480 w 16 bitach? Tylko dlatego, że jestem biedny? Buuu...

Ja chce pograć w Dooma III, a jak nie będę mógł to do [gluteus maximus] z id soft. !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, AXP 1600+ i GF3, a ja z moim GF2Ti mogę sobie odpalić najwyżej filmiki z sieci? 

Czytałem, że GF2Ti będzie sprecyzowany w minimalnych wymaganiach, czyli co? 640*480 w 16 bitach? Tylko dlatego, że jestem biedny? Buuu...

Ja chce pograć w Dooma III, a jak nie będę mógł to do [gluteus maximus] z id soft. !

nie bój nic-za rok mój drogi to się może stać wszystko....np.radek9700za 500zeta(hehe -mam nadzieję)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yyyyy to jak myslicie czy na moim sprzecie pogram sobie w 1600x1200 32bit, AAx4 i wszystko na high :-) ale tak na powaznie to ciekawe czy jak ta gra wyjdzie to czy bedzie mozna tak pograc na sprzetach ktore beda wtedy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i wała. Przeczytałem właśnie, że koleś przeczytał :wink: , że filmik z Doom3 to praktycznie to samo, co na E3 :? :

tom666 [Pretorianin]

" I po demie dooma 3" , malo kto realnie myslal o tym ze wycieknie cokolwiek grywalnego.

Ale kazdy chyba mial jakas cicha nadzieje. Juz po wszytskiem. Nadzieje zostaly rozwiane.

Demonstracja nastapila. Nie roznila sie zbytnio od tej Z E3+klika dodatkow. Troche wiecej detali, wszytstko bardziej ostre, badziej dopieszczone itd Wszytsko co pokazano, bylo liczone

w czasie rzeczywistym, lacznie z wszystkimi przerywnikami na P4 2.2 Ghz i Redeonie 9700. Ponoc chodzilo plynnie:)

Coz..czekamy dalej

Cytat z Forum gryonline 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zabaczy już niebawem jaki potrzebny będzie sprzęt :)

A ciekawe, czy ja będę mógł pograć w max detalach przy 1024x768? Jak myślicie??? Podobno jak ma się 100 klatek w q3 to się będzie miało 20 w doomie 3. A ja na q3dm17 miałem 400 i więcej w /com_maxfps sie nie dalo wlaczyc :lol: A tak na marginesie jak myślicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy takim sprzecie jak ty masz to na 100 % bedzie Ci to chodzic plynnie...

BTW. Za bardzo przezywacie ! Tak samo bylo z Quake III > a ja na swoim AMD 333@350 i Rivce M64 spokojnie, bez stresu ciupalem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od początku wiedziałem, że te wszystkie gadania na temat wymogów Doom'a III można o dupę potłucz. To samo miało być z Q3:A... Pierwsze bety był faktycznie na maxa nie zobtymalizowane, ale późnej to luźno grałem na PII300MHz@374, 64MB RAM, Diamond (R.I.P.) V770@Ultra (Riva TNT2)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiscie, ze bedzie dobrze... ID nie jest takie glupie, akurat co do engine'ow to oni lep maja i wymyslili cos tak pieknego jak konsola jakis czas temu, od q1 ilosc opcji rosla i rosla, az w q3 doszlo do tego poziomu, ze mozna pograc nawet na p190 + Voodoo2 (oficjalne minimalne wymagania byly wyzsze), w D3 z pewnoscia opcji graficzych bedzie jeszcze wiecej niz w q3, wiec naprawde nie wiem czego Wy sie obawiacie.. Poprostu nie uruchomicie gry w full detalach, ale na 640 i niskich detalach to mysle, ze na procku rzedu 1GHz albo i mniej + jakis R7500/dobry GF2 bedzie mozna pograc. A 1024 i detale znane z filmikow zostana dla troche mniejszej rzeszy ludzi :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...