Oven75 Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Siemana Na mój gust to doom 3 nie wiadomo kiedy sie ukarze .Dalej . Zapowiedzi i fotki to sie od kilku miesiecy ukazują. Generacja sprzętu który będzie potrzebny do normalnej gry zmieni się co najmniej raz. Takie mam zdanie na temat dooma 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2002 No z tym to jest niekoniecznie. Wysokie wymagania sprzętowe dzisiejszych gier wyszły już przy Aliens vs Predator 2. Niby w minimalnych wymaganiach Pentek III 450 MHz i 16 MB karta, a w zalecanych Pentium III 700 i 32 MB karta, ale jakoś na Athlonie 800 MHz i 32 MB Rivie TNT2 M64 ledwo mi się gra wyrabiała w 640*480 w średnich detalach. Jak widać ocena sprzętowych wymagań była błędna. Na Athlonie 1.2 GHz + GF2 Pro chodzi spoko, a na Pentiumie III 450 MHz + TNT2 M64 32 MB ledwo rusza na minimalnych ustawieniach. Sęk w tym, że Doom III to ma być gra na niespotykaną dotychczas skalę, i w jej minimalnych wymaganiach ma się znaleźć GF2Ti. Skoro minimalne wymagania dla AVP2 się nie sprawdziły (praktycznie nie da się grać w minimalnych detalach) to ja się obawiam, czy na moim sprzęcie da się grać na średnich detalach w 800*600 albo w 1024*768 (bo mniej to nie warto sobie gry psuć).... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 zabaczy już niebawem jaki potrzebny będzie sprzęt :) A ciekawe, czy ja będę mógł pograć w max detalach przy 1024x768? Jak myślicie??? Podobno jak ma się 100 klatek w q3 to się będzie miało 20 w doomie 3. A ja na q3dm17 miałem 400 i więcej w /com_maxfps sie nie dalo wlaczyc :lol: A tak na marginesie jak myślicie? Ja na swoim sprzecie w q3 najwiecej ile uwidzialem fps to 500 (rowne 500) na swoim konfigu, na ktorym gram na codzien. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturnow Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2002 Na tej imprezie był prezentowany Doom 3 w rozdzielczości 800x600 full detail na P4 2,2 i radeonie 9700... daje do myslenia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 mi się wydaję że nie ma co przesadzać. może będzie rewolucja ale ID Soft. nie jest głupie i nie wyda gry w którą będą mogli pograć sobie tylko posiadacze mocnego sprzętu. oni też chcą zarobić. he he. mogliby jakiegoś benchmarka wydać z który pokaże ile klatek będzie w d3. najlepiej jakiś grywalny :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quill Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Hehehe optymista. Ale tak na serio zobaczcie na to : http://www.gry.wp.pl/core.html?filtr=0,0&x...3&src=zapowiedz Przy moim kompie to pewno na srednich detalach bedzie luz :) A pozatym ID dobrze kod zoptymalizowalo wiec... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Hehehe optymista. Ale tak na serio zobaczcie na to : http://www.gry.wp.pl/core.html?filtr=0,0&x...3&src=zapowiedz Przy moim kompie to pewno na srednich detalach bedzie luz :) A pozatym ID dobrze kod zoptymalizowalo wiec... no tekst napawa optymizmem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 , ale jakoś na Athlonie 800 MHz i 32 MB Rivie TNT2 M64 ledwo mi się gra wyrabiała w 640*480 w średnich detalach. heh to masz pecha bo mi chodzilo bez problemu na moim PIII667 + Voodoo3 2000 [16MB] + 256MB RAMu :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 zabaczy już niebawem jaki potrzebny będzie sprzęt :) A ciekawe, czy ja będę mógł pograć w max detalach przy 1024x768? Jak myślicie??? Podobno jak ma się 100 klatek w q3 to się będzie miało 20 w doomie 3. A ja na q3dm17 miałem 400 i więcej w /com_maxfps sie nie dalo wlaczyc :lol: A tak na marginesie jak myślicie? Ja na swoim sprzecie w q3 najwiecej ile uwidzialem fps to 500 (rowne 500) na swoim konfigu, na ktorym gram na codzien. Kaeres... pozwol, ze nie skomentuje twoich bajek o 500FPS w q3 ;) ;) ;) nie wiem, czy wiesz... ale w q3 Frame rate jest ograniczone do 400FPS !!! Pozniej komenda w konsoli /com_maxfps nic nie daje mozesz pisac nawet 1000 ale juz wiecej klatek nie uzyskasz zatrzymuje sie licznik na 400fps :lol: Wiem, bo sam wpisalem sobie wiekszy com_maxfps i ciagle mialem tylko 400fpsów. No i co Kaeres? Wykryłem niebezpiecznego bajaża??? :lol: :lol: :lol: :lol: :P :P :P :P ;) ;) ;) ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 zabaczy już niebawem jaki potrzebny będzie sprzęt :) A ciekawe, czy ja będę mógł pograć w max detalach przy 1024x768? Jak myślicie??? Podobno jak ma się 100 klatek w q3 to się będzie miało 20 w doomie 3. A ja na q3dm17 miałem 400 i więcej w /com_maxfps sie nie dalo wlaczyc :lol: A tak na marginesie jak myślicie? Ja na swoim sprzecie w q3 najwiecej ile uwidzialem fps to 500 (rowne 500) na swoim konfigu, na ktorym gram na codzien. WIM Czy to mozliwe,zebys na takim sprzecie w q3 wycisnal 500 fps? Nie wierze... jak moj znajomy ma P4 1,6A i taka karte jak ty i ma okolo 250FPS w q3 ;) ;) ;) Znow wykrycie niebezpiecznego bajaża ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quill Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 zabaczy już niebawem jaki potrzebny będzie sprzęt :) A ciekawe, czy ja będę mógł pograć w max detalach przy 1024x768? Jak myślicie??? Podobno jak ma się 100 klatek w q3 to się będzie miało 20 w doomie 3. A ja na q3dm17 miałem 400 i więcej w /com_maxfps sie nie dalo wlaczyc :lol: A tak na marginesie jak myślicie? Ja na swoim sprzecie w q3 najwiecej ile uwidzialem fps to 500 (rowne 500) na swoim konfigu, na ktorym gram na codzien. WIM Czy to mozliwe,zebys na takim sprzecie w q3 wycisnal 500 fps? Nie wierze... jak moj znajomy ma P4 1,6A i taka karte jak ty i ma okolo 250FPS w q3 ;) ;) ;) Znow wykrycie niebezpiecznego bajaża ;D To ty facet nie wiesz co mowisz! Ja na minimalnych detalach i grafie najmniejszej jakiej sie da, na moim sprzecie wyciagnolem 450fpsow! Ze tobie wiecej nie chce pojsc to juz twoj problem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Wszystko zależy od dobrze zrobionego konfiga... picmip 8 rządzi :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Kaeres... pozwol, ze nie skomentuje twoich bajek o 500FPS w q3 nie wiem, czy wiesz... ale w q3 Frame rate jest ograniczone do 400FPS !!! Pozniej komenda w konsoli /com_maxfps nic nie daje mozesz pisac nawet 1000 ale juz wiecej klatek nie uzyskasz zatrzymuje sie licznik na 400fps Wiem, bo sam wpisalem sobie wiekszy com_maxfps i ciagle mialem tylko 400fpsów. No i co Kaeres? Wykryłem niebezpiecznego bajaża??? To dla Ciebie niereformowalny niedowiarku. A moze jeszcze pomiar sredniej liczby fps, ktora wynosi 414,1 - wynika z tego, ze maxymalna ilosc jest powyzej 400 fps, czyz nie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Gr00bY Mazur"]Wszystko zależy od dobrze zrobionego konfiga... picmip 8 rządzi :PZ tym picmipem to przypomnialo mi sie jak z qmplem w q3test cielismy on na p180 i voodo 1 a do tego 32 mega ramu. To bylo cos pieknego picmip na 9 wszystko co sie dalo powylaczane a wygladalo to jak jedna wielka plama.Na dodatek w timedemo robil ze 27 ramek :D Ale zabawa byla !!! Cos pieknego :D Co do wymagan DIII to zanim sie to cudo ukaze to pewnie Radek 9700 nie bedzie niczym specjalnym i ceny spadna do rozsadnego poziomu(mam nadzieje). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaku666 Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Starczy juz AXp 2200, 512 ddr, GeForce4 tTi4600 itd.... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 yo yo yo... ja zrobiłem dziś 743 fps ;) już wierzę w te fpsy przy picmipie 9 LOL LOL LOL Kaeres ty słodziutki kotku :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quill Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Ale se temat znalezliscie. Kto wiecej FPS ma.... A wracajac do Dooma 3, to bedzie zajebista gra! Calkowicie nowy engine i bedzie nawet widac ruch miesni! Gra swiatel itp... JEEEEZZZZZZUUUUUUUUU!!! JA CHCE TA GRE!!!! CHOCIAZ DEMKO!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 yo yo yo... ja zrobiłem dziś 743 fps ;) już wierzę w te fpsy przy picmipie 9 LOL LOL LOL Kaeres ty słodziutki kotku :P Ja na picmipie 5 gram, pisalem, ze to na moim konfigu. Na picmip 9 nie sprawdzalem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Powiedzcie jak zrobic test w Quake III, bo ja jestem w te klocki zielen mexykanska? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 ej kurna MeHow nei wnerwiaj mnie juz swoją totalną gupotą. jesteś głpupszy niż ustawa przewiduje. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 ej kurna MeHow nei wnerwiaj mnie juz swoją totalną gupotą. jesteś głpupszy niż ustawa przewiduje. :lol:Hhhhhh [smiech do rozputku] :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quill Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Ehh troche zboczylismy z tematu co? Mowa o Doom III a nie o Quake 3. Chcecie to zalozcie se nowy topic a nie mi tutaj trujecie. Ten topic jest o nowosciach i info o Doom 3 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Ehh troche zboczylismy z tematu co? Mowa o Doom III a nie o Quake 3. Chcecie to zalozcie se nowy topic a nie mi tutaj trujecie. Ten topic jest o nowosciach i info o Doom 3 :D No wlasnie, jeszcze raz ktos zboczy z tematu temu bana zalatwie :) Ok, to ile masz w q3 ? :):):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Ehh troche zboczylismy z tematu co? Mowa o Doom III a nie o Quake 3. Chcecie to zalozcie se nowy topic a nie mi tutaj trujecie. Ten topic jest o nowosciach i info o Doom 3 :D No wlasnie, jeszcze raz ktos zboczy z tematu temu bana zalatwie :) Ok, to ile masz w q3 ? :):):) Kaeres twój dowcip to totalna inkoherencja. Tak samo jak i gadka dr. Zepsuja. Za to on jest orgazm intelektu, szczytowanie rozsadku i ciota mozgu. Co nie zepsujku? Czasami zastanawiam sie, czemu niektorzy ludzie musza pokazac swoja wyzszosc? Zepsuj zaloze sie, ze jestes glupkiem, ktory jezdzi ztuningowanym Maluchem z pasami na dachu (jak Viper :lol:) A Ty Kaeres pewnie siedzisz w domu nie masz dziewczyny i tylko klupiesz te posty obrazajac inteligentniejszych od siebie. A teraz pytanie... Walnijcie mnie mlotkiem (BANEM) itd. za to co teraz powiem, ale juz q... z dwoma osobnikami nie umialem wytrzymac i z tego jednego o cos spytam. ZEPSUJ skoro ty jestes taki madry to jakie szkoly skonczyles? Taki jestes q... madry? No daj jakies dowody swojej wiedzy a nie ... magisterium z Marketingu i Zarzadzania w filii uniwersytetu Poznanskiego w Bronkowicach mniejszych. Czekam... A teraz pomoc dla kolegi - w q3 wpiszujesz /cg_drawfps 1 i juz masz fpsmeter lub /timdemo i jechane ;) A co do D3 to mowie wam... ze potem wszyscy beda robic gry na tym Enginie... tylko coraz mniej zoptymalizowanym kodzie ;) (LOL MOH:AA) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 A co do D3 to mowie wam... ze potem wszyscy beda robic gry na tym Enginie... tylko coraz mniej zoptymalizowanym kodzie (LOL MOH:AA)Chyba z bardziej zoptymalizowanym kodem. Ale jest Ci wybaczone - hyhyhy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 A co do D3 to mowie wam... ze potem wszyscy beda robic gry na tym Enginie... tylko coraz mniej zoptymalizowanym kodzie (LOL MOH:AA)Chyba z bardziej zoptymalizowanym kodem. Ale jest Ci wybaczone - hyhyhy :) Bravo za inteligencje... lub brak doswiadczenia. Grales w MOH:AA ? Jesli tak i dalej tak twierdzisz to buc jestes. Gra chodzi wolno jak cholera! (A WOLF,chodzil duzo lepiej, a byl bardziej wymagajacy!) :lol: Kaeres... ales dupnal teraz :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Bravo za inteligencje... lub brak doswiadczenia. Grales w MOH:AA ? Jesli tak i dalej tak twierdzisz to buc jestes. Gra chodzi wolno jak cholera! (A WOLF,chodzil duzo lepiej, a byl bardziej wymagajacy!)Sadzisz, ze MOH:AA i WOLF byly na idealnie takim samym engine jak q3? No to Ci podpowiem, ze oni go "lekko" zmodyfikowali, przez co i wymagania wzrosly, a ze inaczej zmodyfikowali engine w WOLFie i w MOH:AA to i wymagania inne.. Silnik D3 mysle, ze nie bedzie potrzebowal modyfikacji :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3dfx Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 nie wiem kiedy sie ukaże DOOM III ale żeby podziwiać te zapowiadana piekna grafike trzega bedzie miec niezla maszynke Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Bravo za inteligencje... lub brak doswiadczenia. Grales w MOH:AA ? Jesli tak i dalej tak twierdzisz to buc jestes. Gra chodzi wolno jak cholera! (A WOLF,chodzil duzo lepiej, a byl bardziej wymagajacy!)Sadzisz, ze MOH:AA i WOLF byly na idealnie takim samym engine jak q3? No to Ci podpowiem, ze oni go "lekko" zmodyfikowali, przez co i wymagania wzrosly, a ze inaczej zmodyfikowali engine w WOLFie i w MOH:AA to i wymagania inne.. Silnik D3 mysle, ze nie bedzie potrzebowal modyfikacji :) Jemu nie wytlumaczysz. No chyba ze teraz zem dupnal - hehe ;P A WOLF,chodzil duzo lepiej, a byl bardziej wymagajacyAcha, to podobnie jak z Ferrari. Jest wolniejsze ale szybciej jezdzi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Bravo za inteligencje... lub brak doswiadczenia. Grales w MOH:AA ? Jesli tak i dalej tak twierdzisz to buc jestes. Gra chodzi wolno jak cholera! (A WOLF,chodzil duzo lepiej, a byl bardziej wymagajacy!)Sadzisz, ze MOH:AA i WOLF byly na idealnie takim samym engine jak q3? No to Ci podpowiem, ze oni go "lekko" zmodyfikowali, przez co i wymagania wzrosly, a ze inaczej zmodyfikowali engine w WOLFie i w MOH:AA to i wymagania inne.. Silnik D3 mysle, ze nie bedzie potrzebowal modyfikacji :) No ale spojrz na MOH:AA ta grafika nie jest zbyt dobra... natomiast WOLF - to jest juz coś... no przyznajcie, że na pierwszy rzut oka Wolf powinien wymagac lepszego sprzetu - mi na starym P3 450@550 + Gf2Mx400 (nie krecone) Wolf chodzil w max detalach, a Moh:aa musialem detale zmniejszyc ... i to znacznie. Acha, to podobnie jak z Ferrari. Jest wolniejsze ale szybciej jezdzi No tak tutaj to ja... troszeczke zle wytlumaczylem :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...